Jeg elsker å ha rundstykker til frokost, i lunsjboksen sammen med en eggerøre og på tallerken til kvelds. Det beste er jo å ha fryseren full slik at man alltid har mat man kan ta med på farten. Gjør som meg og lag dobbel porsjon eller to ulike oppskrifter på en og samme dag, stapp fryseren full og sikre matpakkene til mann og barn i lang tid fremover. Ekte grovbrød eller rundstykker er alltid en slager her i huset!
Oppskrift på grove rundstykker, ca 18-20 stk
25 g fersk gjør, blå
En liten neve hasselnøtter
En liten neve valnøtter
En liten neve mandler
25 g havrekli
1 ts havsalt
1 ss honning, flytende
250 g havremel
250 g sammalt hvetemel, grovt
400 g hvetemel
7,5-8 dl vann, romtemperert
Bland først nøttene 8mandler, valnøtter og hasselnøtter) i en blender og knus det litt. Deretter har du alt av ingredienser i en bolle og lar kjøkkenmaskinen elte dette sammen i 5-10 minutter. Spe på med ekstra vann om deigen blir tørr, evt mer mel om deigen skulle bli veldig klissete. Sett på heving under plast/lokk/handkle i ca 45-50 minutter. Deretter deler du deigen i 4 biter og rull ut til en pølse. Del deigen i biter og legg de direkte på stekebrett med papir. Heves i nye 40-60 minutter før du pensler de med vann og setter midt i ovnen på over/under varme, 215 grader i 10-12 minutter, avhengig av ovn.
Avkjøles på rist og spises, evt fryses til en senere anledning. Bon apetitt!
Camilla♥