Jeg elsker å stå opp før familien for å bake, og det er min egentid hvor jeg storkoser meg på kjøkkenet. Skuldrene er senket og jeg nyter stillheten i huset. Noen flere som har det slik eller er du en av de som sliter med å komme deg ut av senga? Jeg har alltid vært en morgenfugl og jeg liker å få mest mulig ut av dagen så for min del funker det ypperlig!
I går våknet gutta boys opp til nystekte rundstykker og jeg tror ikke de vet hvor heldige de egentlig er. For det er på ingen måte en selvfølge sånn midt i uken, men har jeg tid liker jeg å gjøre det for både mann og barn. Det som er fint med de eltefrie rundstykkene er jo at du lager deigen kvelden før for så å bake de ut på morgenen. Det går så fort og du slipper å elte deigen og styre så mye.
Oppskrift på eltefrie frokostrundstykker, ca 20-25 stk
150 g havregryn
150 g fibra fullkornshvetemel
250 g sammalt hvetemel, grovmalt
400 g sammalt hvetemel
5-10 g tørrgjær, evt 15 g fersk gjær
1 ts salt, maldonsalt/havsalt
ca. 8 dl vann, romtemperert
Start med å røre sammen de tørre ingrediensene før du tilsetter væsken. Bruker du fersk gjær kan det være en ide å løse denne opp i væsken før du tilsetter det tørre. Rør dette sammen med en slikkepott til alt melet er gått inni deigen og dekk bollen eller kjelen med lokk/plast. Deigen skal stå på kjøkkenbenken til dagen etter, 10-15 timer før du setter i gang prosessen med å bake ut rundstykkene.
Strø godt med mel på bordet og bruk slikkepotten til å få deigen på benken. Deretter bruker jeg en deigskraper til å dele deigen i ønskelige biter. Enten kan du la de være slik de er uten å forme de (da får du de litt firkantet) ellers kan du rulle de lett og raskt i håndflaten før du legger de på bakepapir/stekebrett. Eventuelt kan du bruke muffinsformer (strø litt mel i formene først) slik at de ikke flyter like mye ut. Det er helt opp til deg. La de heve i ca 25-30 minutter før du putter begge brettene på varmluft 230 grader i 9-11 minutter, avhengig av ovn. Bruker du under/overvarme steker du ett og ett brett på en litt lavere temperatur.
Da er det bare å ønske dere masse lykke til! Disse ble veldig gode, og det ble noen ekstra mammapoeng etter denne frokosten. Passer kanskje bra å lage disse allerede i kveld før lørdagens frokost?
Følg meg gjerne for trening, kosthold og hverdagstips på Snapchat (Treningsfrue) eller lik gjerne min Facebook side her.
Camilla♥
Hei, Camilla! Disse så kjempegode ut og skal prøves. Langtidshevet er gull, og SÅ godt! Liker at du baker med “vanlige” ingredienser, ikke noe proteinpulver eller spelt eller andre erstatninger. Jeg har selv barn som trener en del, og de elsker å få ferske rundstykker, scones, polarbrød e.l. etter trening. Og til frokost og niste, selvfølgelig. Det er mye kjærlighet og omsorg i god og sunn mat. Gutta dine er heldige! 🙂
Du spurte for litt siden om tilbakemeldinger på bloggen, og jeg synes du har en fin variasjon. Trening og mat henger absolutt sammen, så jeg synes det er helt naturlig at du også snakker om mat og gir oss oppskrifter. Det er ikke her jeg forventer å finne desserter og kaker, men heller ikke ekstrem helsekost eller “slankemat”. Jeg håper du fortsetter med den sunne, normale, familievennlige stilen. Tommel opp! 🙂
Tusen tusen takk for hyggelig kommentar Tone, den setter jeg stor pris på! Jeg skal fortsette med gode oppskrifter og trening vet du! Klem til deg og god helg!