VEGETARLASAGNE | med aubergine og søtpotet

Tro det eller ei, men jeg har laget familiens første vegetarmiddag. Både barna og Jørgen var skeptiske, men etter at de alle hadde forsynt seg to ganger kan jeg vel kalle det hele en suksess.

Før påske besøkte jeg @ourkitchenstories som holder til ved Kolbotn. Utrolig hyggelig, dyktig og flink dame som driver en fantastisk vegetarblogg med masse inspirasjon! Du finner bloggen her og Instagram her.

Har vel alltid trodd vegetarmat er kjedelig, med lite smak og kreativitet, men jeg innrømmer at jeg har tatt feil. Lasagnen gikk ned på høykant, og etter at både gutta og Jørgen forsynte seg to ganger kan jeg vel kalle det en suksess. Oppskriften er lik den jeg har lagt ut tidligere, men denne gangen hadde jeg ikke sellerirot. Byttet ut den med søtpotet, og det ble faktisk veldig godt. Oppskrift finner dere under – kanskje noen vil ha denne til middag denne uken?

(Skal sies at det er første gang jeg har kjøpt en aubergine i hele mitt liv. Hvor flaut er ikke det! Var så vidt jeg ikke tok med meg en squash istedenfor…haha)

Yum yum!!

Vegetarlasagne | aubergine, ostesaus og søtpotet

Til en form på ca 18 cm * 28 cm
  • 2 små auberginer
  • 1 gul løk
  • 2 store fedd hvitløk
  • 1 stilk stangselleri
  • 150 g søtpotet
  • 2 bokser hermetiserte tomater med basilikum
  • ca 3/4 ts cayennepepper
  • 2 ts sukker
  • 150 g cheddar
  • 50 g parmesan
  • 1 boks creme fraishe
  • 1/2 dl melk
  • 9 lasagneplater
  • salt, pepper, sitronpepper
  • olje til steking
  • smør til smøring av form
Slik gjør du
  1. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Skjær aubergine på langs i tynne skiver ( cirka 0.5 cm). Legg de på bakepapirkledde stekebrett. Bak de i ovnen til de er møre, cirka 10 minutter.
  2. Finhakk løk, hvitløk og stangselleri. Skrell og hakk søtpotet i små terninger.
  3. Stek løk i litt olje i en kjele til den blir myk og blank. Tilsett hvitløk, stangselleri og søtpotet og stek et par minutter til. Hell så oppi hermetiserte tomater, cayennepepper og sukker og kok i 20-30 minutter. ( Dette vil variere etter hvilken type hermetiserte tomater du bruker.) Smak til med salt og pepper.
  4. Riv ost.
  5. Bland creme fraishe med melk. Rør inn halvparten av osten og smak til med salt og pepper. Sausen skal ikke varmes opp, men legges kald i formen. Se under.
  6. Smør en ildfast form. Legg tomatsaus, lasagneplater, aubergine og hvit saus lagvis. Fortsett slik til alt er brukt opp. Avslutt med hvit saus og resten av osten. Stek i ovnen på 220 grader ( over og undervarme ) i cirka 25 minutter eller til lasagnen har blitt gylden og fin.

Camilla♥

Relaterte innlegg

0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomSe treningsprogrammer