Oppskrift på rundt speltbrød:
450 g siktet speltmel
150 g sammalt speltmel, grovt
60 g havregryn
90 g solsikkekjerner
20 g gresskarkjerner
20 g sesamfrø
1 1/2 ts salt
1/2 pose tørrgjær eller 1/2 blå fersk gjær
5 dl romtemperert vann
Bland alt sammen og elt deigen i ca 5-7 minutter i kjøkkenmaskinen. (lav hastighet) Deretter lar du deigen heve i ca 45 minutter før du putter den i en rund form. Jeg brukte en rund kakeform, og det funket veldig fint! La den heve i nye 45-60 minutter før du steker den på 220 grader, nederste rille på ca 45 minutter. Litt avhengig av ovn, men føl deg litt frem. Lykke til!
Klem Camilla♥
Følg meg gjerne på Snapchat: Treningsfrue
Åhh, så kjempegodt og saftig ut 🙂 Det må jeg prøve i julen 🙂 Ha en flott dag Camilla, og i dag kan vi gå/løpe trygt… 🙂
Herlig, hold meg oppdatert da etter at du har bakt! Må jo høre hva du synes:-) Ha en nydelig helg Laila! Klem
Hehe sånn kan det gå når mor i huset er så flink til å bake god saker 🙂 Men hørtes lurt ut med forhandlinger 🙂 Du er så flink til å bake og takk for oppskriftene du legger ut, må prøve ut dette brødet ! Ser skikkelig yammi nammi ut og ingenting smaker bedre enn hjemme bakst med smør og brunost:-) Farlig godt og kan fort bli en ekstra skive 😉 Ha en super fin lille lørdag 🙂
Tusen takk for koselig kommentar Anita – det settes stor pris på! 🙂
Neste gang må du prøve å steke brødet i en støpejernsgryte hvis du har. Bare pass på at evt. håndtak også er i stål, da plast kan smelte i ovnen.
Det skal jeg gjøre vet du – tusen takk for tips! 🙂
Bakte dette brødet i går og det var super godt! Enkelt var det og, så dette blir absolutt bakt igjen
Jeg bakte dette brødet til julelunsj i går… Og det var KJEMPE godt dette skal helt klart bakes oftre falt i smak hos store og små her i huset
Det ble jeg glad for å høre! Herlig å se at dere baker det jeg lager!:-) Takk for at du delte og riktig god jul til deg og dine 😀
Går det å bake dette brødet i to vanlige brødformer isteden for ei rund form? Noen som har prøvd? Hvordan skal jeg bedømme steketiden i så fall? Mer praktisk med brødform med tanke på frysing og matpakker osv. 🙂
Det går nok kjempe fint! Enig med deg at det er mer praktisk 🙂 Lykke til!