TRENING I JULEN ELLER?

Det er desember og snart juleferie for mange av oss. Er du en av de som utsetter treningen fordi du tenker at du skal kickstarte januar som alle andre? Her kommer mine tanker og råd rundt trening i desember.

Det er desember og mange av dere har sikkert masse å styre med, juleavslutninger, for ikke å snakke om alt som skal handles inn til jul. Det er hektiske dager for oss alle, men allikevel synes jeg du skal prøve å skvise inn en treningsøkt eller to i uka om du har mulighet! For det er sikkert mange som tenker at de bare skal kose seg, slappe av og spise godt i hele desember, men da kan jeg love deg at det blir tungt å komme i gang igjen i januar. Misforstå meg rett, for jeg er veldig for å kunne kose meg med god samvittighet, men allikevel liker jeg å beholde noen av de gode rutinene også slik at jeg ikke faller helt av. All aktivitet er så mye bedre enn ingenting, og aktivitet kan være alt fra;

hjemmetrening (inspo her)
 rolig løpetur i skogen
rask gåtur til og fra butikken eller med hunden
styrkeøkt (inspo her)
langrenn med eller uten familien
motbakkeintervall (inspo her)
trappeløp
mølleintervall (se her for inspo)
ake med barna
måke snø
mobilitetsøkt på stuegulvet (inspo her og her)

Squat to stand | mobilitetsøvelse «favoritt»

Squat to stand er det sikkert noen av dere som kjenner til, og dette er en favoritt jeg ofte bruker å kjøre 2×10 repetisjoner før jeg begynner å trene.

Slik gjør du:

Skyt rumpa bakover, strekk armene ned mot føttene dine for deretter å ta et godt tak under tærne. Er du ikke myk nok til å ha rette ben kan du knekke litt i knærne. Ved hjelp av armene dine drar du deg ned mot bakken slik at du sitter på huk. Armene skal innenfor knærne og knærne skal presses ut til siden. Når du drar med armene skal du kjenne at du aktiverer ryggen slik at du får rettet den ut. Hold posisjonen i 2–3 sekunder før du beveger den ene armen rolig og kontrollert opp over hodet. Kjenne at det strekker godt i skulder før du fører armen rolig ned til posisjonen igjen. Deretter tar du andre armen og gjør akkurat det samme. Så skyter du hofta opp igjen så langt du klarer uten å miste grepet under føttene. Her kjenner du en strekk på bakside lår. Beveg så hoften til den ene siden og kjenn at det strekker godt. Repeter på andre siden og start på nytt ved å senke deg ned mot gulvet.

Gjør 6-8 repetisjoner.

Camilla

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *