Grove rundstykker til suppen senere i uken

God morgen! Siden mange av dere ønsket oppskrift på søtpotetsuppe kommer denne ila uken. Etter planen skal vi ha denne torsdag så da kan det jo være greit å lage noen rundstykker i dag slik at man slipper stress. I verste fall har du kanskje noen i fryseren fra tidligere?

Her har du oppskrift på eltefrie rundstykker samt en vanlig oppskrift; begge er etter min mening like gode!

Oppskrift på eltefrie rundstykker

DSC07410DSC07399

Oppskrift på eltefrie rundstykker med solsikkekjerner, 10 stk

 • 3 dl vann, romtemperert
 • 1 /4 ts blå tørrgjær
 • 150 gram sammalt rug, finmalt
 • 240 gram hvetemel
 • 1-1 1/5 ts salt (maldon/havsalt)
 • 1 ss flytende honning
 • En håndfull solsikkekjerner

Start med å røre ut gjæren i vannet. Deretter putter du alle ingrediensene oppi bollen. Rør den raskt sammen med en slikkepott slik at alt melet er borte. Deigen er klissete så ikke tilsett mer mel om du ikke må. Deretter dekker du den til med lokk, evt plast. Jeg bruker et lokk fra en kasserolle og setter over bakebollen, for deretter å la den stå der til dagen etter. Perfekt å lage på kvelden slik at du har ferske rundstykker til frokost.

Når deigen har stått i den tiden den skal er det bare å begynne å bake de ut. Jeg bruker en spiseskje som jeg dupper i mel slik at deigen ikke blir så klissete. Ikke ta de i hånda eller på benken uten mel, for deigen er veldig klissete. Jeg brukte bare en spiseskje til å ta passe porsjon fra bollen, formet den på innsiden av bollen etter å ha dupper skjeen med mel for deretter å legge de i muffinsformer. (HUSK å smør muffinsformene med smør/olje slik at de ikke setter seg fast) Ved bruk av muffinsform slipper du det problemet med at de renner utover i ovnen, og formen på rundstykkene blir kjempe fin.

Deretter lar du rundstykkene heve ca 60 minutter før du putter den inn i ovnen på 220 grader (varmluft eller over/under varme) i ca 10-12 minutter. Gjerne pensle de med vann før du setter de inn i ovnen!

Grove og saftige rundstykker

DSC09728DSC09732

Grove og saftige frokostrundstykker

50g mandler
50g valnøtter
300g grovbakst
350g sammalt hvete, grovt
1 1/2 ts salt
25-30g fersk gjær, blå (evt. tørr gjær)
5-6 dl romtemperert vann (føl deg litt frem)

Bland sammen mandler og valnøtter, kjør det i en mikser slik at det blir mel. Evt litt kornete om du ønsker det. Jeg har barn som ikke er så glad i nøtter og andre ting i brødet, og ved å knuse det helt merker de ikke at det er mandler eller valnøtter i rundstykkene. Deretter tilsetter du resten av det tørre, og nesten alt vannet. La det bli igjen 1 dl og elt deigen. Du merker raskt om du må tilføre mer væske. Hev deigen under et håndkle i ca 45 minutter før du baker de ut på bakepapir. Jeg rullet ut deigen, delte de med en kniv og la de rett på bakepapiret. (uten å forme de runde – synes formen på de ble fine) Hev de deretter i nye 45 minutter før du steker de på varmluft 215 grader i ca 8-10 minutter, avhengig av ovn. Gjerne pensle de med vann før du setter de inn.

Da er vi snart klar for søtpotetsuppe folkens! Jeg gleder meg til å lage denne i morgen. Ønsker dere en super dag! Her er det fotoshoot som står på planen så følg meg gjerne på Snapchat: Treningsfrue.

Camilla

4 kommentarer

 1. Ah, den siste oppskriften der gikk rett inn i «må lages»-mappen :) Ser kjempegode ut!

  Utrolig bra foredrag i dag, du virket så fri og trygg på deg selv og stoffet, det var både gøy og interessant å høre på! Og som sagt: liker veldig godt hvor gjennomført høy kvalitet du har på alt du leverer. Det er litt som å lese et magasin, innbydende og lekkert. Gleder meg til å lese innlegget om vektløfting, og ikke minst til å følge med videre :)

  1. treningsfrue

   Så hyggelig å høre at du likte foredraget Kamilla – setter jeg stor pris på! kult å treffe deg – skal følge med på styrkeløftene dine fremover! Du er jo en inspirasjon selv :) Veldig glad over å ha fått deg som følger! God helg! (Likte du innlegget om vektløfting?)

   1. Kult å treffe deg og – gikk raskt fra å være litt sporadisk følger til å nå få med meg alt, og det er utelukkende positivt! :D Takk for alt du deler, inkludert innlegget om vektløfting! Ble mest imponert over at du faktisk har løftesko, den så jeg ikke komme. Liker! :D Og persing i benk i dag i tillegg- dette går jo så det suser! Gratulerer, kjempebra!

   2. treningsfrue

    Haha de løfteskoene har jeg hatt i noen år, men de ble mest brukt til knebøy og frontbøy for noen år siden. Veldig hyggelig melding å få Kamilla – setter jeg stor pris på! I dag skal jeg lære meg rykk – gleder/gruer meg men det blir bra!!!! Ønsker deg en super dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *