Hei alle Camillas sporty lesere! Jeg heter Maria og gjesteblogger hos Treningsfrue i dag. Kanskje har du vært innom matbloggen min, Marias Salt & Søtt? Camilla er jo som kjent en kløpper på å lage mat selv, og det jeg digger med henne er at hun ikke bare spiser grønnsaker og proteiner, men også unner seg en hvetebolle eller litt melkesjokolade innimellom slagene. «Alt med måte», det er min matfilosofi, og livet er for kort til aldri å unne seg en håndfull smågodt i ny og ne. Samtidig er jeg opptatt av å gi kroppen nyttige næringsstoffer for å klare å holde energien på et godt nivå fram til neste rast. Resultatet av denne måten å tenke balanse på, er at bloggen min fylles med alt fra kjernesunne middager med masse grønt og rent kjøtt, til de syndigste sjokoladedesserter med marshmallows og karamell…
Ok, over til oppskriften jeg skal få dele med dere i dag, nemlig saftige og gode havremuffins. Disse havremuffinsene er supre i matboksen, eller som mellommåltid til sultne store eller små. Hvis det blir noen igjen kan de fryses, så er det bare å ta opp etter hvert som behovet melder seg. Faktisk pakker jeg de som blir til overs inn i plastfolie og legger i fryseren, så kan jeg putte en rett i veska en morgen jeg har det travelt. Da vet jeg at om kort tid er det en nytint, hjemmebakt havremuffin klar.
Tips: hvis du vil lage disse enda litt sunnere, kan du bruke kun sammalt mel. Søtning kan reduseres, eller erstattes med en most banan.
Du trenger:
(ca. 10 stk.)
- 3 egg
- 1 ½ dl honning eller agavesirup
- 1 dl matolje, f.eks. solsikke- eller rapsolje
- ½ ts salt
- 2 dl yoghurt naturell
- 3 dl lettkokte havregryn
- 1 ½ dl sammalt fin hvete
- 1 ½ dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- Ev. litt ekstra havregryn til å drysse på toppen før steking
Sett ovnen på 220°C. Ta fram et muffinsbrett og egg papirformer i brettet. Røren gir ca. 10 muffins, men det kommer selvsagt litt an på hvor store former du bruker.
Ha eggene i en bolle sammen med honning eller agavesirup, olje, salt og yoghurt naturell og rør det godt sammen.
Tilsett havregryn, begge typer mel og bakepulver. Rør til alt er godt blandet, men ikke rør mer enn nødvendig.
Fordel røren i papirformene i brettet, de skal være minst tre-kvart fulle. Dryss ev. litt havregryn på toppen og stek muffinsene i ca. 18-20 minutter.
Nyt dem helst mens de fortsatt er lune, men de kan også fryses så snart de er avkjølte.
Takk for meg! Ta gjerne turen innom Marias Salt & Søtt hvis du trenger inspirasjon til hverdagsmiddagen, matpakken eller kakebasaren! Håper vi sees – og ha en strålende helg. ☺
-Maria
Hei!
Disse må jeg prøve. Kan jeg bytte ut Sammalt fin hvete med speltmel?
Min samboer har cøliaki, hvordan er det å lage disse glutenfrie?
Det vil jeg så absolutt tro du kan! Si gjerne ifra hvordan det gikk 🙂
Har laget muffinsene glutenfri til min sønn med cøliaki, de ble kjempegode 🙂
Nå ble jeg GLAD!!! Takk for kommentar 🙂
Har laget muffinsene glutenfrie til min sønn med cøliaki, de ble kjempegode 🙂
Hvilke ingredienser om man skal lage de glutenfrie?
Hvilke ingredienser brukte du da?
Jeg har ikke så mye kjennskap til glutenfritt! Men du får jo bare bytte ut det du kan med glutenfrie ingerdienser 🙂 Sorry at jeg ikke får hjulpet til her!
Disse vil jeg lage i kveld. Men har ikke yoghurt naturell. Kan man bytte ut med nor annet tror du, eller blir det best å vente til en annen kveld å lage dem?!
Beklager sent svar – nå har du kanskje vært i butikken? Hehe:) Det går fint å bytte ut yoghurt naturell med noe annet i samme type konsistens:) Det er bare å være kreativ her vet du! Lykke til!
Hei:) nå står muffinsene i ovnen, lukter deilig! Gleder meg til å smake og sende med sønnen i Bhg i morra. Hvilken type honning bruker du? Hadde bare akasiehonning så brukte den, men da gikk over halve flaska
Hei du og beklager sent svar! siste uken har det vært litt mye! Jeg kjøper min flytende honning på rema 1000 – husker ikke hvilken men det finnes jo så mange av de! Spiller ingen rolle hvilken tror jeg så lenge den er litt flytende:) ble de gode???
Jeg bruke philadelfia, kjempegodt!
Nam 🙂 🙂 Enig at det er godt!
Er det mulig og kun bruke sammalt hvete grov?❤️
Fungerte utrolig bra med vanilje kesam eller svensk vanilje kvarg istedenfor youghurt også:-) Suksess som dessert til helgefrokosten og utrolig raskt å lage 🙂
Hei. Hvis man skal gå ned i vekt, hvor mange av disse kan man spise til frokost eller lunsj? Må man ha noe annet ved siden av for et fullverdig måltid?
Jeg har faktisk ingen aning på hvor mye kcal disse inneholder?
Hei, disse ser gode ut. Jeg skal ha et speidermøte der vi skal bake:) Vil disse passe til det?
Perfekt 🙂
Hei, disse var knallgode. Brukte creme fraiche siden jeg hadde det i kjøleskapet og hadde brukt opp det grove hvetemelet dagen før så tok rug, funket ypperlig. Hvis jeg tar en banan i neste gang, dropper jeg hele honningen da?
Ja eller begge deler! Bra jobba – blir så glad når dere tester ut 🙂
Disse ble kjempegode! Brukte kulturmelk i stedet for yoghurt for det var det jeg hadde og det fungerte helt fint. Hadde også lilt blåbær og bringebær liggende som jeg dytta nedi før jeg stekte de og det ble kjempegodt. Ungene elsker disse til frokost.
Herlig å høre 🙂 Så hyggelig at dere tester ut oppskriften!
Maler du havregryna før du tilsetter det i blandingen?
Nei det trenger du ikke å gjøre, men du kan evt male de med stavmikser så de halveres:)
Hei. Kan jeg putte granola istedenfor havregryn??
Det kan du 🙂