AKTIV HYTTEHELG

Vi har kommet inn i rutiner og hverdag etter en lang juleferie, men det hindrer oss ikke å ta en helg på fjellet med både innekos og uteaktiviteter. Hytta har allerede gitt oss så fryktelig mye, og noe av det beste jeg vet er å sitte under pleddet med kaffekoppen slik som nå. Ungene sover enda!

Vi fikk hytta ferdigstilt i fjor sommer, og selv om mange mente vi ikke hadde tid å bruke den vil jeg si at det er noe vi absolutt har gjort. Om det så er Jørgen eller jeg som tar turen opp alene midt i uka, for vi alle elsker å være her oppe.

Mosetertoppen

Feltet heter Mosetertoppen og er på Hafjell. Det var egentlig helt tilfeldig at vi fant området, og det som er så flott er at det hele tiden er under utvikling. Det ser ut som det satses veldig på akkurat vårt hytteområdet, og i løpet av neste år kommet det en ekstra stolheis med 6 seter. Langrennsløypene er alltid nypreppa, og løypene går så langt innover fjellet du bare vil. I går gikk vi innover til Pellestova, og eldstemann skøytet hele veien. Utrolig gøy å se utviklingen til ungene også, for de elsker å gå på ski. Etter middag går ungene ut og aker med alle barna i lysløypa som er rett utenfor døra; det er virkelig helt fantastisk.

Jeg har ikke bestemt meg for navn på hytta enda, men takker for mange fine forslag. Jeg finner garantert et navn, og lover å si ifra! Vinneren med det beste navnet får selvsagt en liten premie!

Hadde med oss Victoria og Ruben på hytta i helgen!

Langrenn til Pellestova

I går var det slalåm etter frokost, og vi er så heldig at vi kan ta på oss skia utenfor hytta og skli ned til heisen som tar oss opp til Skavlen som  er knutepunktet i bakkene her på Hafjell. Utrolig gøy å kjøre litt med gutta, og veldig moro å se utviklingen deres. Selv om jeg til tider har hjertet i halsen, for det går fort! Etterpå er det bare å skli ned til hytta, ta litt lunsj og komme seg ut på langrenn.

Mange har spurt meg om hva vi bruker av skiutstyr, men det er Jørgen som har kjøpt inn det vi trenger. Det skal sies at når jeg byttet ut de 15 år gamle langrennskiene mine med nye ble hele opplevelsen en annen. Ski og skiutstyr koster mye penger, men jeg oppfordrer dere som har barn til å sjekke ut bruktmarkedet. Her får du mye for pengene, og siden barna vokser fort må du uansett kjøpe nytt året etter.

Jørgen har kjøpt felleski (klassisk) så jeg slipper å smøre skiene når jeg skal ut på tur, noe som gjør at jeg faktisk klarer å komme meg ut de dagene jeg er alene. Jeg har aldri vært noe flink til å smøre så det er utrolig deilig å slippe det. I tillegg har vi investert i skøyteski (som også er smørefrie) så langrenn har ikke vært enklere. Nå gjelder det bare å lære seg skøyteteknikk slik at jeg kan holde følge med mannen!

Tror neppe jeg har opplevd en finere natur enn dette i går. Rosa himmel og de løypene!

Frokosten er servert, og vi skal snart reise hjem. Hockeycup og jobb i kveld venter. Lag dere en super dag!

Camilla

14 kommentarer

 1. Pappa bygget hytta vår da vi barna var yngre. Den har fått det festlige navnet «Bråkebu», litt inspirert av Andeby og litt av tre bråkete søsken. I tillegg er det en kontrast til alle de sukkersøte navnene «Fjellro», «Hvilebu», «Solgløtt» osv.

  1. treningsfrue

   For et koselig navn! :) Takk for innspill!

 2. Mange flotte bilder fra Hafjell! Mitt forslag til hyttenavn er Mo-Ro for dere har det gøy på hytta, eller Bolito, siden hytta er deres bolig nr. 2.

  1. treningsfrue

   Tusen takk – så mange koselige navneforslag her! :)

 3. Wow, for noen bilder, og for et paradis og ha hytte på!! *misunnelig* elsker ski, men har ikke hytte og litt for langt til snøen :/ men vinterferien er viet til ski :) Jeg har lest bloggen dun noen uker, og elsker og bruker både intervall- og styrkeøktene du legger ut – tusen takk for loads of motivasjon og inspirasjon!!! Ikke minst for at du legger med videoen av styrketreningene. Jeg trener styrke hjemme, så alle «amerikanske» navn på styrkeøvelsene glemmer jeg så fort hva som er hva, da er videoene gull verdt! Men jeg har et lite men – ser du (og sikkert mange andre bloggere altså) avslutter med å be leserne om å lage seg gode dager. Kanskje du kan ønske en fin dag (for det er vel poenget) på en annen måte? Lest denne? https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/bKnE8d/lag-dere-en-god-jul-og-en-god-dag Husk at ikke alle har samme forutsetninger for at hver dag blir god, og ikke alle bør føle at det kun er opp til dem å sørge for for at dagen blir god.. så mye annet virker inn også. Håper du skjønner hva jeg mener,sier ikke dette for å bare snakke ned, bare for å reflektere litt rundt formuleringen ;) Igjen, tusen takk for en blogg full av positivitet og innlegg med innhold som faktisk kan brukes!

  1. treningsfrue

   Tusen takk for en hyggelig mail, og takk for innspill. Jeg har lest artikkelen og skjønner hva du mener selv om min tanke bare har vært god:)

   1. Jeg tviler ikke et sekund på at din tanke har vært god, og det tror jeg de fleste som leser bloggen din skjønner også. Ville bare ha litt refleksjon ;) Og takk for at du ikke tok meg som en «sur misunnelig bloggleser» haha! Bloggen din er blitt min favoritt, og jeg har prøvd en haug av intervalløktene du har lagt ut etter at jeg fikk tredemølle i hus!

   2. treningsfrue

    Takk for en veldig hyggelig tilbakemelding! Og bra jobba med løpingen!!! Ønsker deg en super uke!

 4. Flotte bilder og for en flott natur :-) og sentralt sted å ha hytte, ikke rart dere koser dere der :-) Kjøpte noen av produktene dine på apoteket forleden, lukter godt :-) Ha en fin mandag og uke!

  1. treningsfrue

   Så hyggelig at du har testet produktene. Elsker de selv og nå har barna begynt å bruke de….hehe:)

 5. Nydelige vinterbilder, ikke vanskelig å kose seg der, vil jeg tro… takk for inspirasjon du deler på bloggen

  1. treningsfrue

   Tusen takk Mette – er så fantastisk på fjellet! Nå er mannen der med minstemann så jeg er hjemme, men skal tilbake allerede til helgen!

 6. Det siste bildet er jo rett og slett Treningsfrue-fargene! ;-) ;-)

  1. treningsfrue

   Var så gøy når du skrev det for jeg så det jo selv da!!! Elsker det bildet!:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *