Her har du en enkel og sunn oppskrift som ikke tar deg mer enn 15-20 minutter å lage. Denne retten lagde jeg når jeg fikk Julia på besøk, og den falt i smak hos oss begge. Enkelt, sunt og godt, og overraskende digg med quinoa til. Liker du ikke det kan du jo selvsagt servere ris til, men quinoa smakte veldig godt sammen med laksen!
Quinoa er et glutenfritt frø fra Sør-Amerika som inneholder både magnesium, kalsium, protein, vitamin B og aminosyrer. Jeg bruker quinoa som erstatning til ris og poteter mest for å få en variasjon, men jeg liker smaken og jeg liker å variere. Fordelen er at du kan lage opp en del ekstra og oppbevare i kjøleskapet i flere dager. I tillegg kan du spise det både varmt og kaldt noe som gjør det enkelt på ta med seg på tur. Perfekt i salater!
250-300 g salmalaks
1-2 dl vårløk
1 avokado
1-2 dl quinoa
Spinat/ruccola salat
Teriyaki saus
Sesamfrø
Her er det bare å kutte opp salmalaksen, vårløken og avokadoen. Strø på med både quinoa og salat og strø over litt sesamfrø (jeg hadde både sorte og hvite). Server med teriyaki saus eller soyasaus enten ved siden av eller oppå salaten. Noen som ble sultne? Dette ble kjempe godt så håper du prøver!
Takk til miasmat for inspirasjon og gode tips – denne ble super!
Camilla♥