Lovet dere oppskriften på de utrolige gode polarbrødene jeg laget på tirsdag, og jeg vet det er mange der ute som har hatt lyst på oppskriften. Jeg ble overrasket over hvor saftige og gode de ble, og de så ut som skikkelig polarbrød. Barna fikk servert nystekte polarbrød til tomatsuppen i går (posesuppe – jeg skjemmes..haha!), og med smør som smeltet ble dette en suksess. Polarbrød er jo så dyrt i butikken i tillegg til at utløpsdatoen er kort. Ikke bare det det økonomisk å bake selv, det smaker så mye bedre med hjemmebakst i tillegg kan du bare slenge de i fryseren.
Oppskrift
170 g havregryn
500 g sammalt hvete (finmalt)
300 g siktet hvetemel
20 g fersk gjær (blå)
1/2 ts sukker
1 ts salt
4 1/2 dl melk (romtemperert)
2 dl vann (romtemperert)
1 dl solsikkeolje
Knuste havregrynene i en kjøkkenmaskin som har kniver slik at det omtrent ble mel. Har kjøpt meg en sånn mikser fra Phillips som gjorde susen! Du kan eventuelt bruke havremel om du ikke skulle ha muligheten til å knuse grynene. Deretter tar du resten av det tørre i kjøkkenmaskinen og tilsetter væsken som da skal være ca 25 grader. Kjør dette på lav/middels hastighet i ca 10 minutter; da vil du se at du har fått en fin konsistens på deigen. La den heve i ca 1 time.
Deretter deler du deigen i ca 14 like store biter, evt større/mindre om du ønsker det. Jeg for min del synes det var best å lage de litt mindre, for de ble litt mer barnevennlige. Rull ut til boller og legg de på bakepapir. Kjevle de flate og stikk små hull med en gaffel på toppen. La de så heve nye 15 minutter før du steker de i ovnen på ca 225 grader (over- og undervarme) i ca 8-9 minutter. Du ser når de begynner å bli klare, for da får en fin gyllen farge.
Legg de på rist med håndkle over og avkjøl. Putt de i plast + fryser så fort de er kalde så holder de seg ferske.
Jeg synes det er best å dele de i to og fylle på med ost og skinke inni, men det kommer an på hvor tykke de er og hva du liker.
Lykke til!! Lik og del gjerne♥
Camilla♥
________________________________
Snapchat: Treningsfrue Instagram: @treningsfrue Facebook: Treningsfrue
Dette må testes 🙂 takk 🙂
Ja disse ble skikkelig gode! Jeg hadde skrevet vann to ganger, men det er ordnet nå! Må jo ha melk oppi også…hehe:) Hold meg oppdatert da!
Bare hyggelig og herlig at du prøver! 🙂
Er det skrivefeil der? Skal det ikke være 4 1/2 del melk i stede for vann? Siden det er 2 dl vann lenger ned?
TUSEN hjertelig takk Ingrid! Endret det nå:)
Lurer litt på hvor store du lager dem..?
Jeg har brett 2 av 4 i ovnen nå, og fikk 36 stk, og da kasta jeg litt deig og, for orka ikke steke 2-3 stk på ett brett?
Jeg kjevla ut, og stakk ut med glass da. Sånn type caféglass til latte og sånt.
De er jo litt mindre i omkrets enn de i butikken da, halve str kanskje.
Hei Ingrid! Så moro at du tester du:) Det høres ut som om du har lagd de litt mindre enn meg. Jeg tipper jeg hadde en diameter på kanskje 12 cm 🙂 Du kan jo lage rundstykker av resten av deigen da!
Vil de bli like bra med spelt mel? 🙂
Det vil jeg tro, men bruk en del fint spelt:) Kan ikke se at det ikke skal gå!
Ja de skal testes ut
Herlig:) De ble supergode!
Moro, det har jeg alltid hatt lyst til å prøve å bake! Men – har du mulighet for å oppgi ca mål på dl av mel osv. Jeg er allergisk mot gram (og vekta mi har streika).
Haha, sjekk her: http://trinesmatblogg.no/vekt-og-mal/
Helt enig i at hjemmebakte er best og skal jammen prøve din oppskrift
Ja det er jeg enig, og tusen takk for koselig tilbakemelding:) Er så hyggelig at dere prøver å bake oppskriftene mine 🙂
Di var kjempe gode 🙂 takk for super oppskrift <3klem
Perfekt!!!!:)
Hva gjør du med gjæren?
Bare å legge den oppi med alt annet 🙂 Vannet er romtemperert så det går kjempe fint!
Jeg prøvde de, har kommentert på instagram
Datt ut mye tekst her 🙂 funker med spelt, tørrgjær og havremel også! Ville bare si det! Tusen takk for flott oppskrift mvh Sibba77 på insta
Så bra, og hyggelig at du har testet de ut!!! Tusen takk for tilbakemelding 🙂 God helg!!
Hvor mye tørrgjær brukte du?
Litt sen på å svare, beklager. Du kan bruke 1/2 pk tørrgjær. Jeg brukte fersk gjær 🙂
Noen som har prøvd disse som kumelkefrie? Tror dufor eks. Havremelk gjør samme susen? 🙂
Det har jeg ikke, men jeg vil tro det går kjempe bra. Test da vel og gi meg gjerne en tilbakemelding 🙂
Må en ha kjøkkenmaskin eller går det bra uten? Har ingen kjøkkenmaskin, men har virkelig lyst til å prøve denne oppskriften, ser kjempegode ut 🙂
Da er det bare å kna i vei Ingrid – det går så fint!!!:) Lykke til – dette fikser du:)
Knallgode
Jaaa ikke sant!!! 🙂
Tusen takk for fantastisk oppskrift, fint å bruke lørdagskvelden til dette, og glede seg til frokost imorra tidlig.
Så herlig den falt i smak, og bare hyggelig 🙂 Ha en super uke Monica! Klem
Fikk endelig testet disse. Nam, sier jeg bare, så utrolig gode! Tusen takk for super oppskrift 🙂
Så hyggelig at du tester oppskriften:) De er jp så gode! Håper du har hatt en super helg!
Havregryn kjørt i foodprosessoren? Lettere å kjøpe ferdig havremel så blir det litt mindre oppvask
Ja men det er ikke alle som kjøper så da er det greit å ha alternativer. Tipper det havremelet koster mer enn en pose havregryn også 🙂 Men greit å ha litt alternativer. Thanx 🙂
Super oppskrift,! jeg brukte rugmel da jeg var tom for sammalt hvete, funket det å 🙂
Yepp, det funker vet du! Flink du er:)
Takk for super oppskrift! Akkurat lagd, og de ble knallgode
Herlig å høre – gjør meg glad!!!
Hei Hvorfor bruker du solsikkeolje ? Fra et ernæringsmessig perspektiv vil kaldpresset rapsolje være bedre Evnt smeltet meierismør som blandes ut i melken Flott blogg
Må prøves .men tenker nok og prøve med havregryn og samalt hvete grov
Høres veldig bra ut! Håper de ble gode!
Disse slår aldri feil
Bruker malte havregryn, sammalt spelt grov og spelt fint. Bruker også rapsolje.
Gleder oss til kveldsmat på hytta nå ja
Nice 🙂 Ha en nydelig uke!!! Klem fra meg
Disse var bare helt fantastiske! Gikk ned på høykant av både store og små. Jeg brukte havremel og sammalt spelt og rapsolje.
jippi – herlig å høre!!!!! 🙂
Tusen takk for at du deler så mange gode oppskrifter! Har prøvd både salater, pizza med cottage chees, pannekaker, proteinrundstykker og disse polarbrødene. Alt smaker kjempegodt!! Søtsuget er borte, jeg løper i skogen og kjører på med styrke! Du inspirerer!! Tusen takk!
Wow, fantastisk koselig å høre!!!! 🙂 Så flink du er! 🙂 God helg til deg!
Er oppskriften fra Trines matblogg?
Favorittene! Har helt sluttet å kjøpe brød, alle i huset elsker disse 😀
Så herlig å høre!!! 🙂
Hei og tusen takk for fin oppskrift, laget i går, og blir ny i dag, denne var så mye lettere enn alle de andre. Kort spørsmål, har du ost og skinke i de, mens du steiker de? Eller tar du på seinere? Tenkte at dersom jeg kunne hatt ost og skinke inni, hadde det vært enda lettere å ha på matpakka. Hilsen Trine-Lise
Hei, jeg har ikke det inni, men det var faktisk en god ide:)
Skal deigen være løs?
Nei 🙂