Mat fra bunnen av? Ja takk sier jeg bare, og fy søren så enkelt det er! Mange tror det er umulig, vanskelig og nesten ikke realistisk å lage det meste fra bunnen av, men jeg skal love deg at det er både tidsbesparende og sunt. Disse grove pitabrødene kan du lage på ca 2 timer, og har du allerede spist middag den dagen kan de selvsagt bare fryses. Jeg var spent, for jeg har i alle år kjøpt fryste pitabrød på rema. Grove vel og merke, og selv om vi alltid var fornøyd har jeg lurt litt på hvordan hjemmebakte pitabrød smaker. Jørgen har smakt dette tidligere på brannstasjonen (branngutta kan faktisk også lage mat!) så han har mast på meg om å lage dette. So I did!
Suksess!
Oppskrift:
250 g hvetemel
250 g sammalt hvete, finmalt
1 ts salt
1/2 pose tørrgjær (eller 25 g fersk gjær)
3,5 dl skummet melk (romtemperatur, ca 25 grader)
1 ss smør
Bland alt i en bolle utenom smøret og elt i kjøkkenmaskinen i ca 10 minutter på lav hastighet. Deretter tilsetter du smøret (skal være litt mykt) og elt i ca 8-10 minutter. Deigen blir så myk og fin, og er en drøm å jobbe med etterpå. Heves i ca 1 time.
Ha deretter deigen på benken med litt mel (trenger veldig lite) og rull den til en pølse. Deles i ca 8 like store biter, rulles ut til boller og la de heve på benken i ca 10-15 minutter. Deretter trykker eller kjevler du de flate, ca 14-15 cm i diameter.
Stekeovnen settes på 250 grader (over- og undervarme). Legg 4 og 4 brød på hvert sitt brett med bakepapir og la de heve i ca 10 minutter før de stekes. Stekes midt i ovnen i ca 8-10 minutter, avhengig av ovn.
Gårsdagens middag med hjemmelagde pitabrød!
Lykke til og merk gjerne Instagram bilder med #Treningsfruemat
Camilla♥
________________________________
Snapchat: Treningsfrue // Instagram: @treningsfrue // Facebook: Treningsfrue
Tusen Takk for nok en fin oppskrift❤️Denne skal prøves❤️Jeg stor koser meg hver dag, sitter å nyter å leser din fine blogg❤️Du har en kjempe fin blogg, å du er et utrolig fint menneske med begge beina på jorda❤️Digger deg❤️Ha en fin dag❤️
Bare hyggelig søte deg! 🙂 Koselig med så hyggelig hilsen fra deg! Klem Camilla
Denne ska eg prøva i dag såg veldig godt ut 🙂
Herlig, gleder meg til å høre!!!! 🙂
Hei igjen, titter bare innom for å fortelle at nå har jeg også baket, å de ble super gode
Det var hyggelig å høre!! Veldig stas du bakte de 🙂
Disse ser gode ut. Er i en situasjon der jeg må legge om livsstilen. Vanskelig å få til kampen mot kiloene når man har passert 50. Skal forsøke å hente inspirasjon fra deg både her og på Sbapchat.
Ja disse var fantastiske gode!:) Anbefaler deg å prøve de ut! Koselig at du skal hente litt inspirasjon her – setter jeg stor pris på! Klem til deg
Jeg synes du er så inspirerende! Imorgen skal jeg prøve meg på disse =) så super gode ut, du har så mange kjekke tips 🙂
Så koselig å høre altså, tusen takk! Håper maten smakte! Klem fra meg
Må berre prøve desse,såg veldig go ut
Jaaa de er super gode 🙂
Veit du kor mange kcal det er i de :-)?
Ingen aning dessverre 🙁 Men kan se om jeg får regnet det ut ved en anledning 🙂
Nam dette såg supergodt ut! Ha en god dag 🙂
Tror du man kan bruke grovmalt mel isteden for finmalt? Disse skal helt klart testes ut 😀
Det kan du helt sikkert 🙂 Lykke til Astrid!
Kan man bytte ut smør med olje? Og melk med vann?