SAFTIG OG SUNT PROTEINBRØD

DSC07189

Jeg har fått så utrolig mange snapper om oppskriften på proteinbrødet jeg lagde tidligere i uken, og her kommer det folkens. Må bare si at dette var utrolig saftig og godt, og lukten av nystekt brød i hele huset fikk resten av folket til å stå opp for å si det sånn. Brødet inneholder mye proteiner i tillegg til mye annet godt så her er det bare å sette igang!

DSC07194DSC07192DSC07197

1 stk. proteinbrød

1 boks cottage cheese (liten)
4 egg
1 ss flytende honning
Liten håndfull mandler
150 g havregryn
1 ts bakepulver
Litt kanel (ikke så mye, og kan droppes)
En 1/2 håndfull solsikkekjerner
En 1/2 håndfull gresskarkjerner

Alt dette puttes i en bolle. Bruk deretter en stavmikser som blander og knuser dette sammen. Du kan eventuelt bare kna det med hendene og få litt cottage cheese klumper, men da hadde jeg i det minste knust mandlene noe. For de som ikke tåler mandler er det bare å kutte de ut:) Bruk en slikkepott og fordel røra (veldig klissete) oppi en brødform med bakepapir i bunn. Stekes på varmluft 210 grader mellom 25-35 minutter. Litt avhengig av ovn selvsagt. Deretter lar du brødet hvile i ca 10 minutter før du topper brødskivene med ditt favorittpålegg.

Lykke til og happy baking!

Camilla

22 kommentarer

 1. Mariann

  Ca hvor mye kalorier er d i en skive ?! Så super godt ut !!

  1. treningsfrue

   Jeg teller ikke kcla så det vet jeg ikke! :) Men det var noen som regnet ut ca 900 kcal på hele brødet:)

 2. Trine Asora

  Hvis man ikke har varmluft da? Jeg har bare en hybelkomfyr..

  1. treningsfrue

   Over/undervarme funker!!! :)

 3. Veronica

  Noe man kan erstatte eggene med? Tåler ikke det..

  1. treningsfrue

   Hmmm….litt usikker men finnes det noe egg erstatning? :)

 4. Lurer også på kcal i dette brødet ☺️

  1. treningsfrue

   Jeg har ikke regnet det ut, men tror noen kom frem til ca 900 kcal:)

 5. Susanne

  Takk for oppskrift :) Kan brødet fryses?

  1. treningsfrue

   Bare hyggelig – ja det kan det vet du :)

 6. Kanskje dumt spørsmål men, hvor mye kalorier er det i tilsvarende brød på butikken? Og hvor mange gram er det i en liten boks med cottage cheese? (slik at jeg kjøper rett) Brødet så veldig godt ut! :)

  1. treningsfrue

   Jeg bruker 250g cottage cheese -det er den lille boksen! Antall kcal har jeg dessverre ikke regnet ut! Brødet er nydelig!!!

 7. Brødet er helt sikkert nydelig. Jeg lager noe lignende, men da som rundstykker; 1 stor boks cottage cheese, 4 egg, 200gr havremel, 200 gr havregryn, 0,5 ts salt, 2 ts bakepulver. Blandes og lages til rundstykker. Stekes på over/undervarme på 200 gr i 20 min ;)

 8. Ser veldig deilig ut. Og med glutenfrie havregryn – Voila! Flott blogg forresten!

 9. Margunn Tjetland

  Brøde var kjempe godt.Skal anbefale det til andre

  1. treningsfrue

   Det var veldig hyggelig å høre:) Håper du har hatt en super helg!

 10. Jeg trenger et laktosefritt alternativ til cottage cheese, har du noen tips? :)

  1. treningsfrue

   Hmm…usikker på hva jeg ville erstattet det med:)

 11. 900 kcal er det ikke i hele brødet. Bare havregrynen er ca 550 kcal. Hvis du bruker orginal cottage cheese har jeg kommet frem til at hele brødet inneholder 1377 kcal. Med andre ord ganske mye ift hvor lite brødet er. Men brødet er kjempegodt :) En tendens til å bli litt brøt inni eneste.

  1. treningsfrue

   Blir det bløtt? Evt prøv å bruk en større form og få brødet litt «lavere». Et tips er å ta et par skiver og lasse på med proteinrikt og godt pålegg. Du må ikke spise 5-6 skiver av brødet :) Cottage cheese, avokado og kalkun er kjempe godt på skiva. Likte du brødet?

   1. Blir litt bløtt inni ja. Blir bra hvis jeg tar hver enkelt brødskive inn i ovnen i et par minutter før spising. Brødet blir allerede ganske lavt i den formen jeg bruker, så tror ikke jeg skal bruke en form som er enda større. Går ut i fra at brødet skal stekes midt i ovnen i og med at det ikke står noe om det i oppskriften?

    Brødet er kjempegodt! Ble bare litt skuffet over kaloriinnhold, hehe,

 12. treningsfrue

  Jeg har stekt det i midten men du kan alltids teste å steke det nederst på varmluft med en lengre steketid? :) Ønsker deg en super uke!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *