God morgen alle sammen! Jeg glemte jo helt å blogge om denne deilige kyllinggryta jeg lagde forrige helg, og til min store overraskelse kastet barna seg over både kikerter og søtpotet. Wow noe riktig må jeg ha gjort for det hadde aldri gått om de ingrediensene var servert hver for seg. Kikerter har vi faktisk ikke brukt så mye av, men det er jo så næringsrikt så jeg får begynne å bli bedre med å tilføre slikt i maten.
Oppskrift på kyllinggryte med søtpotet og kikerter, ca 4-5 porsjoner
800g kyllingfilet, skåret i biter
30g smør
1 løk
3 fedd hvitløk
0,5 ts pepper
3 gulrøtter
1 ts paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ts gurkemeie
1 boks hermetiserte tomater
1 L hønsekraft
2 ss honning
1-1,5 søtpotet
1 ts salt
1 håndfull bladpersille
Om du ikke har kjøpt kyllingen i biter skjærer du fileten i biter og steker det i panna sammen med litt smør og pepper. Deretter legger du kjøttet i en bolle for å så å finhakke hvitløk og løk. Skjær gulroten i tynne biter og fres både løk, hvitløk og gulrot i en stor jerngryte. Deretter tilsetter du paprikakrydder, spisskummen, gurkemeie og pepper.
Tilsett deretter kikerter, salt, persille og la gryta småkoke under lokk ca 1 time. Skjær søtpoteten i små terninger og tilsett gryta. La alt sammen småkoke nye 60 minutter, men denne gangen uten lokk. Om du skulle merke at gryta blir tørr tilsetter du bare litt ekstra vann, men jeg fikk ikke det problemet. Den tyknet til den siste timen. Avslutt med å smake til med salt og pepper før du serverer den med ris, couscous og nystekte rundstykker. (Oppskrift her)
Takk til Mias mat for inspo!
Camilla♥
Hei Camilla!
Det står ingenting i oppskriften om når veske og tomater skal i gryten??
Hei Siri! Ser det står litt klønete men her: Skjær søtpoteten i små terninger og tilsett gryta (med gryta mener jeg alt) Håper det ga oppklaring og beklager så mye!
Eller kylling 🙂
Hehe jeg som har skrevet litt klønete. Står her: Skjær søtpoteten i små terninger og tilsett gryta. Med gryta mener jeg alt:) Sorry! Lykke til!
Er det 1 boks med kikerter? Står heller ikke i oppskriften.. Men regner med det 😉 Så skikkelig god ut <3
Yes det er det!! Lykke til!
Hei! Takk for oppskrift!
Skulle kjøttet koke totalt 2 timer, eller bare oppi gryta den siste timen?
Hei Solveig, tenker du på kyllingen? Den steker du jo så den kan du godt putte i siste timen:)