TORSK I TOMATSAUS | ukas middag

Ungene er heldigvis glad i fisk, og om jeg klarer å servere noe mer spicy enn ren torsk går det i hvert fall ned. Denne er en favoritt her i huset!

Torsk og laks er vel de fiskeslagene vi lager mest av her i huset, og selv om gutta også elsker fiskeboller i hvit saus kan vi jo ikke ha det hele tiden. Men det var faktisk noe av det beste jeg visste når jeg var liten, og jeg spiser det fortsatt når jeg serverer gutta det. Kjempe godt med både rødbeter og karri på – nam!
Dagens rett er ovnsbakt torsk i tomatsaus, og denne er ikke så avansert som den ser ut! Kjempe godt, og veldig barnevennlig.

Ingredienser

(3–4 porsjoner)

700 g fersk torskefilet
1 ts salt
saften av ½ lime
1 pakke bacon, i terninger
10–12 poteter
salt
sitronpepper
fersk oregano

Tomatsaus:

500 g hermetiserte tomater, grovhakket med basilikum
1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 gulrot
½ paprika
½ ts salt
½ ts sitronpepper
en neve fersk oregano
2 ss rapsolje

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 210 °C før du begynner å tilberede fisken og det andre tilbehøret.
Finkutt sjalottløk og hvitløk i små biter og stek på middels varme sammen med litt olje eller smør. Skjær gulerot og paprika i små biter og tilsett dette i pannen sammen med løk og hvitløk. Deretter tilsetter du de hermetiserte tomatene sammen med litt oregano. Gi dette et oppkok og la det putre noen minutter før du tilsetter litt salt og sitronpepper.
Salt så fisken og legg den i formen med tomatsausen i bunn. Press limesaften over og dekk formen med aluminiumsfolie. Stekes midt i ovnen i 20–25 minutter.
Server med ris, couscous eller en god salat.

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer