Jeg er så vanvittig glad i hjemmebakst, og elsker å stå på kjøkkenet for å kokkelere. Liker best bakst, men har beveget meg på mat etterhvert som bloggen har vokst. Dere gjør meg gode vet dere, for jeg blir tvunget til å være kreativ!
I går fikk jeg besøk av bestevenninnen min Catrine, og 15 minutter før hun kom var jeg fortsatt litt usikker på hva jeg skulle servere henne. Har arvet det gode genet av mamma tror jeg, for jeg er veldig opptatt av å skjemme bort gjestene mine. Enten om de skal sove over eller om de kommer kun på kaffe. De skal skjemmes bort!
Jeg har skrevet om proteinrundstykker tidligere, men jeg nevner de igjen! Disse er så fantastiske at til og med Jørgen brøt ut sin begeistring etter at han hadde kastet i seg to stykker. Sunne, lettvinte og saftige rundstykker som metter godt. Kan ikke bli enklere enn dette.
Oppskrift på 9-10 stykker
250g havregryn
250g cottage cheese
3 egg
1 ts bakepulver
2 ss sesamfrø
1 ss linfrø
En klype salt
(Bruk gjerne en gulrot som du rasper oppi også – da blir den bare ekstra saftig!)
Bland dette godt sammen i en bolle og bruk en stavmikser til hele røra er jevn og fin. Deretter bruker jeg en spiseskje og former rundstykkene i hånda. Denne gangen brukte jeg en muffinsform med plass til 12 muffins oppi, og det funket kjempe fint. Men råder dere til å bruke bakepapir, for rundstykkene ble litt høye. Stekes på varmluft 210 grader, midt i ovnen på ca 10-12 minutter. Serveres med masse godt pålegg etter at de har stått og hvilt 5 minutter på rista. Sunt, godt og billig – bedre blir det ikke.
Camilla♥
Namm, de så gode ut 😀
Jeg har en oppskrift på proteinrundstykker som er veldig populære her i huset også, til og med lillegutt på 14 mnd elsker de <3 Veldig gøy å kokkelere på kjøkkenet når maten og baksten går ned på høykant 🙂
Tusen takk for inspirasjon og alt du deler! Ønsker deg en finfin tirsdag <3
Så hyggelig å høre! Tusen takk! Ha en super duper dag!
Hvor mange grader??
Sorry, 201 grader varmluft, evt over/undervarme:)
Disse må bakes, takk for oppskrift :o)
Ønsker deg en fin dag!
Klem fra Marie
Bare hyggelig – håper de smakte!:) Klem Camilla
Ååååååneeeeiiii!!!! Jeg som ville ligge her å dra meg i en time til!! Nå MÅ jeg jo stå opp!! De så bare helt nydelige ut
HAHA LIKER!!! 🙂 Ble de gode?
Ligner mistenkelig på min oppskrift dette. 😀
Jeg har laget denne før – finnes jo overalt da Espen..blæ! Har du linfrø og sesamfrø oppi?
Hvor mange grader må de stekes på?
sorry, 210 grader varmluft!
Hvor mange grader? Er litt håpløs på kjøkkenet..
unnskyld! 210 grader varmluft:)
Heia! De rundstykkene så veldig gode ut!! Hvor høy er du forresten?
Ja de er supre! Jeg er 180cm 🙂
Veldig gode!! Bruker også soltørkede tomater og purre i
Det hørtes sykt digg ut! 🙂
Å, nam! Dette blir dagens (sene) middag, i følge med kalkunomeletten din.
Hihi, herlig!!! 🙂
Disse var utrolig gode! namm… bytta ut linfrø med chiafrø jeg og det var en suksess 🙂
Det var et godt tips – takk skal du ha! Må testes:)
Bruker du heile eller knuste linfrø???
Jeg har brukt hele:)
Disse så utrolig gode ut 🙂 vet du lm det funker med kesam istedet dor cottage cheese? Kan ikke spise laktose
Yes, det vil jeg så absolutt tro:)
Tusen takk for oppskrift! De ble testet ut i kveld, og sto til toppkarakter
Jippi – det var herlig å høre!!!!!:)
Fantastisk gode, og raspet gulerot passet perfekt.
Tusen takk for oppskriften 🙂
Bare hyggelig! God sommer videre:)
Endte opp å kjøpe kesam med vanilje og pæresmak. Vart nesten dessert
Hei 🙂 Testet disse idag. Men mine ble veldig klissete og satt fast i muffinsformene :p Jeg brukte da muffinsformer og muffinsbrett. Er røra di veldig klissete når du former rundstykkene? PS. Bloggen din har blitt min nye matprat.no 🙂
Kan man bruke egg replacer istede for egg? De så gode ut men magen tåler ikke så my egg
Hei. Jeg brukte store havregryn. Det ble bare rart. Er det det du bruker og?
Kan disse fryses? 🙂 super gode!!
Ja det kan de 🙂
Hei, Disse rundstykkene er kjempegode og populære hos oss . Har du prøvd å lage brød av oppskriften, evt hva blir steketiden ?
Hvor mange kalorier og stk?
Det har jeg ikke telt 🙂
Hei! Vet du sånn ca protein innhold og stk?
(Skal ha mye proteiner i løpet av en dag)
Hilsen Laila.
Det har jeg ikke regnet på, men om du slenger i et egg ekstra får du i den litt mer proteiner:)
Hei! Kan deigen stå i kjøleskap øvet natten?
Det kan den fint 🙂