Det er vel ingen hemmelighet at jeg elsker sjokolade, og selv om jeg småspiser dette omtrent daglig klarer jeg allikevel å holde meg til den daglige “dosen” som er et par ruter melkesjokolade til kaffekoppen. Tror ikke jeg vet om noe bedre kos, men disse sjokoladetrøflene med peanøttsmør var skremmende nærme! Tusen takk til Miasmat for en fantastisk oppskrift. Det beste av alt er at Jørgen ikke er sånn kjempe happy for peanøttsmør så jeg får disse helt for meg selv!
Oppskrift på sjokoladetrøfler med peanøttsmør, ca 20-22 stk.
1 dl gresk yoghurt
120 g kokesjokolade
2 ss peanøttsmør
1 ss cocosa
40 g kakaopulver
Start med å smelte sjokoladen, enten i vannbad eller på svak varme i en kasserolle. Jeg valgte siste alternativ hvor jeg hadde plata på det svakeste. Da smelter den fint uten å brenne seg. Deretter rører du inn peanøttsmøret og lar dette avkjøles litt før du rører inn yoghurt + cocosa. Sett blandingen i kjøleskapet og kjør på med 100 knebøy! Deretter triller du blandingen ut i små kuler (størrelsen velger du selv, men tips er ikke å lage de for store. Mektige saker dette her)
Deretter har du to skåler med kokos og kakaopulver. Rull kulene i det du måtte ønske, eventuelt halve siden av hver. Jeg puttet de i et glass og oppbevarer de i kjøleskapet til jeg eventuelt får kaffegjester. Liker du ikke peanøttsmør er det helt greit å droppe akkurat denne ingrediensen. Da kan du lett øke cocosa mengden med 1 ss ekstra.
Lykke til!
Camilla♥
Skal du ha cocosa i selve blandingen eller mener du vanlig kokos? Lyst til å prøve dette, men skjønner rett og slett ikke oppskriften. Håper du svarer kjapt for denne skal lages til julegave. Må denne stå i kjøleskapet hele tida, smelter den fort?
cocosa ja :)Og ja den smelter så oppbevares kaldt! Lykke til!
Mener du kokosolje? Kan det evt sløyfes eller erstattes med noe annet ?
🙂
Kokosolje eller cocosa:) Kan sløyfes om du bruker peanøttsmør! Det går helt fint. Tipper du kan bruke TINE smør også jeg!
Nam, ble veldig gode!
Herlig å høre!!! 🙂