Perfekte kanelsnurrer!

I går bakte jeg litt igjen, og jeg må ærlig innrømme at disse kanelsnurrene går i boka som en av de bedre jeg har laget. Ikke bare ble de luftige men de smakte himmelsk. Tror faktisk ikke det er igjen flere  etter at jeg tok de med til Hamar i går. Disse er hentet av Trines Matblogg, så tusen takk for oppskrift Trine.

Oppskrift på kanelsnurrer, ca 26 stk

950g hvetemel
5 dl melk, lunken
25g gjær (rød)
150g sukker
2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
150g smør, i terninger, romtemperert

Fyllet

150g smør (romtemperert)
100g perlesukker
2-3 ss kanel

Ha alt av ingredienser i bollen unntatt smøret og la det elte i ca 8-10 minutter. Deretter tilsetter du romtemperert smør i deigen og lar den elte ytterligere 8-10 minutter. Da vil du få en fin og jevn deig som er enkel å jobbe med etterpå. Sett på benken for heving i ca 45-60 min under et håndkle.

Strø mel på bordet og legg deigen på benken. Kjevle så deigen ut til et rektangel på ca 60x50cm (jeg brukte målebånd) og legg på fyllet. Pass på at du ikke fyller helt opp, det vil si 6-7 cm på toppen hvor du ikke fyller. (se bilde)

Rull deigen fra bunn og oppover og kutt den i ca 26 biter, ca 2,5cm pr stykke. Deretter tar du tak i enden av kanelsnurren som ikke har fyll (de 6-7 cm) og strekker over selve kanelsnurren. Legg de på bakepapir og la de heve i ca 60 minutter før du pensler de med egg og drysser på perlesukker. Over/undervarme 220 grader i midten på ca 8-10 minutter, litt avhengig av ovn. Avkjøles og server!

God påske alle sammen!

Camilla

6 kommentarer

 1. Hilde Kløvjan

  Disse skal testes , så så gode ut :-) <3

  1. treningsfrue

   Ja de var helt nydelige!! :)

 2. Ann Caroline

  Disse så supergode ut Disse skal bakes, men kan jeg bruke tørrgjær?

  1. treningsfrue

   Beklager så mye sent svar – ja du kan bruke tørrgjær! :) Lykke til!

 3. Veeeldig bra oppskrift! De ble supergode Jeg bomma på gjærmengden så jeg tok oppi en hel pose tørrgjær, men det gjorde ingenting, for resultatet ble veldig bra.

  1. treningsfrue

   Det gjør ingenting med litt ekstra gjør nei – bra jobba Lisa! Herlig de ble en suksess:) Ha en super uke!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *