Sunne havrevafler en lørdag morgen?

DSC03129DSC03144

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har vært så glad i å lage sunne bakevarer, for når jeg først skal bake er det med ordentlig varer som overhodet ikke er lettprodukter. Men i går var sønnen min syk og hjemme fra skolen. Det beste han vet er vafler, og når han blunker litt ekstra med øynene er jo ikke jeg akkurat så vanskelig å b Denne gangen tok jeg det jeg hadde i kjøleskapet, og vips så ble dette en fantastisk vaffelrøre med sunne ingredienser, uten tilsatt sukker og hvetemel. Ikke siste gang vi lager denne for å si det sånn, og ekstra godt var det med rå kakao, bringebær og kesam på toppen.

DSC03163DSC03135

Sunne havrevafler, ca. 7-8 stk

200 g havremel
300 g cottage cheese
1/2-1 ts salt
1,5-2 ts kardemomme
1 ts kanel
4 egg
3,5-4 dl melk/vann (kan blandes 50/50)

Havregryn lager jeg mel av i blenderen min, men ingen problem å kjøpe havremel også. Jeg mikser alt dette i blenderen for å få en jevn og fin røre, men det går fint å mikse dette sammen for hånd også. Pass bare på at du har fått ut alle klumper. Jeg stekte vaflene med en gang, men røren holder seg fint i kjøleskapet noen timer også om du vil vente med å lage de! Leo elsket dem og jeg sanket mammapoeng!

Prøv da vel! Lag deg en fantastisk dag!

Camilla

10 kommentarer

 1. Bettina

  Kan man bruke noe som erstatter Cottage cheese? :)

  Takk for mye fin inspirasjon, særlig på treningsfronten!

  1. treningsfrue

   Bare hyggelig og tusen takk for koselig kommentar! Bruk gresk yoghurt eller yoghurt naturelle?:)

 2. Kaja Skinnes

  Hei Camilla!
  Vi lagde vaflene dine i dag. Vi droppet kanel og kardemomme, men tilsatte heller reven gulerot. Nam! En stor hit her i familien!

  God advent til deg og familien!

  Hilsen Kaja Skinnes

  1. treningsfrue

   Nam det hørtes fantastisk ut – bra jobba :) Får prøve gulrot i neste gang jeg også:) God advent til deg og dine!

 3. Tusen takk for du delte en så fin oppskrift på sunne vafler.

  Det har vært lunsjvafler her både i går og dag. Dæven de er skikkelig saftige og gode. Jeg hadde oppi en scoop vaniljeprotein også. Absolutt nydelig.

  1. treningsfrue

   Åååå så glad jeg blir – herlig å høre:)

 4. Emil Svendsen

  Hei. Lagde vaflene dine idag, men sliter med å få til ei hel plate, ble mer som en omelett. Tips?

  1. treningsfrue

   Hmm, hørtes ut som du har brukt for mye væske?:)

 5. Hallo!
  Lagde vaflene dine nå i kveld, kjempegode :)
  Vet du noe om hvor mange kcal det ca er i en plate?

  1. treningsfrue

   Herlig å høre; de er så gode! Jeg har ikke telt kcal i de nei :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *