God morgen superstars! Jeg har bakt, og selvfølgelig skal jeg dele oppskriften med dere. Det har vært en hektisk uke så jeg hadde ikke allverdens med tid, og da er det greit med noe som går unna i en fei ikke sant? Eltefri bakst er helt fantastisk å jobbe med, for det er bare å blande sammen i en bolle og sette på lokket til dagen etter. Så har du ferske rundstykker til frokost!
Oppskrift på eltefrie rundstykker med havregryn, 16-20 stk
20 g kruskakli
250 g Fibra fullkornshvetemel
150 g siktet hvetemel
5 – 5 1/2 dl romtemperert vann
1/4 ts tørrgjær
1 ts havsalt/maldonsalt
2 never havregryn, lettkokte
Bland alt det tørre og tilsett deretter vannet. Rør sammen med en sleiv og sett på lokk/plast til dagen etter. Jeg lar deigen stå i romtemperatur med kun et lokk over bakebollen. Du får en ganske så bløt deig, men siden du ikke skal jobbe så mye med den gjør det heller ingenting.
Ha rikelig med mel på bordet og skrap ut deigen med en sleiv/slikkepott. Bruk deigskraperen til å rulle deigen rundt i melet et par runder før du lar den heve på benken i 30 minutter. Sett deretter ovnen på 270 grader (over- og undervarme) og sett stekebrettet uten rundstykkene i ovnen slik at dette blir varmet opp. (Dette gjøres mens deigen hever på benken)
Del deigen i ca 16 biter og sett de på stekebrettet som allerede er varmet opp. Pensle med vann og senk temperaturen i ovnen til 240 grader før du steker de midt i ovnene på ca 10-12 minutter. Avkjøl de på rist og nyt med godt pålegg!
Lykke til – disse ble super gode!
Camilla♥
Hei, såg kjempegode ut 🙂 Bruker du bakepapir eller setter du de rett på brettet?
Sett de rett på brettet 🙂
Hei! Lurer på hvor du kjøper de «flaskene» du bruker til shakes og smoothies?
Hvilke flasker tenker du på? Glassene?
du la ut bilde av frokosten din på Snap i morges, så tenker på den «flaska» (litt usikker på hva det kalles) som det står «bodypower» på. Ønsker deg en super helg 🙂
Hei, ja det er bare en gammel shake jeg bruker om morgenen:) Kjøpt i Sverige tror jeg!
Hei! Er det en grunn til at denne deigen skal stå hele natten/ så mange timer, eller ka det funke å bare heve de i ca 4 timer?
Når deigen er klissete slik som i denne oppskriften og står lenge i romtemperatur, vil deigen elte seg selv uten at man trenger å gjøre en effort. Det sies at deigen blir sunnere om den står lengre men det har jeg ikke så mye kunnskap om.