GROVE RUNDSTYKKER | havregryn og gresskarkjerner

Jeg har endelig fått tid til å bake denne uken og disse rundstykkene falt i smak både hos Jørgen og gutta. Jeg elsker å bake, og det er jo så enkelt bare å fryse de ned slik at de er ferske til neste anledning. Oppskrift kommer her.

Oppskrift på grove rundstykker med havregryn

ca. 16 stk
  • 100 g havregryn
  • 100 g gresskarkjerner
  • 150 g sammalt rugmel, finmalt
  • 150 g sammalt hvetemel, grovmalt
  • 200 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts flytende honning
  • 25 g fersk gjær (blå)
  • 4 dl vann, romtemperert
Slik gjør du:

Start med å blande alt det tørre i en bolle før du tilsetter vannet. Det er ingen problem med å elte deigen med hendene eller en sleiv, men selv bruker jeg en kjøkkenmaskin som gjør jobben for meg. Kjøkkenmaskinen fikk jeg i julegave av mamma og pappa for snart 12 år siden, men jeg tror snart den bør byttes ut til en kraftigere og bedre en.
Elt deigen i 8-10 minutter og tilsett mer vann/mel i forhold til ønsket konsistens. Jeg tilsatte litt ekstra mel etter at deigen hadde eltet i noen minutter siden den ble litt klissete. Sett deigen til heving i 45 minutter før du deler den i ca 16 like biter. Legg rundstykkene på bakepapir/stekebrett og sett de til heving på et lunt sted i ca 60 minutter.
Pensle med vann og sett de i ovnen på 225 grader, over/undervarme, midt i ovnen på ca 12-14 minutter. For å gjøre de ekstra gylne satt jeg de øverst i ovnen det siste minuttet for å få en litt ekstra hard skorpe.

Lykke til! Perfekte på matpakka til store og små!

Camilla

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer