Morsdag og verdens beste skoleboller

DSC08746

GATULERER til alle mammaer der ute – stor stas å ha en dag i året som er dedikert til oss. Det fortjener vi, og eldstemann mente vi har heldige som hadde bursdag to ganger i året. Senk skuldrene alle mødre og la fedre og barn varte dere opp så godt de kan i dag sier jeg bare♥

Jeg snoket i gammelt bildearkiv og fant dette bildet – haha, sliten men verdens lykkeligste. Det å bli mamma har for meg vært en stor gave, og jeg er så takknemlig for disse to krabatene som har gjort livet mitt komplett. Mye tårer og bekymringer følger med i mammarollen, men fy søren så mye kjærlighet man får. Den kan ikke beskrives. Som dere ser er de relativt ulike, og Max ser ut som han kommer fra Spania! Jeg har hørt den et par ganger for å si det sånn, men nå er han jo blitt lysere enn storebror så han har forandret seg veldig. Jeg var også like mørk når jeg var født og Max er jo den som likner mest på meg. Leo chiller´n med verdens søteste bollemagen og tar egentlig livet helt med ro

g bilder 002

g bilder 011

Kos

064

093

119

121

Vi har en tradisjon her i huset og det er skoleboller hver gang noen har bursdag så her kommer selvsagt oppskriften på verdens beste skoleboller! For de er virkelig verdens beste!

DSC08742DSC08738

2 porsjoner gir ca 50 boller 

(Du kan enten dele oppskriften i to eller bake halvparten som boller og halvparten som skoleboller)

1 pk gjær
350g sukker
350g smør (TINE)
2-3 ts kardemomme
2 egg
1 liter H-melk
ca. 2000/2200g hvetemel

Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin utenom smøret. Det legges i etter at alt har eltet godt på lav/middels hastighet i ca 10 minutter. Deretter kaster du oppi romtemperert smør og lar det gå i kjøkkenmaskinen i nye 5-10 minutter. Da vil du få en silkemyk deig som er fin å jobbe med. Heves i ca 60-80 minutter på et trekkfritt sted. Rull ut til boller og la de heve i nye 45-60 minutter før du sprøyter inn vaniljekremen i midten av bollen.

Nå er de klare for ovnen. Sett ovnen på varmluft 210-215 grader og pensle bollene med egg. Sett de deretter midt i ovnen og la de stekes rundt 7-9 minutter, alt avhengig av ovn. Ta de ut før de er for mørke; da får du de saftige og gode. Etterstekes på rista vet du. Tips: se under bollene om de har en gyllen farge – da er de ferdige!

Lykke til – disse er virkelig verdt å prøve. Husk å servere de med melis og kokos på toppen!

Camilla

Følg meg gjerne på YouTube her.

2 kommentarer

 1. Ann-Helen

  Hei Camilla, og God morsdag
  Her skal jeg og mine søte små bake kringla som du vlogget☺ lurte bare på hvor mange grader, og hvor lenge du steker den?? Ha en finfin dag sammen med dine kjære!
  Klem

  1. treningsfrue

   Tusen takk og god morsdag til deg også! Ca 210 grader 10-13 min – husk å pensle med egg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *