God morgen dere! Jeg har bakt knekkebrød, og selvfølgelig skal jeg dele oppskriften med dere for disse er faktisk den beste oppskriften hittil. Hemmeligheten er å få de så tynne slik at de blir sprø og knasende i munnen sammen med noe digg pålegg. Ikke la deg «lure» av fargen på de i ovnen, for når du tror de er stekt for lenge så er det faktisk ikke det!
Oppskrift på hjemmelagde knekkebrød
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
4 dl havregryn, lettkokte
4 dl sammalt hvetemel, grovmalt
1 ts salt
7 dl vann
20 g kruskakli
Bland det tørre først for deretter å helle over romtemperert vann. Rør godt sammen med en slikkepott og ta frem to brett med bakepapir. Denne røra holder til 2 brett + evt et lite ekstra bonusbrett. Det er viktig (!) å smøre røra ut på brettet så tynt du bare kan, for det blir hardt og ikke så godt å spise om knekkebrødene er for tykke. Gjør heller ingenting om du får noen små hull etter at du har smurt det ut – det går så bra. Bruk god tid på å smøre ut røra, for deretter å bruke en pizzaskjærer for å dele de i den størrelsen du ønsker. (Husk bakepapir) Ovnen setter du på varmluft 190 grader i 70 minutter. MERK: Du setter et brett helt øverst og ett brett nederst for så å bytte plass etter 35 minutter. Det vil si at de står halvparten øverst og halvparten nederst før du tar de ut. Ok?
Da er det bare å sette i gang for dette tar deg kun 5 minutter før du har knekkebrødet i ovnen!
Camilla♥
Her er min oppskrift som går til 3 stekebrett.
4 dl lettkokt havregryn
4 dl sammalt rug grov type
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 Ts buljongpulver
7 dl vann
Smøres utover på tre stekebrett, stekes på varmluft 180 (alle samtidig) i ca 60 min. Bytte plass på bretta innimellom.
Mmmm, sunt og godt
Denne skal jeg jammen teste ut – tusen takk!!! 🙂
Under hvilken oppbevaring føler du at knekkebrødene holder seg best? La de først i en tett plastboks, men da syns jeg de begynte å bli bløte etter bare en dag eller to. Nå har jeg blitt anbefalt å legge de i en typisk kakeboks, så får se om det hjelper. Men så var det ei annen ei som pleide å oppbevare knekkebrødene sine åpent, bare oppi en kurv eller liknende.