De fleste av oss kjenner seg sikkert igjen når jeg sier det er vanskelig å finne opp kruttet med middagsretter hver dag, og jeg opplever ofte å stå litt fast. Det ender også ofte med at jeg ikke klarer å være like kreativ til enhver tid. Spaghetti og kjøttsaus blir lett servert to ganger den samme uka, og det samme gjelder laksen. Men når jeg først finner roen er jeg faktisk veldig glad i å lese matblogger, og jeg endte opp med å bla meg gjennom Fru Timian sine middagsretter.
Hjemmelaget lasagne stod det, og jeg fikk vann i munn bare ved tanken. Det er så utrolig godt, og vi har laget den fra bunnen av de siste årene. Men jeg har aldri laget den med ostesaus så det bestemte jeg meg for å teste ut. Handlet inn varer, kom meg hjem, pakket ut og fant ut at jeg måtte ut et par ærend – søren! Måtte jo rekke å lage lasagnen før barna kom hjem, for det var rett ut på fotballtrening etterpå. Hmm…..tok en spansk en og sendte linken fra Fru Timian sin hjemmelagde lasagne på sms til Jørgen i håp om at han ville kaste seg på middagsutfordringen.
Han sa JA!
Jeg kjempe glad, og enda gladere av at jeg nå ville komme hjem til middag på bordet! NAM!
Lukten av ostesaus smalt imot meg i det jeg åpnet døren, og jeg visste allerede da at dette kom til å bli en suksess. Jørgen er utrolig flink til å lage mat, og det at han tok denne på strak arm beviser jo at jeg har en snill og fantastisk bra mann!
Jeg har aldri, og da mener jeg aldri smakt en bedre lasagne i hele mitt liv, og vi har allerede (da mener jeg ikke vi, men Jørgen…kremt) laget denne retten to ganger. Det blir ikke den siste, og jeg anbefaler deg virkelig å teste den ut.
Magisk!
Du må gjerne kommentere, like og dele om det er noen andre du mener bør kaste seg på denne lasagnen. Og er det en mann i heimen som leser denne bloggen – overrask fruen i huset med å lage denne til middag. Jeg er overbevist om at du kommer til å få en happy wife♥
Oppskriften finner dere her:
800 g karbonadedeig
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
1 løk
3 ts tørket oregano
2 bokser knuste hermetiske tomater
1 dl vann
1 ts salt
nykvernet pepper
1,5 ts sukker
1 ts spisskummen
Ostesaus
50 g smør
40 g hvetemel
7 dl melk
1 ts salt
nykvernet pepper
250 g hvitost
6 lasagneplater
salat til servering
Sett stekeovnen på 200 grader.
Brun karbonadedeigen i en stekepanne sammen med olivenoljen. Finhakk hvitløken og løken. Deretter steker du dette sammen før du legger i karbonadedeigen og oregano. La det surre sammen i et par minutter. Tilsett så resten av ingrediensene til sausen, kok opp og la det småkoke i 10 minutter.
Smelt smøret på middels varme i en kasserolle og rør inn melet. Kok opp melken separat og tilsett 1 dl av gangen i smør og melblandingen. Slik unngår du klumper. Rør eller visp til alle klumper er borte.
Etter at melken er rørt inn tilsetter du salt og pepper for deretter å la sausen småkoke i ca 8 minutter slik at melsmaken blir borte. Riv opp gulosten og tilsett ca. 1/3 av den i sausen. (Resten bruker du til toppen av lasagnen)
Fordel 1/3 av kjøttsausen i bunnen av formen. Deretter tar du 1/3 av ostesausen over før et lag med pastaplater. Etter 3 runder med kjøtt- og ostesaus og 2 med pastaplater avslutter du med resten av osten.
Sett formen midt i stekeovnen og stek lasagnen i 20–25 minutter. La den hvile 5 minutter før servering!
Oppskriften er hentet fra Fru Timian – så tusen takk Marit!
Camilla♥
Følg meg gjerne på Facebook og Instagram
Få med dere galskapen på snapchat Treningsfrue
Denne virket veldig grei å lage og da! mmmmm,denne må prøves! 🙂 Ha en super dag!!
Haha, dette LIKTE jeg! Kanskje denne lasagnen blir en sånn «vær-så-god-lag denne-til-meg» retten for oss fruer! Nice!
Ja dette var sykt godt – beste lasagnen jeg har laget!!!!:-) Hold meg oppdatert da!
Så herlig, Camilla!
Den ser jo fantastisk god ut også 🙂 Klemmer fra Fru Timian 😉
Hvad er karbonadedeig
En litt finere kjøttdeig med mer rent kjøtt og mindre fett, normalt ca 5% i stede for ca 14%.
For enda bedre resultat kan du bruke Biffdeig, men det er mye dyrere.
🙂 🙂
Den var helt magisk! Til og med Jørgen sa at vi ALDRI mer skulle ha lasagne UTEN ostesaus. Og denne oppskriften blir fast en gang i uken..hehe:-) Takk igjen Marit for inspo! You ROCK! Klem Camilla
Ja den er virkelig helt magisk! Si ifra hvordan den ble da!:-)
Samme som kjøttdeig bare mindre fett i:-)
Tusen takk for godt tips Ida! Ja denne er virkelig noe for seg selv – elsker den!!!
🙂
Den var knallgod ungene spiste som bare det
Så koselig å høre 🙂
Hei! Til hvor mange ca regner du til lasagnen? 🙂
Et tips er å bytte ut hvitost med parmesanost i sausen, løfter den flere hakk
Lag dobbel porsjon og frys ned i porsjonsbiter pakket i folie så har du verden beste og enkleste lunsj eller middag
Tusen hjertelig takk!!!
Lasagneplater? Får en kjøpt bare det i butikken?
Har laget denne flere ganger, kjempegod! Du er en skjønning!
Så herlig å høre Ida – blir så glad når dere tester ut de ulike oppskriftene:)
Hvis jeg skal halvere mengden kjøtt, må jeg halvere resten av ingrediensene også?
Ja det hadde jeg gjort, evt kanskje halvere den med 1/3 🙂 Lykke til og beklager sent svar!
Denne lasagnen var veldig god og så enkel å lage. Alle likte den. Aldri mer ferdig lasagne på meg. Tusen takk.
Fantastisk å høre!! ❣️
Hvor stor form bruker du?
Det er jeg litt usikker på – er på farten, men den er vel rundt 25-30 cm bred tror jeg:)
Denne lasagneoppskrifta brukte jeg til fredagsmiddag igår, en fantastisk god middag, og under 10 gr karbohydrater pr 100 gr middag.
Denne lasagneoppskrifta kommer jeg til å bruke ofte.
Det var veldig hyggelig å høre!! 🙂
Etter eg prøvde denne oppskriften her, har vi aldri tatt i bruk Toro sin lasagne pakke mere.. 😅Dette er en favoritt i huset og når vi samler storfamilien er dette retten som serveres, til alles glede! 🥳❣️🎉
Så glad jeg blir for å høre det!!! 😘😘😘
Ser deilig ut !! Skal lage ti selskap 🙂 hvor mange personer er denne til ? 🙂
Trine
Så herlig da – denne er til vår familie (vi er storspisere) så ca 4 voksne tenker jeg. Lykke til!
Altså, no må eg berre legge igjen ein kommentar. Har brukt denne oppskriften fleire gonga etter eg fant den i fjor, og eg elsker den. Folk eg har laga den til skryter alltid og fleire spør om oppskrift. Heilt nydelig. Eg har litt ekstra ost i sausen og på toppen, ellers følger eg oppskriften slavisk. Elsk. TAKK for at du delte.
Haha, nå ble jeg skikkelig glad!!! 🙂
Helt nydelig, gjør som Astrid legger litt mer ost i saus, kombinerer cheddar, mozarella og frisk buret parmesan. Lager pastaen fra bunn, enkelt, godt og sunt👍
Nam 🙂 Nå ble jeg sulten!
Om den skal lages dagen før, og varmes opp for servering dagen etter. Stekes den fullt ut dagen før, før den settes på kjøl?
Hei, om denne skal serveres dagen etter hadde jeg stekt den dagen før og tatt på osten dagen etter + varmet opp rolig på litt lavere varme. Har aldri gjort det, men tror det skal funke. Fordelen da er at den får «satt seg» så blir nok kjempe god!
Prøver denne oppskriften nå👍 Gleder oss🤩
Herlig 🙂 Håper den ble bra! 🙂