Som dere har sett på snapchat har jeg hatt brytebrød til kveld hver kveld denne uka, og jeg må bare gi dere denne supre oppskriften på speltbrytebrød med cottage cheese. Herlighet så saftig og digg det ble!
Oppskrift på speltbrytebrød
500g siktet speltmel
250g sammalt speltmel, grovmalt
1/2 boks cottage cheese
2 ss naturell yoghurt
25g blå fersk gjær (evt tørrgjær)
1 dl byggryn (svellet i 12 timer)
1 neve hasselnøtter
1 neve mandler
3 dl melk, lunken
2,5 dl vann, lunken
Jeg tok 1 dl byggryn i kaldt vann og lot det svelle til dagen etterpå. Deretter blandet jeg dette sammen med resten av alle ingrediensene i en bolle. Kutter du ut dette kan du trolig droppe bittelitt vann, men det er ikke store mengdene det er snakk om. Eventuelt kan du erstatte det med noe annet godt. Husk å knuse mel og hasselnøtter til “mel” før du putter dette i bakebollen. La alt av tørre og våte ingredienser blandes godt sammen på medium hastighet i ca 10 minutter. Deretter lar du deigen heve i ca 60 minutter.
Deigen vil være litt klissete, men hell den over på et stekebrett med bakepapir. Gjør slikkepotten eller hender våte med kaldt vann, da er det enklere å banke den ut på brettet. Deigen skal dekke hele brettet før du kutter den med en pizzaskjærer. Jeg kuttet de litt mindre enn jeg pleier siden ungene også skal ha. Perfekt for store og små. La så deigen heve i nye 30 minutter.
Etter at deigen har hevet skjærer du opp igjen de samme rutene før du setter de inn midt i ovnen på 215 grader varmluft i ca 8-10 minutter. Litt avhengig av ovn. Gjerne pensle de med vann før du setter de inn i ovnen.
Lykke til da dere – disse ble og blir en slager her i heimen!
Camilla♥
Hei flotte du! For meg er du definisjonen på et godt forbilde. En med sunne verdier og som gjør alt med måte uten å fremstå som perfekt (misforstå meg rett) i alt du gjør. Du har en beundringsverdig måte å skrive på og velge ut temaer og innlegg som gjør at du hverken fremstår som som pekefingeraktig eller krampaktig. Du trener og spiser sunt, samtidig som du spiser normalt. Det er ikke noe overfokus på at alt du spiser må være sunt, selv om det er det. Du er utrolig god på å komme med gode sunne tips i matveien, og du fokuserer mer på at det skal være godt og fristende enn at det nødvendigvis skal være så sunt. Selv om jeg vet at det er det, men det er ikke hovedbudskapet sitt. Mange bloggere har mye å lære av deg! Keep up the good work!
Du aner ikke hvor mye jeg satt pris på å høre akkurat denne meldingen:) Tusen takk. Det betyr så mye for meg å få slike tilbakemeldinger, og jeg skal fortsette med det jeg gjør:) Fikk meg ti å smile på morgenkvisten – tusen takk. Ønsker deg en nydelig helg Birgit! Klem Camilla
Gjett om det der skal prøves! 🙂 Men tror du jeg kan droppe nøttene? Ha en herlig kveld, fine du <3
Herlig, bare å glede seg! Du kan fint droppe nøttene 🙂 Ha en nydelig helg!
Hei. Du burde ha knebeskyttere i treningsbagen din. Du unngår kneskader på trening med knebeskyttere. Du unngår støt og slag mot knærne. Du unngår også meniskskader og korsbåndskader. Du burde bruke rehband-knebeskyttere. (Kan kjøpes på g-sport)
Hei, det ser skikkelig fristende ut, gleder meg til å prøve!
Men er det liten eller stor boks Cottage cheese du bruker? Vanlig type (ikke mager) antar jeg?
Og tusen takk for supre råd innen mat og trening. Ha en strålende lørdag!
Anita 🙂
Hei 🙂
Må prøves. Kan man mose cottage cheese ? Liker ikke konsistensen på cottage cheese. Håper på svar 🙂
Bare å mose den – det fungerer helt fint! Masse lykke til! Klem Camilla
Hei! Gleder meg til å prøve dette imorgen, bare lurer på en en halv boks cottage cheese liten eller en halv stor boks?:)
Sorry sent svar! 1/2 boks liten!