De av dere som følger meg på Snapchat (Treningsfrue) vet jo også at jeg laget mit første Calzone her forleden. Det vekte noen koselige barndomsminner da jeg spiste dette, for det minnet meg om da mamma og pappa tok oss med ut på italiensk restaurant når vi var små. Favoritten var jo calzone! Ble litt sånn på sparket mat denne gangen, og jeg tok bare det jeg fant i kjøleskapet. Inspirert av Trines Matblogg fant jeg den perfekte oppskriften til en perfekt calzone deig.
Calzone-deig
- 5 dl vann, (lunkent)
- 30 gram fersk gjær (blå)
- 1 ts salt
- ca 700 g hvetemel
Dette gir deg ca 6-7 stk, og absolutt nok til en storfamilie på 4 slik som oss. De blir ganske store og metter bra om du fyller dem med masse digg fyll.
Fyll à la Treningsfrue
- 1 boks hakkete tomater med basilikum
- 1/4 boks av tomatpurè
- Revet ost
- Pepperoni
- Kjøttboller
- Paprika
- Oregano/Basilikum
Du blander alt til deigen i en kjøkkenmaskin, lar den gå på lav hastighet i ca 10 minutter, til du får en fin konsistens. Heves i ca 45 minutter. Del deigen i ca 6-7 stykker og kjevle de ut til ønsket størrelse. Bland hakkete tomater med tomatpurè og krydre med basilikum og/eller oregano. Gjerne ferske urter. Dette blir tomatsausen. Legg på tomatsausen med en spiseskje, men kun på halve sirkelen, og ikke altfor nærme kanten. Bruk godt med saus. Strø på ost, pepperoni, kjøttboller, paprika og krydder. Deretter pensler du kanten rundt med egg og bretter den sammen. Brett en fin kant rundt halvmånen og stek de på ca 250 grader (over/undervarme) i ca 9-11 minutter. De skal bli sprø og gode så stek de lenge nok.
Snakker vi middag til helgen?
Camilla♥
Snapchat: Treningsfrue