UKAS INTERVALL | årets første

I dag er dagen, og jeg er klar for årets første intervall. Har ikke løpt så mye den siste tiden så føler jo nesten at jeg har mistet selvtilliten, men i dag er jeg klar og økten kommer her! God fredag alle sammen; dere inspirerer!

Ukas intervall

Oppvarming

Still møllen på 2% stigning og varm opp med lett jogg de neste 10-15 minuttene før du setter skikkelig i gang! Sørg for å finne deg en spilleliste, en podcast eller lydbok på øret. Selv foretrekker jeg musikk som gir meg energi når jeg skal løpe intervaller. Podcast og lydbok er på de lengre rolige turene.

Hoveddel
 • 4×4 min med 2 min pause mellom dragene
 • 5 % stigning
 • Hastighet ca. 9-10 km/h
Slik gjør du: 

4×4 min betyr at du skal løpe i 4 minutter før du har 2 min anti pause. Deretter løper du 4 min igjen før ny 2 min pause. Dette skal du gjøre totalt 4 ganger (4×4). Stigning har jeg satt på 5% så det blir en skikkelig motbakkeintervall, men juster etter hva du føler er rett for deg. Det samme gjelder for hastigheten.

Avslutning

Avslutt med lett jogg og rolig gange 5-10 minutter etter dragene er ferdige.
Lykke til og løp inn helgen da dere! Jeg er klar for hytta i ettermiddag!

Legg deg gjerne til i den gratis løpegruppen min på Facebook; den heter Treningsfrue Løpegruppe.

Camilla♥

6 kommentarer

 1. Denne vil jeg teste! Men jeg lurer på en ting, når du har såpass stigning på dragene, stiller du ned mølla i pausene da, eller går du på 5% stigning?

  1. treningsfrue

   Her gikk jeg faktisk på 5 % :)

 2. Hei!
  Håper virkelig du tar deg tid til å svare på denne kommentaren.

  Jeg skal begynne å trene for å gå ned i vekt og stramme opp mage, armer osv. Men må man trene cardio eller kan man trene styrke?

  Som sagt, håper du svarer meg da det er dette som stopper meg fra å begynne

  1. treningsfrue

   Hei Celine

   Det er vanskelig å ta slik t i et kommentarfelt, men mitt tips vil være å finne noe du trives med slik at du faktisk klarer å holde det gående over tid. Få det til å bli en livsstil og ikke noe press om du skjønner:) Jeg liker godt å trene både styrke og løpe fordi jeg synes begge tingene er gøy! Kosthold er jo også en viktig faktor om du skal ned i vekt, men med mer bevegelse vil også energinivået ditt øke:)

 3. med anti pause, mener du da rolig gåing eller stå helt i ro på med benene på siden av mølla de to minuttene?

  1. treningsfrue

   Siden pausene er på 2 minutter foreslår jeg aktiv hvile, det vil si å gå på mølla :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *