BLOGGTAK MOT KREFT | vi må hjelpe

Frivillig samarbeid med Kreftforeningen

Det å ta livet, hverdagen og en frisk kropp for gitt tror jeg mange kjenner seg igjen i, inkludert meg selv. Det er vel slik vi tenker og føler før vi selv blir berørt, eller har noen i familien som blir rammet. Ifølge Kreftforeningen sine nettsider er det hele tre personer som får en kreftdiagnose hver time! 

Jeg fikk spørsmål tidligere i år om jeg ønsket å bidra til Bloggtak mot kreft som er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon som foregår i to uker nå i mars. Kreft bryr seg ikke, derfor er det så viktig at vi står sammen og gjør det!

Jeg er selv ikke berørt av kreft i min nærmeste familie eller omgangskrets, og kan på ingen måte sette meg inn i situasjonen til de som faktisk har blitt rammet. Men jeg vet at kreft er den vanligste dødsårsaken i Norge hvor 1 av 3 rammes av sykdommen i løpet av livet. Resten av oss rammes som pårørende. Det er fryktelig høye tall, og jeg kjenner jeg får vondt i magen bare av på tenke på det.

Sammen med Maren Erdvik, Pia Seeberg, Espen Hilton og Martine Halvorsen får jeg muligheten til å samle inn penger til årets aksjon, og jeg håper de av dere som har mulighet til å bidra gjør det. Om det så er 10kr, 50kr eller mer er dere med og støtter en viktig sak.

Jeg har selv donert et bidrag til aksjonen, og har du også lyst kan du donere ditt bidrag her.

Tårene trillet etter at jeg så filmen om Håvards kamp om kreften. Hvordan følelsen fra å vite at du har overlevd kreften til å finne ut av å leve er mer enn å overleve. Flere og flere overlever selve kreften, men hva med livet og livskvaliteten etterpå?

Årets tema berører mange, og jeg visste ikke at så mange som 1 av 3 som overlever kreft blir rammet av senskader. Senskader kan bety et liv preget av smerter og begrensninger, ofte med en sorg over at livet ikke ble som man hadde tenkt. Akkurat slik som Håvard sier i filmen;

«…at han må finne en annen måte å være Håvard på. En litt mindre Håvard da livet plutselig har fått en del begrensninger…»

Jeg er lei meg.

Skikkelig trist.

Denne filmen satt en støkk i hjertet mitt.

Bli med å donere et beløp her du også for at flere skal få et bedre liv etter kreften.

Camilla

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *