«Det enkle er ofte det beste sies det», og jammen har de rett! Enklere rundstykker skal du lete lenger, og jeg må ærlig innrømme at det kommer til å bli flere av denne varianten fremover. Jeg elsker gjærbakst, men jeg ble positivt overrasket over hvor enkle, saftige og smakfulle disse cottage cheese rundstykkene var.
Solsikkekjerner slengte jeg oppi etter at dette bildet ble tatt – men det er valgfritt!
Yummy♥
OPPSKRIFT PÅ PROTEINRUNDSTYKKER
ca 8-10 rundstykker
- 300 g cottage cheese
- 250 g havregryn
- 2 egg
- 1 ss solsikkekjerner (kan sløyfes)
- en klype salt
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du:
Dette blandes og knuses sammen med en stavmikser til nesten alt av klumper er blandet sammen. Du må ikke få ut alle cottage cheese klumpene, men få røra jevn og fin. Sett de på bakepapir og stek de i ovnen mens du setter på nytraktet kaffe. De skal steke på ca 210grader, varmluft, ca 10-12 minutter. Stek de til de er gyllen på toppen.
Sleng på masse godt pålegg, men jeg anbefaler selvsagt brunost om du har. Finnes virkelig ikke noe bedre – husk på smøret også! Snakkes vi frokost i morgen?
Lag dere en bra lørdag alle sammen!
Camilla♥
De så utrolig gode ut, dette må testes 😀 God påskeferie <3
Ja disse må du teste:) Supergode! God påske 🙂
Jeg la til litt tørket oregano og soltørkede tomater (som ligger på glass i olje) Da trenger man ikke pålegg en gang!
Jeg testet tipset ditt i dag, og det var helt fantastisk godt!? Man trenger ikke noe annet pålegg.
Åååå så herlig! Enig med deg! Ha en fin uke Birthe 🙂
Hei ♡ takk for lett å super god oppskrift,jeg raspet inn litt gullrot..kjempe godt
Hvor mye kcal er det i per rundstykke?
Det har jeg ikke sjekket men tipper rundt 110-120 kcal.
Tester disse nå🥰
Håper de ble bra! 🙂
Disse må jeg bake neste gang mine barnebarn kommer på besøk. Tror det kan være noe for dem…….og meg 🙂
JA det må du – saftige og gode!!!:) Ha en super påske Berit!
Disse lager jeg fler ganger i uka! Kan også fryses.. bare elsker de
Jeg har fryst de, men ikke tatt de opp enda. Da vet jeg at de fortsatt er gode selv etter en runde i fryseren. Fantastisk saftige rundstykker:) God påske!
Alt jeg skriver kommer ikke opp!? Hmm..
Et tips til rundstykkene, prøv med hakkede hasselnøtter også! Kjempe godt.. Ønsker deg og dine en fin påske:)
Tusen takk for flott tips – det skal jeg teste!!:) Ha en fantastisk påske!
Disse skal jeg prøve en dag 🙂
Aner du næringsinnholdet evt bare kaloriinnholdet pr rundstykke?
Ja de var en suksess 🙂 Jeg har ikke oversikten over næringsinnhold, men kan se litt på det etter påske. Du får minne meg på det..hehe 🙂 Feriebobla vet du!
Camilla – du er en fantastisk inspirasjon – glad og positiv, selv når du
er syk (ref, hjemreise)
Våknet nå 2. påskedag – tett og forkjølet, trenger noe godt frokost 🙂
Så nå er det baking – gleder meg. Har du forsøkt med litt raspet gulrot i disse ?
Vigdis
Så koselig sagt Vigdis, tusen takk 🙂 Håper formen din er bedre 🙂 Raspet gulrot er kjempe godt men jeg har ikke testet de i disse. Kommer noen snart som det er gulrøtter i! De blir så saftige og gode. Tusen takk for koselig kommentar 🙂
Har smakt disse av en venninne -super gode! Lager disse protein bollene nå for første gang selv. Hadde mager Kesam i kjøleskapet som jeg måtte bruke opp først – så får se hvordan det blir. Prøver nå å steke dem midt i ovnen, så får vi se hvordan det går.
Det går nok kjempe fint – håper de smaker!!!! 🙂
Hei 🙂 fantastisk godt med disse rundstykkene
Et lite tips er å bruke store havregryn, disse er ikke behandlet så magen må jobbe mer og dermed hjelper med å få større forbrenning 😉
Hei! Gjør jeg noe galt? Når jeg steker de, ble de ikke gylne på toppen. Måtte steke de 10 min lengre enn det som stod i oppskriften…
hmmm..hva slags ovn har du? Det hørtes rart ut, men har du på over/under varme da?
Ja har over/undervarme og ny ovn.
Ny favoritt
Så enkelt å så godt.
Kjempegode.skal lage de til kvelds 🙂
Lagde meg disse til kveldsmaten i dag, pluss litt tomatsuppe ved siden av , sååå utrolig gode at jeg doblet oppskriften! <3
Disse ble kjempegode, tusen takk for oppskriften! 😀
Hei Camilla , tusen takk for denne oppskriften , laget disse etter trening idag , og de var helt fantastiske , la til litt chia frø og linfrø , og strødde sesamfrø på toppen! Suksess! 🙂 hadde aldri trodd gode (og sunne) rundstykker kunne lages så raskt 🙂
Åååå så hyggelig da!!! 🙂 Herlig å høre!
Yuum, andre gangen jeg lager de, disse ren fantastiske! Denne gangen trykket jeg de runde og ganske flate, og bruker de som «brød». Lettvint i farta også 😉 Nytes nå med smør, salami og agurk, snadder!
Yummy – så herlig at dere lager disse! blitt så populære:)
Jeg oglagde disse i dag og jeg er ingen baker he he, Men de ble knall god Dette skal gjentas ✌️️
Jippi:) 🙂
Hei. Deilige rundstykker, lukter så deilig bakst i hele huset når de står i ovnen. Har du noen gang prøvd å lage pizzabunn av disse ingrediensene ? Har fått det for meg at det må være godt.
Fortsatt god jul til deg 🙂
Lær deg gjerne forskjell på ‘de’ og ‘dem’. Slike enkle grammatikkfeil gjør teksten slitsom å lese og forminsker min tro på forfatteren.
Omg! Skjønner ikke at folk orker å bruke tiden sin på å klage på andre!
Da tenker jeg at du bare skal bla videre til neste side.
Her diskuteres mat og ikke grammatikk.
Disse ble kjempegode! (og Mye bedre enn Strogbody sine!) Tusen takk for en god oppskrift! Jeg halverte oppskriften, og spiste opp alle rundstykkene sammen med sønnen min 🙂 Stor suksess for både liten og stor! <3
åååå herlig å høre!!!! 🙂
Disse er så gode! Jeg har testet lidt og det fungerer også veldig bra med 2 revne gullerøder eller 2 håndfulde blomkål oppi!
Blomkål må jeg også teste – tusen takk for tips!
Disse ser veldig gode ut! Er det mulig å lage dem uten stavmikser? 🙂
Ja det skal gå helt fint!!:) Lykke til!
Enkle å lage og supergode! Blant favoritten nå 🙂
Herlig å høre!:)
Aner du næringsinnholdet evt bare kaloriinnholdet pr rundstykke?
Jeg har dessverre ikke telt!:)
Hei!
Oppskriften er kjempebra! Vi har lagd rundstykkene flere ganger men stavmiksen min har blitt ødelagt. Det har skjedd 2 ganger. Jeg lurte på hvilken type stavmikser bruker du? Model merke osv. Takk!
Ja de er kjempe gode! Så synd med stavmikseren da – men du får jo kjøpt de ganske så billige nå tror jeg. Både på elkjøp og jernia. Jeg har en sort fra phillips – promix titanium 800w. Den er super!
denne deigen er litt tøff til stavmikseren så kjør litt kortere økter med den til proteinbrødene 🙂 –ps flott om det ikke blir helt glatt deig/røre —klumpene blir gode 😉
Et tips er å blande cottagecheese og egg med stavmikser først. Så blande inn det tørre men slikkepott, evt kna litt med hendene.
Min stavmikser fikk også kjørt seg, men når jeg gjør det i denne rekkefølgen blir det jo ikke noe problem. Bruker økologisk havregryn som er mindre og lettere går i » oppløsning» 😊
Fantastiske rundstykker forresten🥰
Tusen takk for herlig tips! Må testes 🙂
Disse er supergode og enkle å lage!
Men jeg får besøk av ei som ikke skal ha gluten og heller ikke laktose/melkeprotein. Har lest man kan prøve kokoskrem – kokosmelk som har stått i kjøleskapet. Har du prøvd det? Eller hva tror du om det?
Supergode rundstykker, har blitt suksess hver gang jeg har laget dem. 🙂 Har i litt ekstra frø og topper med sesamfrø – digg! 😀
Nå ble jeg glad – herlig å høre!
kan det brukes noget annet en cottage cheese?, Har laktose intoleranse og tåler ikke melkeprodukter, noen gode tips?
Jeg er litt usikker faktisk…:(
Disse var bare fantastisk godejeg laga mine med bygg og havregryn… Nå kan jeg slutte med brød for godt
Tusen takk for oppskrift
Herlig å høre at du liker oppskriften!! Nå ble jeg glad!
Hei. Jeg har laget de flere ganger og de blir veldig gode, men de flyter alltid utover. Ligner ikke på bildet i det hele tatt… blir som små pannekaker. Hva gjør jeg feil???:)
Da har du mikset de for mye! Prøv å ikke bruk så mye stavmikser neste gang, evt bare noen sekunder:) Røra skal være ganske så fast!
Super oppskrift som jeg bruker hele tiden! Går an å lage brød ut av den også, i stedet for rundstykker 🙂
Herlig! Hvordan gikk du fram for å få et bra brød? 🙂
Egentlig samme metode, men må selvsagt stekes litt lengre 🙂
Hei
Gode rundstykker
Men, næringsinnhold?
Er det mye karbohydrater i hver?
Ja disse er veldig gode! Jeg har ikke telt næringsstoffene i disse 🙂
Lifesum sier:
12 rundstykker
111 kcal
Protein 6,9g
Karbohydrater 13,2g
Hei vet du ca hvor mange gram proteiner det er i 1 rundstykke? Og ca kalorier?
Hei Kine, det har jeg ikke regnet ut! 🙂
veldig veldig gode rundstykker 🙂 🙂 men vet de hvordan de smaker etter å ha fryst de, og blir de tørre?
Hadde vært kjekt å hatt en haug i fryseren 😉
Hei! Ja disse er fantastiske og smaker godt selv etter å ha vært i fryseren!:)
Heisann. Hvordan skal de re inni når du skjører gjennom de? Har hatt de i 13 minutter å de er sikkelig klissete inni. Har på det symbolet med viften
Har du brukt stavmikseren på røren? Ikke bruk den så mye, bare et par trykk for å mikse det sammen. røren skal ikke være rennende når du setter de i ovnen. Eventuelt kan du bare kna med en sleiv!
Hei! Siden alle spør om kcal i disse tok jeg meg den frihet å regne ut 🙂
Hvis du deler denne oppskriften på 10 er det ca 150 kcal i et rundstykke 🙂
Til alle dere som vil spise disse på diett, kjør på! veldig sunne og kalorifattige i forhold til andre rundstykker.
Takk skal du ha – har ikke hatt tid å regne dette ut 🙂 Men snilt av deg å ta i et tak!
Håper du får en fin uke!
Takk for oppskrift, disse er kjempegode! 🙂 Vet du hvordan det er å lage brød av disse? Tilsvarer oppskriften ca en brødform?
Hei, du kan fint lage brød av disse! Lag gjerne en dobbel porsjon så får du to fine brød 🙂
Så lette men Ka gjor eg gale ,eg doblet oppskriften de ble flate så det holdr
Disse var fantastisk gode! Kjørte Cottage cheese og egg sammen med stavmikseren først, også tok jeg litt og litt havregryn i slengen etterhvert. Tok en spiseskje vann også for at gryna skal svelle litt ekstra. ♡ Klem
Hørtes fantastisk ut!!! Jeg lagde de til kveldsmat i dag – funker så bra! Klem herfra ♡
Hei
Har du tips til ei som ikke tåler mel.. hva kan jeg ha i de gode cottagechees rundstykkene …
Mvh Stina
Hei! Er det havregryn du ikke tåler? 🙂
Disse smaker helt fantastisk, men mine flyter bare utover når jeg steker de, selv om jeg følger oppskrifta. Har du no tips til hva jeg gjør feil?
Ja, bruk stavmikseren mye mindre! Kanskje du bare skal blande alt med sleiv og bruke stavmikseren på 4-5 kjappe omganger. Røra skal ikke være flytende, men litt tykk når du setter i gang. Skjønte du hva jeg mente? 🙂
Knallgode
Jeg lager mine med laktosefrikesam og mye forskjellig frø som jeg maler samme med havregryn. Lager også dobbelt/3 dobbelt porsjon og steker den i langpanne. Slipper da stå og rulle boller og kan dele de opp i de stykkene man ønsker,siden de ikke hever no særlig eller flyter ut så fyller jeg formen sånn at jeg kan dele stykkene i 2.
det var smart å steke de – takk for inspo Hilde:)
Tenkte å lage disse rundstykkene nå, ser det står 300gr cottage cheese, jeg har kun en boks som inneholder 250 gr. Kan jeg spe på med lettrømme?
En boks holder i massevis:) Lykke til Randi!
Jeg brukte litt rømme, rundstykkene ble kjempegode
Noen som har regnet ut hvor mange karbohydrater det er i oppskriften?
Hei, er disse glutenfrie?
Havre inneholder jo ikke gluten, men for å være på den sikre siden kan du jo evt kjøpe inn glutenfrie havregryn 🙂
Hei. Egner det seg og fryse disse ?
Tenkte å lage til jul.
Ja de er perfekt å fryse ned:)
Hei. Jeg får de ikke til å bli runde å faste, hva gjør jeg galt?
Hei! Da høres det ut som du bruker stavmikseren for mye. Prøv å kutte den helt ut 🙂 Evt kun et par tre ganger!
Flyter bare ut…
Som jeg skrev – da har du brukt for mye stavmikser. Test gjerne uten stavmikser om det er bedre. Evt bare et par tre omganger så den blander seg litt 🙂 Lykke til!
Hei! Jeg har samme problemet, mine bare flyter rett ut:( Blir mere tynne pannekaker hos meg. Men vil så gjerne at de skal bli mere som rundtstykker.
Det høres ut som du har for lite havregryn? 🙂
Har kuttet ut stavmikser, men fortsatt så flyter de bare utover. Skal blandingen skje i en spesiell rekkefølge? Skal de stå å heve litt? Skjønner ikke hvorfor de blir som vanlige rundstykker
Jeg tror du bruker for lite havregryn – det høres slik ut?
Fantastisk gode rundstykker og så enkelt. Jeg bruker store havregryn og lar kun halvparten av havregrynene bli knust av stavmixer og resten rører jeg inn med hånd. Fryser dem og så i brødrister og har på godt smør og brunost, for en lykke å nyte disse. Havregryn inneholder ikke gluten , så passer derfor godt til glutenallergikere .
Det hørtes smart ut – herlig at du liker de! 🙂
Hvor mye karbohydrater inneholder disse rundstykkene? Vil du si at de passer til en KETO diett?
Hei Lea – det har jeg ikke regnet ut! 🙂
Er disse super sunne?
Ja disse er sunne og næringsrike 🙂
Kan man ersattte eggene med noe annet? F. Eks melk? 🙂
Hei Tonje, det har jeg ikke testet før, men du kan jo alltids forsøke. Tror nok at eggene binder dette sammen, men kanskje du evt kan bruke litt eggeystatning om du ikke tåler egg? Lykke til!
De er kjempe enkle og kjempegode??
Herlig å høre 🙂
Hei. Jeg har laget disse lenge nå og spiser et til frokost, de er jo veldig mettende. Smaker best etter å ha vært i brødrister spesielt hvis de har vært i frysen. Har prøvd uten stavmikser og bare rørt godt sammen egg og cottage cheese først med håndmixer og så rørt for hånd med halvparten små og halvparten store havregryn. Deigen må være litt fast for å få laget boller er min erfaring. Jeg bruker bare et beger cottage cheese og det holder( er 250 gr). 2 brett i varmluft litt lenger ca 12.15 er min erfaring, men det kommer an på ovn. Jeg har regnet ut kalorinnhold for eget bruk og kom fram til ca 115 til 120 Kcal pr rundstykke når rundstykke veier 50 g.
Skal disse se litt «fuktige» ut inni når de er ferdige?
Ja litt fuktige kan de være, men ikke for mye bare! 🙂
Hei! Går det an å droppe cottage cheese? Dette er noe jeg liker pluss at vi ikke har det hjemme.
Hei, litt usikker på om det går, men kan du erstattet det med evt gresk yoghurt eller kesam da? 🙂
Går det an å steke de på over/under varme? Eventuelt hvor mange grader skal de stekes på da, og hvor lenge? 🙂
Det går helt fint – stek de på 220 grader over/under varme midt i ovnen 🙂
10-12 min bør holde:) Lykke til!
Hei 🙂
Vet du næringsinnholdet i denne oppskriften eller per rundstykke?
ca 140 kcal pr rundstykke, 45% karb, 23% proteiner og 32% fett.
8,5 g protein pr rundstykke 🙂
Hei,
Hvilken vekt på et rundstykke beregner du for å komme frem til dette?
Tenker du på hvor store de skal være? En liten håndfull er mitt mål i hvertfall 🙂
Hei!
Jeg opplever at de blir seige inni. Prøvde å steke 3 min ekstra denne gangen, men synes fortsatt de er litt seige, er det meningen? Kan det være at jeg burde steke de på litt mindre varme, men lengre?
Hmmm det har jeg ikke opplevd før. Hvor lenge steker du de nå?
Hei!
De bakes igjen og igjen her! Variere litt med ekstra smak og fyll ☺️ Anbefaler rosiner, nøtter og 1 ts honning🥰 blir som en god kake eller noe i farta 😃
Så herlig å høre 🙂 Og takk for tips – må testes 🙂
Får ikke røren glatt i stavmikseren med denne oppskriften er såvidt det røres rundt jeg måtte hatt mer egg/væske i for å få det til
Hei, den skal ikke bli helt glatt. Da flyter rundstykkene ut i ovnen 🙂
Hei, Kan man bruke havremel i stede for havregryn? 😜
Det kan du, men trolig litt mindre væske bare 🙂
En kjempegod og enkel oppskrift som jeg har brukt mange ganger nå! Pleier å steke de i 15 min for å få de litt fastere 🙂
Så hyggelig å høre Bente 🙂
Lettvinte,gode og mettende. Bedre blir det ikke!
Ja ikke sant 🙂 Ha en fin dag!
Knuser du havregrynen eller bruker du lettkokt uten å knuse de til mel
Knuser de ikke 🙂 Bruker lettkokte 🙂
heisann, hvordan er disse rundstykkene hvis jeg lager hele deigen og deretter setter den i kjøleskapet over kvelden så det tar litt kortere tid på morningen?
Det har jeg faktisk ikke testet, men vil tro at det går helt fint! Kanskje du må myke den opp litt med en skvett melk! Lykke til – hører gjerne hvordan det gikk!
Må steke dem i 20-30 minutter (varmluft 210 grader) men til og med da er de fremdeles helt deigete på innsiden. De stekes ikke 1 cm innover en gang, har forsøkt 4 ganger og dette skjer hver eneste gang? Hva er det jeg gjør galt? Følger oppskriften til punkt og prikke, men de blir aldri stekt inni?
Dette forstår jeg virkelig ikke noe av. Aldri hørt om noen som sliter med å steke de. Er det noe galt med ovnen din kanskje?