Jeg har fått så mange snapper med spørsmål om når oppskriften på disse kanelbollene kommer så endelig fikk jeg ut finger´n. Sønnen min er 7 år i dag så i går ettermiddag ble det baking med stor B, og jeg tror jeg lagde 30 kanelboller, 15 boller etterfulgt av 30 vafler♥ En fornøyd 7-åring med andre ord!
Leo´s kanelboller:
♥ 2pk søt gjær
♥ 4 egg
♥ 350g sukker
♥ 1 liter H-melk
♥ 3-4ts kardemomme
♥ ca 2200g hvetemel
♥ 350g smeltet smør (TINE)
Gjør som følger:
♥ Smuldre gjæren i bollen
♥ Smelt smør og tilsett melk (pass på at den ikke blir for varm/romtemperatur)
♥ Tilsett egg, sukker, kardemomme og til sist melet
♥ Viktig å ikke ha i for mye mel, for da blir bollene tørre.
♥ Deigen heves ca 45 minutter
♥ Kjevle deigen ut som et rektangel, smør på smeltet smør, perlesukker og kanel. Rull deretter sammen som en pølse og kutt de i passe størrelser.
♥ Legg på brett med bakepapir og la heve i ca 40 min.
♥ Pensle kanelbollene med egg før de settes i ovnen.
♥ Stekes midt i ovenen på ca 225grader (jeg bruker varmluft) i 7-9 minutter, alt avhengig av ovn.
Du kan eventuelt halvere porsjonen om du synes det blir mange boller. Her får du ca 50 boller!
Omtenksom, følsom og snill fyr dette! Kan ikke tro at han har blitt 7 år!
Stolt gutt med ny Real Madrid drakt. Martin Ødegaard nr 41 på ryggen!
Max ville også ta bilde med mamsen – han er jo en tro kopi av meg sier de rundt meg. Synes dere vi likner? Jeg synes det er så koselig å høre det, for Leo likner mer på pappa´n sin♥
Camilla♥
Følg meg gjerne på Facebook og Instagram
Få med dere galskapen på snapchat Treningsfrue
Ja, dere er likner på hverandre! ^^
Takk for oppskrift 😀 -Jeg elsker kanelboller!!
Hei Camilla! Nam nam NAM 😀 Skikkelig husmor i går du ja – flinka 🙂 Begge gutta dine virker som noen flotte unger, og ja – må nok kanskje si meg enig i at Leo er mer lik Jørgen og Max deg.
Ha en fin tirsdag videre 🙂
Så digg! Og gratulerer! Dere er en nydelig familie 🙂
Angående shapeup-bootcamp i Portugal, hvilket flyselskap reiser du med? Må evt toge ned til Gardermoen, flere avganger der enn fra Trondheim. Må også evt dra alene…. Kjenner at det er litt det som hindrer meg i å dra- med tanke på flybytte på nye og ukjente flyplasser… :/ Kjenner jeg har veldig lyst til Portugal eller Geilo (2016) 😀
Så koselig å høre – og bare hyggelig med oppskriften vet du! ELSKER kanelboller selv!
Tusen takk – det ble en suksess heldigvis! Tusen takk for hilsen til Leo!:-) Klem tilbake
Tusen takk! Ja det mår dere vet du!:-) Snap det gjerne – det er hyggelig å se!
Koselig å høre Ida, tusen takk! Gleder meg til vi sees i morgen! Ha en nydelig kveld! Klem fra meg
Tusen takk – ble en vellykket dag og gutten min var fornøyd!:-) Ja, oppskriften er helt nydelig og bør prøves ut! Håper du har hatt en fin fin dag!
TUSEN takk!!!!! Klem Camilla
Hei Mina! Jeg er litt usikker på flyselskap, men kan du ikke sende mail til elizabeth@lapoint.no og sjekk med henne!:-)
Kvær gang e går inn på bloggen din, finn e nokka som jær at e får vann i munn. De kanelsnurran så bære fantastisk god ut, kanskje e ska prøv å lag sånn te kjæresten te helga 🙂 å før nån fine bilda av deg å sønnan dine, e syns du å Max ligna veldig 🙂
Forresten, den lunsjen du hadd her om dagen mæ kiwi, den va himmelsk god 🙂 takk før så god inpirasjon å forslag å ikkje minst oppskriften på alt 🙂
Takk for info- skal sjekke det ut! 🙂
Et par tips.
Ikke smelt smøret. Del det i biter og sett det på kjøkkenbenken en stund før du skal bake slik at det blir romtemperert.
Hvis du bruker kjøkkenmaskin kan du elte sammen alt untatt smøret i ca. 10 minutter først. Tilsett det romtempererte smøret og elt videre i 5 minutter. Det du oppnår med dette er at glutennettverkene får dannet seg under elting før smøret tilsettes. Det er bra fordi smøret er ganske tungt og når du gjør det på denne måten vil deigen være sterkere når smøret blir tilsatt. Du vil få en luftigere deig på denne måten.
TLDR: Ikke smelt smør, bruk romtemperert smør. Elt ca. 2/3 av tiden før du tilsetter smøret.