
Jeg er så heldig å få Thea som gjesteblogger i dag, og siden jeg er så glad i søtsaker som har sjokolade i seg synes jeg denne oppskriften på hvit sjokoladefudge passet bra.
Thea har bloggen My Little Kitchen – du finner den her
Jeg brukte en 12×22,5 cm stor brødform til fudgen, men du kan bruke hva som helt rundt den størrelsen som en matboks, plastboks osv. Dersom du ønsker å doble oppskriften passer det fint å bruke en 25×25 cm stor form.
Det er viktig å bruke en god sjokolade når du lager fudgen, siden den omtrent kun består av sjokolade. Jeg brukte denne gode hvite sjokoladen fra Callebaut.

Hvit sjokoladefudge
✘ 200 g søt kondensert melk (1/2 boks)
✘ 200 g hvit sjokolade
✘ 1 ts vaniljeekstrakt
✘ en klype salt
Utstyr
✘ en tykkbunnet kjele
✘ cirka 12×22,5 cm form (brødform, matboks, plastboks)
Slik gjør du:
Ha kondensert melk og sjokolade i en tykkbunnet kjele og varm på svak varme. Rør av og til frem til sjokoladen har smeltet helt. Ha tilslutt i vaniljeekstrakt og salt. Ha sjokoladeblandingen i en form med bakepapir og fordel den jevnt utover i formen. Avkjøl på kjøkkenbenken. Ha i kjøleskapet til den har stivnet. Ta fudgen ut av formen og skjær opp i passe store biter. Oppbevar fudgen på glass eller i tett boks i kjøleskapet. Den holder seg fint ett par uker, men varer aldri så lenge her i huset 😉
Tips! Perfekt godteri å gi bort i gave til en som er glad i sjokolade. Ha sjokoladefudge i en cellofanpose og knyt et bånd på toppen
Du kan følge bloggen til Thea her.
-Thea