Har du noen minutter ekstra denne morgenen så anbefaler jeg deg å se her. Dette proteinbrødet tar deg kun 4-5 minutter å røre sammen så husk å sette på ovnen før du begynner. Brødet inneholder ikke gjær eller mel, og jeg tipper at du allerede har mye av ingrediensene fra før.
Oppskrift på 1 proteinbrød
1 liten boks cottage cheese
5 egg
Klype salt
1 ss flytende honning
2 ss chiafrø (kan droppes)
En liten neve valnøtter (kan droppes eller byttes ut)
160 g havregryn, lettkokt
1 ts bakepulver
Bland dette sammen med en sleiv før du bruker en stavmikser sånn forsiktig. Ikke mos hele til en flytende røre, for deigen skal være enkel å jobbe med. Så putt stavmikseren (må ikke bruke mikser) litt forsiktig ned i noen få sekunder slik at det blandes litt bedre. Men som nevnt, du vil ikke ha en flytende røre.
Putt deigen i en brødform med bakepapir, men her kommer det et tips. Jeg brukte ikke hele brødformen, for siden jeg ønsker at brødet ikke skulle bli så lavt brukte jeg ikke hele brødformen. Dro bakepapiret litt frem og brettet det på siden slik at brødformen kun ble 3/4 av det målet egentlig er. Slik fikk jeg et lite men høyt brød som passet perfekt til gårsdagens gryterett. Enda bedre til kveldsmat med både brunost og syltetøy! Anbefales for dette er både godt!
210 grader over/undervarme ca 20-25 minutter midt i ovnene. Husk bare på å ha brødet i kjøleskapet da det inneholder meieriprodukter som ikke skal ligge i romtemperatur. I tillegg holder det lenger i kjøleskapet + funker fint å fryses. Lykke til!
Camilla♥
Dette må prøves 🙂
Jaaaa så godt:) Hadde siste rest i dag…hehe:)
ser godt ut, men lurer på hvorfor du alltid bruker lettkokt havregryn (skal også prøve din pai som du bruker lettkokt havregryn)?
Ha en fin dag! 🙂
Hei Julie
Egentlig ingen spesiell grunn til det, men jeg liker de fremfor de store, men det er jo en smakssak! Ha en nydelig kveld!
Hadde vært fint om «bakerinnen» kunne legge ut næringsverdiene på dette brødet…
Det har jeg ikke på stående fot dessverre 🙂 Er på ferie, men skal se om jeg husker det!
Beste proteinrike brødet jeg har smakt hittil!! Fikk smake av mamma som hadde laget det i går, skal definitivt lage det selv i dag 😀 Takk for god oppskrift!
Nå ble jeg glad – herlig å høre altså!!!
Sønnen bakte dette i dag, og vi er hekta! Enkelt, saftig og nydelig smak. Tusen takk!
Så herlig å høre 🙂 Det brødet er så populært!
Hei, og takk for oppskrift! Vet du sånn ca kaloriinnhold i brødet, eller i ei brødskive?
Bare hyggelig vet du! Nei det har jeg ikke sjekket 🙁
Hei!
Er dette brødet enda godt hvis det har vært fryst?
Ja om du fryser det før det blir for gammelt funker det helt fint!:)
Kan jeg evt bytte ut cottage cheese med noe?
Jeg er litt usikker på hva du kan erstatte dette med faktisk. Liker du ikke cottage cheese eller tåler du det ikke? 🙂