• Hjem
  • Kategorier
    • Event og sosiale happenings
    • Familieliv
    • Foredrag og business
    • Hjemmetrening
    • INTERVALLER
    • joggeturer og terrengløp
    • Oppskrifter
    • Kosthold & oppskrifter
    • Spør Benjamin og Juma
    • Trening
    • Hjemmetrening
    • Mobilitet
    • Tanker og sånn
  • Om meg
  • Ta Kontakt

FROKOSTRUNDSTYKKER | med havregryn og spelt

november 9, 2017 - Oppskrifter Tags: Bake, bakst, frokost, frokostrundstykker, Frokosttips, gjærbakst, godt, mat, oppskrift, oppskrifter, Rundstykker, sunn, sunn mat, treningsfrue


Nå er det lenge siden jeg har kommet med noen oppskrifter til dere, og jeg må si at jeg har savnet å bake. Lage middag er veldig moro det også, men for meg er det nesten litt terapi å bake. I tillegg er bakst noe av det beste jeg vet, enten det er boller, rundstykker eller annen gjærbakst. Her kommer en enkel oppskrift på saftige frokostrundstykker.

Oppskrift på frokostrundstykker med spelt og havregryn

Oppskriften gir ca 12-14 rundstykker
  • 350 g siktet speltmel
  • 100 g havregryn, lettkokte
  • 20 g tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 4 dl melk
  • 1 egg
  • 2 ss rapsolje
  • 1 dl sammalt hvete, grovt
Slik gjør du:

Bland tørrgjæren i melet før du rører det tørre sammen med melken som er varmet opp til 37 grader. Tilsett rapsolje og salt og rør inn havregryn, sukker og egg. Bruk noen minutter med kjøkkenmaskinen for å elte deigen godt sammen, eventuelt kan du fint gjøre dette for hånd. Spar gjerne litt av melet til slutt for å se hvor mye du trenger. Det er ikke nødvendig å bruke alt om deigen blir bra. Ellers kan det hende du trenger å bruke litt mer mel om deigen skulle bli klissete. Tilsett gjerne litt solsikkekjerner, linfrø eller gresskarkjerner om du ønsker rundstykkene enda mer næringsrike.
Dekk bollen med plast og la de heve i ca 30-40 minutter, til dobbelt størrelse. Bak ut ca 12-14 rundstykker og trill de runde før du legger de på et stekebrett eller i en form. Du kan også eventuelt legge de tett i tett sammen på brettet for å få de til å henge litt sammen. Bruk bakepapir under og dekk de til med plast for å la de heve i ca 30 minutter på kjøkkenbenken.
Stekes på 220 grader, midt i ovnen i ca 10-13 minutter, avhengig av ovn. Pensle de gjerne med vann før steking og strø over havregryn.

Lykke til!

Camilla♥

Lagret under: Oppskrifter

Tags: Bake, bakst, frokost, frokostrundstykker, Frokosttips, gjærbakst, godt, mat, oppskrift, oppskrifter, Rundstykker, sunn, sunn mat, treningsfrue

Counter

Kommentarer

  1. Marlen iversen sier:
    mai 31, 2018, kl. 7:30 am

    Hei.
    Jeg kom over denne oppskriften. Ble kjempegode rundstykker. Takk for at du deler oppskrift Men har du prøvd med redusert mengde gjær? Laget dobbel posjon og da er over 2 pk med tørrgjær mye

    Svar
    1. treningsfrue sier:
      mai 31, 2018, kl. 8:21 pm

      Tror jeg har ment ca halve posen av en pakke tørrgjær. En pose tilsvarer vel 50 g fersk gjær så mente ca 1/2 pose tørrgjær 🙂 Bra de ble gode da!

      Svar
  2. Lena sier:
    september 25, 2019, kl. 9:40 pm

    Hvor mange kcal pr rundstykke? 😁

    Svar
    1. treningsfrue sier:
      september 26, 2019, kl. 6:10 am

      Hei, det har jeg ikke sjekket 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Les mer om vårt personvern
Powered by Webexpressen.no