Jeg har testet min første rett med kikerter og selvfølgelig skal jeg dele den med dere! Fant en god oppskrift hos veganmisjonen som jeg synes så digg ut, og heldigvis hadde jeg hampefrø stående i skapet. Vil tro at du kan lage den uten hampefrø, men jeg har kjøpt mine på en helsekost for litt siden. Meningen var å ha de i smoothiene mine, men så langt har jeg ikke kommet. Kjøpt de uten skall btw.
Kikerter er noe jeg egentlig aldri har spist så mye av, men som jeg innser at jeg bør spise mer av. De inneholder masse bra næringsstoffer (folat, kopper, fosfor, jern, magnesium, molybden og mangan) i tillegg til at det er en fin proteinkilde som i tillegg er dyrevennlig. Den kan fint brukes i både salater, middag, pålegg og mye annet godt! Jeg har som mål å spise litt mer vegansk mat, men kutter på ingen måte ut alt kjøtt. Men jeg skal lære meg mer om vegansk mat for å se om jeg kan implementere mer av det i vårt kosthold her hjemme.
Oppskrift på smørepålegg av Kikerter
1 liten boks med kikerter
1/2 dl hampfrø uten skall
1,5 dl finkuttet vårløk
Ca. 1 dl vann
Salt
Ha alt i en blender og miks dette til alt er most godt sammen. Gjerne spar en liten håndfull av vårløken og bland inn i røren når den er ferdig. Smak gjerne til med litt pepper og salt om du ønsker mer av det! Strø det på brødskiva, knekkebrødet eller rundstykket og hiv innpå! Var overraskende godt og veldig sunt! Oppbevares i kjøleskapet 2-3 dager – lykke til!
Camilla♥
Nam, dette må prøves 🙂 Et lite tips: Du må også prøve ristet kikerter i ovnen – supergod snacks eller som tilbehør til for eksempel salater! Mange oppskrifter på nett 🙂 Ha en fin dag Camilla 🙂