BAKETIRSDAG | rundstykker med linfrø

Håper dere har hatt en fin start på dagen alle sammen! Jeg har endelig tatt opp bakingen igjen etter noe tørke, og det er så godt med nystekte rundstykker igjen. Perfekt å fylle fryseren med på travle dager.

Deigen har hevet og er klar for å bli rullet ut!

Oppskrift på rundstykker med linfrø

ca. 23-25 stk

600 g hvetemel
500 g sammalt hvetemel, grovt
60 g linfrø
50 g havregryn
1 ts salt
1/2 pk fersk gjær, blå
8 dl vann, romtemperert

Slik gjør du:

Bland alt det tørre og strø den ferske gjæren over bollen. Deretter tilsetter du vannet og blander dette godt sammen i kjøkkenmaskinen i drøye 10 minutter. Jeg bruker middels til lav hastighet når jeg blander deigen. Dekk til med plast og la den stå til heving i ca. 45 minutter. Del deigen i to like deler og del deretter opp hver del i ca 10-12 biter. Rull ut, legg på stekebrett med bakepapir og dekk til med handkle for en ny runde med heving i ca 30-45 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme før du pensler rundstykkene med litt vann. Stekes rett under midten i ovnen i ca 15-16 minutter. Avkjøles på rist før du spiser de, eventuelt fryser de.

Camilla

2 kommentarer

 1. Det så veldig deilig ut! Skal lages når barna kommer hjem fra pappaen sin.
  I går så jeg på videoer av deg. Jeg ble så inspirert. Jeg ville klare å trene med ball etter noen øvelser jeg hadde tatt sammen med deg og videoene. Ball var ikke min greie. Der er en grunn til at du heter treningsfrue og ikke jeg.
  Video ligger her..
  https://gaffeltruckfrue.com/2017/11/13/video-min-eh-tydeligvis-forste-trening-med-ball/

  1. treningsfrue

   Så herlig at jeg kan inspirere da! Og takk det samme – det er bare å kjøre på!!! :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *