Ukas intervallutfordring til DEG!


DSC05792

Hvor blir det av dagene sier jeg bare? Fredag betyr intervall og jeg har selvsagt ikke glemt utfordringen jeg vet mange av dere venter på. Dere er så flinke!!!! Jeg blir jo litt stolt av dere her jeg sitter, og må igjen bare takke dere for inspirasjonen! Uten dere tror jeg neppe jeg hadde greid å løpe de 2-3 gangene i uka, så tusen takk!

Denne gangen tenkte jeg vi skulle teste ut en pyramideintervall hvor vi løper følgende: 1,2,3,4,5,5,4,3,2,1 minutter med 1 minutt aktiv hvile mellom intervallene (dragene). Så slik ser den ut:

Pyramideintervall

Oppvarming med rask gange/jogg i 10-20 minutter avhengig av form og behov. Gjerne med stigning på 2%. Jeg legger på et forslag til hastighet, men for all del, start der du føler deg komfortabel ok? Om jeg skriver en fart på 10km/h er det ikke noe nederlag å begynne lavere, husk det! Gjerne #TreningsfrueIntervall om dere har lyst at jeg skal se postene på Instagram

 1. Løp 1 minutt på 9 km/h, 2% stigning
 2. Aktiv pause, rask gange/lett jogg 1 min
 3. Løp 2 minutter på 10 km/h, 2% stigning
 4. Aktiv pause, rask gange/lett jogg 1 min
 5. Løp 3 minutter på 11 km/h, 2% stigning
 6. Aktiv pause, rask gange/lett jogg 1 min
 7. Løp 4 minutter på 12 km/h, 2% stigning
 8. Aktiv pause, rask gange/lett jogg 1 min
 9. Løp 5 minutter på 13 km/h, 2% stigning
 10. Aktiv pause, rask gange/lett jogg 1 min
 11. Løp 5 minutter på 13 km/h, 2% stigning
 12. Aktiv pause, rask gange/lett jogg 1 min
 13. Løp 4 minutter på 12 km/h, 2% stigning
 14. Aktiv pause, rask gange/lett jogg 1 min
 15. Løp 3 minutter på 11 km/h, 2% stigning
 16. Aktiv pause, rask gange/lett jogg 1 min
 17. Løp 2 minutter på 10 km/h, 2% stigning
 18. Aktiv pause, rask gange/lett jogg 1 min
 19. Løp 1 minutter på 9 km/h, 2% stigning
 20. Aktiv pause, rask gange/lett jogg 1 min

Med 10 minutters oppvarming bruker du 40 minutter totalt. En svettefest uten like, og jeg er spent på å høre hvem som er med???

Camilla

12 kommentarer

 1. Den tar jeg i kveld som egentid etter at kidsa er i seng ;) :)

  1. treningsfrue

   Sweet!!!

 2. Jobber du stadig for Vita Liberate?

  Hilde

  1. treningsfrue

   Nei ikke nå lengre..

 3. Marthaifarta

  Her er en fin også, som er bra for å få opp farten på distanseløp- 1 min løp/1 min rask gange. 2% stigning som alltid. Start med 10 drag og etterhvert som du blir vant til økta, kjør på helt opp til 20 drag. Tempo der du føler du kan mestre farten så klart- men en skal ha et raskt steg og kjenne godt på syre og høy puls på de siste dragene. Om ikke? Opp med farta ;) Jeg starter på 15km/t og gjør de 10 første der. Deretter 16 km/t på de 5 neste og de 5 siste på 17 km/t….. Ja, det er for viderekommende, men det er nok flere som leser her som er klar for det :) Klemmms <3

  1. treningsfrue

   haha ok den MÅ bare prøves!!! Men du er jo en råtass da!!!!! Klem

 4. Så første intervall økte går på lavere fart enn oppvarminga?? Det hørtes så rart ut .. Hørtes så voldsomt ut og varme opp i tyve min på 10 på mølla. Mulig jeg er i veldig dårlig form altså Hehe. Jeg pleier og varme opp på 7 i 5 min så 4×4 vekslende mellom 6 og 11

  1. treningsfrue

   Du kan gjerne varme opp mellom 10-20 minutter avhengig av hva du selv ønsker! Gjerne varm opp på 6-7 km/h – står ikke 10 km/h – det var bare en setning jeg skrev i forhold til hva man skulle begynne intervallen på:) Skjønte du det nå?

 5. Nå skal ikke jeg være pirkete, men blir fort 50 min totalt med 10 min oppvarming ;) Den er prøvd i dag og jeg tror dette er nærmeste jeg har vært hjertestans. Men må innrømme at jeg pr nå måtte innse at denne må jeg ha som mål å klare å gjennomføre. Fulgte planen t.o.m 3 min, men på 4 min måtte jeg ha 1 % helling og ingen helling på 5 min. Å det samme på returen. Men føltes ut som mer enn godt nok gjennomført allikevel på slutten. Klapp på skuldra :) :)

  1. treningsfrue

   Wow du er flink – tusen takk for at du delte! 50 min – sikkert jeg som har blingsa. Beklager det! Bar dere passer på meg…hehe:)

 6. Nå skal det sies at jeg har gjort denne type intervall tidligere, riktignok uten helling. Men da har jeg vært vant til å starte med høy hastighet for så å ha lavere fart på de lengre intervallene. At man f.eks nesten spurte på 1 min, å løper på rundt 10-11 i hastighet på 5 minutter.

  1. treningsfrue

   Ja intervall er det jo ingen fasit på – men enig med deg! Det er en fin en:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *