Da var det endelig på tide å legge ut oppskriften for både pizzabunn og fyll, for jeg vet mange har siklet et par dager på denne. Etter å ha testet en litt annen oppskrift på bunn er konklusjonen at denne var enda bedre enn den jeg lagde med cottage cheese. Den finner du forresten her. Jeg synes denne ble hakke sprøere, og smaken ble ikke så “bløt”. Ungene kastet seg over pizza´n, men jeg fikk sikret meg noen biter selv før den ble revet bort. Fantastisk god på smak, og jeg elsker blandingen av mozzarella, ost og spekeskinke. Nå kan du jo selvsagt lage fyllet så sunt/usunt du selv vil, men denne ble magisk. Som dere ser på bildet over lagde jeg en barnevennlig og en til meg. Så barna fikk den enkle versjonen med ost og pepperoni, mens jeg fikk en nyanse mer avansert. Det er den dere får oppskriften på.
Pizzabunn
250 g havregryn
2 egg
2 dl vann
1/2 ts salt
5 ss naturell yoghurt
Miks havregryn i en blender slik at du får “mel”. Deretter legger du alt av ingredienser i en bolle og rører det sammen med en slikkepott til alt er godt blandet. Selve røren skal være klissete og litt rennende, og du skal bare smøre den utover med slikkepotten. Sørg bare for å få en tynn bunn (Selv hadde jeg igjen ca 3-4 ss, men da kan du jo evt lage en ekstra mini pizza utenom) Fyllet sprer du utover med slikkepotten på et bakepapir i en langpanne. Sett pizzabunnen i midten av ovnen på varmluft 220 grader og la den steke i ca 10 minutter. Deretter tar du den ut for å legge på fyllet.
Fyll
1 boks hakket tomater
Tomatpurè
Revet ost
Mozzarella
Sopp
Spekeskinke
Ruccola
Start med å blande 1 boks hermetiserte tomater med 3 ss tomatpurè. Deretter strør du dette på pizzabunnen for så å legge på revet ost. Liker best Jarlsberg jeg da. Så legger du på mozzarella, spekeskinke, sopp evt rød pesto om du har. Litt oregano på toppen så er den klar for ovnen. Stekes midt i ovnen på ca 220 grader i 12-14 minutter. Du ser at den er klar når den begynner å bli gyllen i kantene og fyllet er godt stekt. Topp herligheten med ruccola og litt kesam så er du i mål. Nyt med god samvittighet dere, og kom gjerne med tilbakemeldinger på hvordan din pizza ble. Moro om dere sender meg snap på Treningsfrue også♥
Camilla♥
MMM dette så godt ut og skal testes:-)
Herlig, denne var super digg!! 🙂
Kan man bruke havremel istedenfor kverna havregryn? ;-P Dette blir fredagskosen!
Det kan du lett 🙂 Lykke til!
Så flink du er!! 🙂 Hvilken blender bruker du? Hadde vært supert med et innlegg om tips til kjøkkenredskaper 😉
Godt tips:) Jeg bruker wilfa raw fuel – den er magisk! Litt dyr (2700) men sååå verdt det:) Kan lage suppe og mye annet godt i den!
Vet du at kjøttindustrien er den isolert største industrien for co2? Se cowspiracy, ta sosialt ansvar!
Kjøtt kommer jeg nok alltid til å spise, men er faktisk litt bevisst på inntaket.
Hva om man ikke har varmluftsovn da? 🙁
Over/under varme funker det også:) 225 grader! Lykke til!
Du steker bunnen før du tar på fyll og saus?
yes:)
hvor mye kalorier crk?