
Det beste jeg vet som helgekos må være lasagnen som Jørgen lager. Denne oppskriften er hentet av flotte Fru Timian, og Jørgen har laget denne utallige ganger. Det blir alltid mye rester igjen så du har garantert mat dagen etter! Denne oppskriften anbefales på det sterkeste.



Verdens beste lasagne
800 g karbonadedeig
2 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
1 løk
3 ts tørket oregano
2 bokser knuste hermetiske tomater
1 dl vann
1 ts salt
nykvernet pepper
1,5 ts sukker
1 ts spisskummen
Ostesaus
50 g smør
40 g hvetemel
7 dl melk
1 ts salt
nykvernet pepper
250 g hvitost
6 lasagneplater
salat til servering
Hvitløksbaguetter om ønskelig

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Brun karbonadedeigen i en stekepanne sammen med olivenoljen. Finhakk hvitløken og løken. Deretter steker du dette sammen før du legger i karbonadedeigen og oregano. La det surre sammen i et par minutter. Tilsett så resten av ingrediensene til sausen, kok opp og la det småkoke i 10 minutter.
Smelt smøret på middels varme i en kasserolle og rør inn melet. Kok opp melken separat og tilsett 1 dl av gangen i smør og melblandingen. Slik unngår du klumper. Rør eller visp til alle klumper er borte.
Etter at melken er rørt inn tilsetter du salt og pepper for deretter å la sausen småkoke i ca 8 minutter slik at melsmaken blir borte. Riv opp gulosten og tilsett ca. 1/3 av den i sausen. (Resten bruker du til toppen av lasagnen)
Fordel 1/3 av kjøttsausen i bunnen av formen. Deretter tar du 1/3 av ostesausen over før et lag med pastaplater. Etter 3 runder med kjøtt- og ostesaus og 2 med pastaplater avslutter du med resten av osten.
Sett formen midt i stekeovnen og stek lasagnen i 20–25 minutter. La den hvile 5 minutter før servering!
Camilla♥
Bytt ut ostesausen med cottage cheese.. Mye bedre og sunnere
Tusen takk for tipset 🙂 Jeg liker denne veldig godt og tenker at alt trenger ikke være super sunt, men det er fint å ha som alternativ! Skal prøve cc en dag 🙂
Denne lasagnen blir dagens middag! Nam 🙂 Hvor stor form har du brukt? 🙂
Nydelig! Jeg er usikker på størrelsen på formen men ca en halv langpanne:) Lykke til!
Hvor stor form brukte du?:-)
Jeg brukte vanlig lasagneform, det gikk veldig fint! 🙂
Nydelig 🙂
Hmmm, usikker på målene men en helt vanlig form. Tipper den er ca 30×20. Ren tipping altså, men en halv langpanne ca:)
Veldig god lasagne <3 Hadde i en halv habanero for en litt mer spicy versjon 😛
Takk for oppskrift 😀
Nice, takk for tips! 🙂 Håper du har hatt en super helg!
Frykter litt bakt ost, men generelt ser den lasagnen fantstisk ut!
Lekkert og med god del positive ingrediensene. Jeg kurerer med mot fdme, så d er nesten forbudt for meg. Men har gode ting å kurere meg med, grcinia cambogia gjør sin del… .. tk, skal prøve oppskriften! 🙂
Denne var veldig god 🙂 lurer på om det går ann og lage denne dagen i forveien og sette den I kjøleskapet uten å steke den. Blir den god når man steker den dagen etter da?
Det er jeg noe usikker på – vil tro platene blir bløte? Men jeg har ikke testet så tørr ikke si noe:) Jeg ville nok heller stekt den og satt den i kjøleskapet etterpå for så å varme den på nytt i ovnen på lav varme over tid? 🙂
Legg gjerne pastaplatene i kaldt vann i en ti – femten minutter før bruk – da blir de enda bedre 🙂
TUSEN takk for godt tips!!
Har laget hjemmelaget lasagne i mange år ALA denne oppskriften,men jeg steker den i 40 min. 20 min. med aluminiumsfolie på ,20 min.uten. Og ja, det går godt an å lage den dagen i forveien. . Å varme den opp blir ikke helt det samme. Denne er favoritt både for familie og venner.