Vi blir aldri lei duften av nystekte rundstykker i dette huset, og jeg tror Max og Leo begynner å bli rimelig bortskjemte med all den bakingen min. Det er jo fordelen med hjemmekontor, for jeg kan bare sette på en bakst mens jeg jobber. Men dette er en rask oppskrift så ingen problem å starte på ettermiddagen eller en tidlig lørdags morgen.
Det er ofte gutta spør om egg til frokost, og da blir det å ta opp rundstykker fra fryseren, smøre kaviar og dekke herlighetene med masse egg. Jeg kan ikke be om en bedre start for barna mine, for frokost er noe vi prioriterer høyt her i huset. Magen er mett og god, energien på topp og humøret holder en hel skoledag. For ikke å snakke om de 5 brødskivene som ligger og venter i sekken. Mat går det mye av her – tro meg! Slenger ofte oppi ferdigkuttet gulrøtter i en pose i tillegg til matpakken, for det er viktig å lære de gode vaner etterhvert som de blir større og større. Godt å ha noe å knaske på etter et tonn med brødskiver – fin måte å rense tennene på også…haha!
Oppskrift
360g fint speltmel
300g sammalt speltmel, grovt
100g linfrø
30g fersk gjær (blå)
1ts grovt maldonsalt
2,5dl lunken melk
2,5dl lunkent vann
Ha alt av ingredienser i kjøkkenmaskinen og elt deigen på et rolig tempo i rundt 8-10 minutter. Er deigen veldig klissete strør du bare på lit mel på slutten. Min ble det så litt mel er greit. Gjerne spelt da siden vi har brukt det hele veien. Legg på kjøkkenhåndkle og la den heve i ca 45 minutter. Jeg fikk ca. 21 rundstykker ut av denne oppskriften, men du bestemmer selv størrelsen. La de heve i nye 30-45 minutter etter at du har trillet de ut som boller. Pensles med egg/vann rett før de puttes inn i ovnen. Stekes i midten på over/undervarme 225 grader i 10-12 minutter, avhengig av ovn.
Oppskriften er inspirert av flotte Trines matblogg:)
Lykke til!
Camilla♥
Følg meg gjerne på Snapchat: Treningsfrue
Disse må jeg prøve
jaaaa:)
De var kjempe gode! Takk for oppskrift! :))
Serverte disse med stor suksess på homeparty. Nesten alle gjestene ville ha oppskriften, og den skal de få.