Slik lager du en sunn og næringsrik smoothie

Vi kickstarter uken med en aldri så liten smoothieoppskrift, og denne gikk ned på høykant hos meg i går. Vi drikker ofte smoothie, og det erstatter ofte søtbehovet om det kommer snikende for ofte. Jeg har jo ikke noen problemer med å spise litt søtt i ny og ne, men den er veldig greit å kunne nyte noe sunt som også dekker søtbehovet av og til.

Smoothie passer perfekt til frokost, som mellommåltid, på farten og ikke minst etter trening! Perfekt for både store og små, og en ypperlig måte å få i seg mer frukt og grønt. Denne gangen har jeg blandet inn litt lett kokosmelk som gjør at smoothien får både jern, magnesium samt litt fiber i seg.

Jeg pleier ofte å bruke banan i smoothien da banan inneholder en naturlig sødme som gir den en god smak. Jeg bytter litt på avhengig av hva jeg har i kjøleskapet/fryseren for noen ganger liker jeg å bruke frossen banan, mens andre ganger bruker jeg fersk banan. Tips til dere som også liker smoothie, ha plass i fryseren til å kunne fryse frukt, bær og grønnsaker som enten begynner å bli gamle eller som er bløte. Det er bedre enn å måtte kaste det i søpla!

Oppskrift på blåbærsmoothie, 1-2 glass

1 dl lett kokosmelk
100 g frosne blåbær
50 g frossen blanding av ananas, banan og mango
4 bunter frossen spinat
1/3 frossen banan
1-2 dl blåbær biola

Bland alt sammen i blenderen og topp med kokosflak og rå sjokolade, evt noe annet godt du måtte ha. Den holder seg i kjøleskapet noen timer om du ønsker å spare den til du skal et eller annet, hvis ikke er det bare å hive innpå!

Camilla

4 kommentarer

 1. Mmm denne må prøves. Lurer bare på hvorfor banan er med to ganger? Og er det sånn boks med kokosmelk du bruker? Ha en super start på uken

  1. treningsfrue

   Hei! Ja jeg ser at det er brukt to ganger, men det er egentlig fordi mengden banan i selve mangoblandingen var så lite:) Men kutt gjerne ut den ene – det går helt fint! Ha en nydelig kveld og så håper jeg uka har startet bra!

 2. Hvor får du kjøpt den toppingen du bruker; sjokoladen og kokosflakene? Lønner det seg å bestille det, eller får man det kjøpt til en grei pris noe sted? Liker veldig godt smoothie- og måltid innleggene dine, og håper du fortsetter å inspirere med de type innlegg!

  1. treningsfrue

   Hei Martine, sjekk ut soma.no :) De har det meste! Lykke til og tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *