VERDENS ENKLESTE PROTEINRUNDSTYKKER

DSC06934

«Det enkle er ofte det beste sies det», og jammen har de rett! Enklere rundstykker skal du lete lenger, og jeg må ærlig innrømme at det kommer til å bli flere av denne varianten fremover. Jeg er en «sucker» på gjærbakst, grove og fine rundstykker, men jeg ble positivt overrasket over hvor enkle, saftige og smakfulle disse cottage cheese rundstykkene var. Proppfull av proteiner ble dette en suksess ved frokostbordet, og jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at Max og Leo kom til å like disse. Det skal sies at jeg ikke sa det var cottage cheese i de, men allikevel. Niesen min på snart 3 år kom på besøk senere på dagen, og vips så hadde hun spist de siste 4 (!)

PicMonkey Collage

Solsikkekjerner slengte jeg oppi etter at dette bildet ble tatt – men det er valgfritt!

DSC06932

DSC06943

Så saftige og gode!

DSC06945

Yummy

Oppskrift, ca 8-10 rundstykker

300g cottage cheese
250g havregryn
2 egg
1 ss solsikkekjerner (kan sløyfes)
En klype salt
1 ts bakepulver

Dette blandes og knuses sammen med en stavmikser til nesten alt av klumper er blandet sammen. Du må ikke få ut alle cottage cheese klumpene, men få røra jevn og fin. Sett de på bakepapir og stek de i ovnen mens du setter på nytraktet kaffe. De skal steke på ca 210grader, varmluft, ca 10-12 minutter. Stek de til de er gyllen på toppen.
Sleng på masse godt pålegg, men jeg anbefaler selvsagt brunost om du har. Finnes virkelig ikke noe bedre – husk på smøret også! Snakkes vi frokost i morgen?

Lag dere en bra lørdag alle sammen!

Camilla

80 kommentarer

  1. Anita Hundseid

    De så utrolig gode ut, dette må testes :D God påskeferie <3

    1. treningsfrue

      Ja disse må du teste:) Supergode! God påske :)

    2. Nadia Mathisen

      Jeg la til litt tørket oregano og soltørkede tomater (som ligger på glass i olje) Da trenger man ikke pålegg en gang!

  2. Berit K.

    Disse må jeg bake neste gang mine barnebarn kommer på besøk. Tror det kan være noe for dem…….og meg :)

    1. treningsfrue

      JA det må du – saftige og gode!!!:) Ha en super påske Berit!

  3. Disse lager jeg fler ganger i uka! Kan også fryses.. bare elsker de

    1. treningsfrue

      Jeg har fryst de, men ikke tatt de opp enda. Da vet jeg at de fortsatt er gode selv etter en runde i fryseren. Fantastisk saftige rundstykker:) God påske!

  4. Alt jeg skriver kommer ikke opp!? Hmm..
    Et tips til rundstykkene, prøv med hakkede hasselnøtter også! Kjempe godt.. Ønsker deg og dine en fin påske:)

    1. treningsfrue

      Tusen takk for flott tips – det skal jeg teste!!:) Ha en fantastisk påske!

  5. May Iselin

    Disse skal jeg prøve en dag :)
    Aner du næringsinnholdet evt bare kaloriinnholdet pr rundstykke?

    1. treningsfrue

      Ja de var en suksess :) Jeg har ikke oversikten over næringsinnhold, men kan se litt på det etter påske. Du får minne meg på det..hehe :) Feriebobla vet du!

  6. Vigdis Volden

    Camilla – du er en fantastisk inspirasjon – glad og positiv, selv når du
    er syk (ref, hjemreise)

    Våknet nå 2. påskedag – tett og forkjølet, trenger noe godt frokost :-)
    Så nå er det baking – gleder meg. Har du forsøkt med litt raspet gulrot i disse ?

    Vigdis

    1. treningsfrue

      Så koselig sagt Vigdis, tusen takk :) Håper formen din er bedre :) Raspet gulrot er kjempe godt men jeg har ikke testet de i disse. Kommer noen snart som det er gulrøtter i! De blir så saftige og gode. Tusen takk for koselig kommentar :)

  7. Har smakt disse av en venninne -super gode! Lager disse protein bollene nå for første gang selv. Hadde mager Kesam i kjøleskapet som jeg måtte bruke opp først – så får se hvordan det blir. Prøver nå å steke dem midt i ovnen, så får vi se hvordan det går.

    1. treningsfrue

      Det går nok kjempe fint – håper de smaker!!!! :)

  8. Hei :) fantastisk godt med disse rundstykkene
    Et lite tips er å bruke store havregryn, disse er ikke behandlet så magen må jobbe mer og dermed hjelper med å få større forbrenning ;)

  9. Marte Smidsrød

    Hei! Gjør jeg noe galt? Når jeg steker de, ble de ikke gylne på toppen. Måtte steke de 10 min lengre enn det som stod i oppskriften…

    1. treningsfrue

      hmmm..hva slags ovn har du? Det hørtes rart ut, men har du på over/under varme da?

      1. Marte Smidsrød

        Ja har over/undervarme og ny ovn.

  10. Linda Selnes

    Ny favoritt
    Så enkelt å så godt.

  11. Kjempegode.skal lage de til kvelds :)

  12. Ann Kristin Vea

    Lagde meg disse til kveldsmaten i dag, pluss litt tomatsuppe ved siden av , sååå utrolig gode at jeg doblet oppskriften! <3

  13. Disse ble kjempegode, tusen takk for oppskriften! :D

  14. Hei Camilla , tusen takk for denne oppskriften , laget disse etter trening idag , og de var helt fantastiske , la til litt chia frø og linfrø , og strødde sesamfrø på toppen! Suksess! :-) hadde aldri trodd gode (og sunne) rundstykker kunne lages så raskt :-)

    1. treningsfrue

      Åååå så hyggelig da!!! :) Herlig å høre!

  15. Yuum, andre gangen jeg lager de, disse ren fantastiske! Denne gangen trykket jeg de runde og ganske flate, og bruker de som «brød». Lettvint i farta også ;) Nytes nå med smør, salami og agurk, snadder!

    1. treningsfrue

      Yummy – så herlig at dere lager disse! blitt så populære:)

  16. Veronica

    Jeg oglagde disse i dag og jeg er ingen baker he he, Men de ble knall god Dette skal gjentas ✌️️

    1. treningsfrue

      Jippi:) :)

  17. wenche hanssen

    Hei. Deilige rundstykker, lukter så deilig bakst i hele huset når de står i ovnen. Har du noen gang prøvd å lage pizzabunn av disse ingrediensene ? Har fått det for meg at det må være godt.
    Fortsatt god jul til deg :)

  18. Sylfest

    Lær deg gjerne forskjell på ‘de’ og ‘dem’. Slike enkle grammatikkfeil gjør teksten slitsom å lese og forminsker min tro på forfatteren.

    1. Ragnhild

      Omg! Skjønner ikke at folk orker å bruke tiden sin på å klage på andre!

  19. Disse ble kjempegode! (og Mye bedre enn Strogbody sine!) Tusen takk for en god oppskrift! Jeg halverte oppskriften, og spiste opp alle rundstykkene sammen med sønnen min :) Stor suksess for både liten og stor! <3

    1. treningsfrue

      åååå herlig å høre!!!! :)

  20. Louise Sondrup

    Disse er så gode! Jeg har testet lidt og det fungerer også veldig bra med 2 revne gullerøder eller 2 håndfulde blomkål oppi!

    1. treningsfrue

      Blomkål må jeg også teste – tusen takk for tips!

  21. Disse ser veldig gode ut! Er det mulig å lage dem uten stavmikser? :)

    1. treningsfrue

      Ja det skal gå helt fint!!:) Lykke til!

  22. Enkle å lage og supergode! Blant favoritten nå :)

    1. treningsfrue

      Herlig å høre!:)

  23. Stephanie

    Aner du næringsinnholdet evt bare kaloriinnholdet pr rundstykke?

    1. treningsfrue

      Jeg har dessverre ikke telt!:)

  24. Ashwanee

    Hei!
    Oppskriften er kjempebra! Vi har lagd rundstykkene flere ganger men stavmiksen min har blitt ødelagt. Det har skjedd 2 ganger. Jeg lurte på hvilken type stavmikser bruker du? Model merke osv. Takk!

    1. treningsfrue

      Ja de er kjempe gode! Så synd med stavmikseren da – men du får jo kjøpt de ganske så billige nå tror jeg. Både på elkjøp og jernia. Jeg har en sort fra phillips – promix titanium 800w. Den er super!

      1. randi helene

        denne deigen er litt tøff til stavmikseren så kjør litt kortere økter med den til proteinbrødene :-) –ps flott om det ikke blir helt glatt deig/røre —klumpene blir gode ;-)

  25. Benedicte

    Disse er supergode og enkle å lage!
    Men jeg får besøk av ei som ikke skal ha gluten og heller ikke laktose/melkeprotein. Har lest man kan prøve kokoskrem – kokosmelk som har stått i kjøleskapet. Har du prøvd det? Eller hva tror du om det?

  26. Supergode rundstykker, har blitt suksess hver gang jeg har laget dem. :) Har i litt ekstra frø og topper med sesamfrø – digg! :D

    1. treningsfrue

      Nå ble jeg glad – herlig å høre!

  27. Veronica

    kan det brukes noget annet en cottage cheese?, Har laktose intoleranse og tåler ikke melkeprodukter, noen gode tips?

    1. treningsfrue

      Jeg er litt usikker faktisk…:(

  28. Oddbjørg

    Disse var bare fantastisk godejeg laga mine med bygg og havregryn… Nå kan jeg slutte med brød for godt
    Tusen takk for oppskrift

    1. treningsfrue

      Herlig å høre at du liker oppskriften!! Nå ble jeg glad!

  29. Hei. Jeg har laget de flere ganger og de blir veldig gode, men de flyter alltid utover. Ligner ikke på bildet i det hele tatt… blir som små pannekaker. Hva gjør jeg feil???:)

    1. treningsfrue

      Da har du mikset de for mye! Prøv å ikke bruk så mye stavmikser neste gang, evt bare noen sekunder:) Røra skal være ganske så fast!

  30. Super oppskrift som jeg bruker hele tiden! Går an å lage brød ut av den også, i stedet for rundstykker :)

  31. Rita B Nilsen

    Hei
    Gode rundstykker
    Men, næringsinnhold?
    Er det mye karbohydrater i hver?

    1. treningsfrue

      Ja disse er veldig gode! Jeg har ikke telt næringsstoffene i disse :)

  32. Hei vet du ca hvor mange gram proteiner det er i 1 rundstykke? Og ca kalorier?

    1. treningsfrue

      Hei Kine, det har jeg ikke regnet ut! :)

  33. veldig veldig gode rundstykker :) :) men vet de hvordan de smaker etter å ha fryst de, og blir de tørre?
    Hadde vært kjekt å hatt en haug i fryseren ;)

    1. treningsfrue

      Hei! Ja disse er fantastiske og smaker godt selv etter å ha vært i fryseren!:)

  34. Heisann. Hvordan skal de re inni når du skjører gjennom de? Har hatt de i 13 minutter å de er sikkelig klissete inni. Har på det symbolet med viften

    1. treningsfrue

      Har du brukt stavmikseren på røren? Ikke bruk den så mye, bare et par trykk for å mikse det sammen. røren skal ikke være rennende når du setter de i ovnen. Eventuelt kan du bare kna med en sleiv!

  35. Hei! Siden alle spør om kcal i disse tok jeg meg den frihet å regne ut :)
    Hvis du deler denne oppskriften på 10 er det ca 150 kcal i et rundstykke :)
    Til alle dere som vil spise disse på diett, kjør på! veldig sunne og kalorifattige i forhold til andre rundstykker.

    1. treningsfrue

      Takk skal du ha – har ikke hatt tid å regne dette ut :) Men snilt av deg å ta i et tak!
      Håper du får en fin uke!

  36. Takk for oppskrift, disse er kjempegode! :) Vet du hvordan det er å lage brød av disse? Tilsvarer oppskriften ca en brødform?

    1. treningsfrue

      Hei, du kan fint lage brød av disse! Lag gjerne en dobbel porsjon så får du to fine brød :)

  37. Så lette men Ka gjor eg gale ,eg doblet oppskriften de ble flate så det holdr

  38. Disse var fantastisk gode! Kjørte Cottage cheese og egg sammen med stavmikseren først, også tok jeg litt og litt havregryn i slengen etterhvert. Tok en spiseskje vann også for at gryna skal svelle litt ekstra. ♡ Klem

    1. treningsfrue

      Hørtes fantastisk ut!!! Jeg lagde de til kveldsmat i dag – funker så bra! Klem herfra ♡

  39. Hei
    Har du tips til ei som ikke tåler mel.. hva kan jeg ha i de gode cottagechees rundstykkene …
    Mvh Stina

    1. treningsfrue

      Hei! Er det havregryn du ikke tåler? :)

  40. Charlotte

    Disse smaker helt fantastisk, men mine flyter bare utover når jeg steker de, selv om jeg følger oppskrifta. Har du no tips til hva jeg gjør feil?

    1. treningsfrue

      Ja, bruk stavmikseren mye mindre! Kanskje du bare skal blande alt med sleiv og bruke stavmikseren på 4-5 kjappe omganger. Røra skal ikke være flytende, men litt tykk når du setter i gang. Skjønte du hva jeg mente? :)

  41. Knallgode
    Jeg lager mine med laktosefrikesam og mye forskjellig frø som jeg maler samme med havregryn. Lager også dobbelt/3 dobbelt porsjon og steker den i langpanne. Slipper da stå og rulle boller og kan dele de opp i de stykkene man ønsker,siden de ikke hever no særlig eller flyter ut så fyller jeg formen sånn at jeg kan dele stykkene i 2.

    1. treningsfrue

      det var smart å steke de – takk for inspo Hilde:)

  42. Tenkte å lage disse rundstykkene nå, ser det står 300gr cottage cheese, jeg har kun en boks som inneholder 250 gr. Kan jeg spe på med lettrømme?

    1. treningsfrue

      En boks holder i massevis:) Lykke til Randi!

      1. Jeg brukte litt rømme, rundstykkene ble kjempegode

  43. Noen som har regnet ut hvor mange karbohydrater det er i oppskriften?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *