Middagen du ikke vil gå glipp av!

DSC06266
Jeg testet ut en ny oppskrift jeg fant på godt.no i går, og herlighet for en suksess dette ble! Barna var super happy for hva de fikk servert, og minsten mente at dette burde jeg lage oftere. Noen av dere som har laget makaronigrateng med kjøttsaus før? Og da snakker vi mat fra bunnen av med en magisk kjøttsaus!

Det er jo slik som det ofte er med hjemmelaget kjøttsaus at jo lenger tid den får stå og koke jo bedre blir resultatet, og jo bedre smaker den. I mitt tilfellet stod den nærmere 1,5 time, men 1 time er det som stod i oppskriften. Tror du lett kan la den småkoke i 2 timer om du virkelig har god tid.

DSC06255DSC06256DSC06268DSC06262DSC06258

Oppskrift på makaronigrateng med hjemmelaget kjøttsaus

Kjøttsaus
600-800g karbonadedeig
100g bacon
1 løk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
Oregano krydder
2 bokser hermetiserte tomater med basilikum
4 dl kjøttkraft (kjøttbuljong)
Olivenolje/smør til steking
Salt & pepper
Sukker
Fersk basilikum
Makaronistuing
250g makaroni
50-60g smør
60g hvetemel
6dl melk
200g revet ost
50g parmesan revet ost
Salt og pepper
Gjør følgende:
Start med å kutte bacon i biter og hakk både løk og hvitløk i biter. Skjær så gulrøttene i små terninger og start med å frese baconet i en panne med litt olivenolje/smør. Deretter tilsetter du løk, hvitløk og oregano til dette blir mykt og gyldent. (Ikke stek løken for mye slik at den blir brun) Tilsett så gulrøtter og oregano. Så skal du frese dette i ca 8-10 minutter.
Ta ut grønnsakene og stek kjøttet i pannen. Tilsett så grønnsakene, tomatene, kjøttkraften, salt og pepper og gi blandingen et oppkok. La deretter alt småkoke under lokk en times tid, eventuelt 1,5-2 timer. Da blir den bare enda bedre. Smak kjøttsausen til med salt og pepper og rør inn fersk basilikum som du har kuttet opp i greie stykker.
Kok opp makaroni. Deretter starter du å lage hvit saus ved å smelte smøret i en kasserolle og tilsette melet. Visp godt så det ikke blir noen klumper i den og tilsett melken gradvis mens du underveis gir den et oppkok. La den hvite sausen småkoke i 5-10 minutter før du tilsetter både salt, pepper, revet muskatnøtt og halvparten av osten. Rør godt slik at osten blir jevnt fordelt og legg deretter oppi makaronien før du begynner å helle over i formen.
Smør en ildfast form med litt smør og hell over kjøttsausen i bunn. Alt sammen! Deretter heller du over ostesausen med makaronien og topper herligheten med revet ost (det holder med resten av det du har igjen av både revet ost og parmesan) Gjerne krydre toppen med litt tørket oregano før du slenger den inn i 215-220 grader i ca 20 minutter. Rista kan settes midt i ovnen, men pass på at det ikke er så fult at det renner over i ovnen. Det gjorde det nemlig her så jeg fikk en ufrivillig vask av ovnen:)
Jeg serverte tomater, ananas og hvitløksbaguetter til  – suksess! Prøv da vel!
Camilla

4 kommentarer

 1. Står å holder på å lage dette! Gleder meg helt syyykt til middag. Men jeg ser jo at dette er mer enn nok for 2 mennesker! hehe. Elsker rester :D

  1. treningsfrue

   Haha LOVER (!) deg rester med den der ja!!! Haha!!!

 2. Christine

  Sikkert et teit spm. Men ser det står 4 dl kjøttkraft. Fikset du kraften selv eller kjøpte du på butikken? Isåfall hvilken ? Eller hvordan laget du selv? :-)

  1. treningsfrue

   Hei! Her er det ingen dumme spørsmål! Jeg husker jeg lurte på det samme selv før jeg begynte å lage mat med kraft. Du kan kjøpe kjøttkraft/kyllingkraft/fiskekraft på flaske. Veldig konsentrert så jeg mener å huske det er 1 ss pr 5 dl vann. Dette blir selve kraften! :) Spør på butikken:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *