
Jeg har endelig fått tid til å bake denne uken og disse rundstykkene falt i smak både hos Jørgen og gutta. Jeg elsker å bake, og det er jo så enkelt bare å fryse de ned slik at de er ferske til neste anledning. Oppskrift kommer her.



Oppskrift på grove rundstykker med havregryn
ca. 16 stk
- 100 g havregryn
- 100 g gresskarkjerner
- 150 g sammalt rugmel, finmalt
- 150 g sammalt hvetemel, grovmalt
- 200 g hvetemel
- 1/2 ts salt
- 1 ts flytende honning
- 25 g fersk gjær (blå)
- 4 dl vann, romtemperert
Slik gjør du:
Start med å blande alt det tørre i en bolle før du tilsetter vannet. Det er ingen problem med å elte deigen med hendene eller en sleiv, men selv bruker jeg en kjøkkenmaskin som gjør jobben for meg. Kjøkkenmaskinen fikk jeg i julegave av mamma og pappa for snart 12 år siden, men jeg tror snart den bør byttes ut til en kraftigere og bedre en.
Elt deigen i 8-10 minutter og tilsett mer vann/mel i forhold til ønsket konsistens. Jeg tilsatte litt ekstra mel etter at deigen hadde eltet i noen minutter siden den ble litt klissete. Sett deigen til heving i 45 minutter før du deler den i ca 16 like biter. Legg rundstykkene på bakepapir/stekebrett og sett de til heving på et lunt sted i ca 60 minutter.
Pensle med vann og sett de i ovnen på 225 grader, over/undervarme, midt i ovnen på ca 12-14 minutter. For å gjøre de ekstra gylne satt jeg de øverst i ovnen det siste minuttet for å få en litt ekstra hard skorpe.
Lykke til! Perfekte på matpakka til store og små!
Camilla♥
Hei!
Takk for en fin blogg. Jeg har begynt hive meg på mange av intervaløktene dine – senest i dag tidlig, faktisk. Kanskje jeg skal gå all Treningsfrue og bake disse rundstykkene også?
Til spørsmålet: Er også en trofast følger av «Hverdagspodden». Kommer det ingen episode denne uka?
Hei! Takk for hyggelig kommentar – veldig morsomt å høre om alle som kaster seg på intervallene! Blir jo så GLAD!
Rundstykkene er super gode, og vi hadde de med gryte til middagen i går. Gutta elsket de også 🙂
Det har vært så utrolig mye den siste uken så vi var litt lei oss men episoden kommer mandag førstkommende:)
Disse var sinnsykt gode! Kjørte en gulrot i blenderen med vannet i tillegg, det ble veldig godt! Takk for god oppskrift 😀
Yum yum – hørtes godt ut! Ønsker deg en super helg!