
Jeg har fått så utrolig mange snapper om oppskriften på proteinbrødet jeg lagde tidligere i uken, og her kommer det folkens. Må bare si at dette var utrolig saftig og godt, og lukten av nystekt brød i hele huset fikk resten av folket til å stå opp for å si det sånn. Brødet inneholder mye proteiner i tillegg til mye annet godt så her er det bare å sette igang!



1 stk. proteinbrød
- 1 boks cottage cheese (liten)
- 4 egg
- 1 ss flytende honning
- Liten håndfull mandler
- 150 g havregryn
- 1 ts bakepulver
- Litt kanel (ikke så mye, og kan droppes)
- En 1/2 håndfull solsikkekjerner
- En 1/2 håndfull gresskarkjerner
Alt dette puttes i en bolle. Bruk deretter en stavmikser som blander og knuser dette sammen. Du kan eventuelt bare kna det med hendene og få litt cottage cheese klumper, men da hadde jeg i det minste knust mandlene noe. For de som ikke tåler mandler er det bare å kutte de ut:) Bruk en slikkepott og fordel røra (veldig klissete) oppi en brødform med bakepapir i bunn. Stekes på varmluft 210 grader mellom 25-35 minutter. Litt avhengig av ovn selvsagt. Deretter lar du brødet hvile i ca 10 minutter før du topper brødskivene med ditt favorittpålegg.
Lykke til og happy baking!
Camilla♥
Ca hvor mye kalorier er d i en skive ?! Så super godt ut !!
Jeg teller ikke kcla så det vet jeg ikke! 🙂 Men det var noen som regnet ut ca 900 kcal på hele brødet:)
Hvis man ikke har varmluft da? Jeg har bare en hybelkomfyr..
Over/undervarme funker!!! 🙂
Noe man kan erstatte eggene med? Tåler ikke det..
Hmmm….litt usikker men finnes det noe egg erstatning? 🙂
Lurer også på kcal i dette brødet ☺️
Jeg har ikke regnet det ut, men tror noen kom frem til ca 900 kcal:)
Takk for oppskrift 🙂 Kan brødet fryses?
Bare hyggelig – ja det kan det vet du 🙂
Kanskje dumt spørsmål men, hvor mye kalorier er det i tilsvarende brød på butikken? Og hvor mange gram er det i en liten boks med cottage cheese? (slik at jeg kjøper rett) Brødet så veldig godt ut! 🙂
Jeg bruker 250g cottage cheese -det er den lille boksen! Antall kcal har jeg dessverre ikke regnet ut! Brødet er nydelig!!!
Brødet er helt sikkert nydelig. Jeg lager noe lignende, men da som rundstykker; 1 stor boks cottage cheese, 4 egg, 200gr havremel, 200 gr havregryn, 0,5 ts salt, 2 ts bakepulver. Blandes og lages til rundstykker. Stekes på over/undervarme på 200 gr i 20 min 😉
Ser veldig deilig ut. Og med glutenfrie havregryn – Voila! Flott blogg forresten!
Brøde var kjempe godt.Skal anbefale det til andre
Det var veldig hyggelig å høre:) Håper du har hatt en super helg!
Jeg trenger et laktosefritt alternativ til cottage cheese, har du noen tips? 🙂
Hmm…usikker på hva jeg ville erstattet det med:)
Det finnes laktosefri cottage chese, det bruker jeg?
Så herlig. Kjøpt den i Sverige? 🙂
Kjøpte laktosefri på Rema 😀
Takk for tips 🙂
900 kcal er det ikke i hele brødet. Bare havregrynen er ca 550 kcal. Hvis du bruker orginal cottage cheese har jeg kommet frem til at hele brødet inneholder 1377 kcal. Med andre ord ganske mye ift hvor lite brødet er. Men brødet er kjempegodt 🙂 En tendens til å bli litt brøt inni eneste.
Blir det bløtt? Evt prøv å bruk en større form og få brødet litt «lavere». Et tips er å ta et par skiver og lasse på med proteinrikt og godt pålegg. Du må ikke spise 5-6 skiver av brødet 🙂 Cottage cheese, avokado og kalkun er kjempe godt på skiva. Likte du brødet?
Blir litt bløtt inni ja. Blir bra hvis jeg tar hver enkelt brødskive inn i ovnen i et par minutter før spising. Brødet blir allerede ganske lavt i den formen jeg bruker, så tror ikke jeg skal bruke en form som er enda større. Går ut i fra at brødet skal stekes midt i ovnen i og med at det ikke står noe om det i oppskriften?
Brødet er kjempegodt! Ble bare litt skuffet over kaloriinnhold, hehe,
Jeg har stekt det i midten men du kan alltids teste å steke det nederst på varmluft med en lengre steketid? 🙂 Ønsker deg en super uke!
Lagde dette brødet.
Brukte mager cottage cheese og droppet oljen.
Jeg spiste faktisk opp hele brødet på kanskje 10 minutter.
Så herlig å høre! Brødet er kjempe godt 🙂
Hei og hopp,
Jeg har laget dette brødet kjempemange ganger, og det er helt nydelig. Uten tvil favorittbrødet mitt! Dog opplever jeg samme problemet som flere, at det blir bløtt inni. Samtidig blir det dårlig (lukter dårlig / muggent) etter noen få dager. Pleier å ha det i ovnen til cirka anvendt tid, og lar det hvile til det er helt avkjølt før jeg putter det i brødpose – men fortsatt blir det dårlig før jeg rekker å spise det opp.
Har du noen tips her? Takk på forhånd!
HEi Ingrid! For det første, du må ha det i kjøleskap eller fryser pga meieriproduktene. Det skal ikke ligge i skuffen ellers blir det fort dårlig. Om det er bløtt i midten må det kanskje stå lengre? Evt bruker du over/undervarme sett det litt lenger ned og la det stå litt lengre 🙂 Håper det hjelper!
Hei, hvor lenge må det stå inne ved over og undervarme ?
For diabetikere så er det greit å vite hvor mye karbohydrater det er i brødet, vet du det??
Hvor lenge holder dette brødet seg på kjøkkenbenken? 🙂
Jeg hadde hatt det i kjøleskapet ettersom det er meieriprodukter i det 🙂 Evt fryse det ned!
Tusen takk for oppskrift. Jeg har laget dette mange ganger, og som regel blir det meget bra. Går det an å be om en mer stabil og nøyaktig måleenhet enn «håndfull»? Ser for meg at dette vil gjøre resultatet mer som tiltenkt…
Jeg ville sagt at en håndfull er ca 1/2 dl 🙂