• Hjem
  • Kategorier
    • Event og sosiale happenings
    • Familieliv
    • Foredrag og business
    • Hjemmetrening
    • INTERVALLER
    • joggeturer og terrengløp
    • Oppskrifter
    • Kosthold & oppskrifter
    • Spør Benjamin og Juma
    • Trening
    • Hjemmetrening
    • Mobilitet
    • Tanker og sånn
  • Om meg
  • Ta Kontakt

Verdens beste boller!

september 15, 2018 - Oppskrifter Tags: bakst, Boller, boller og nugatti, gjærbakst, matblogg, rosinboller, treningsfrue

I går oppdaget Jørgen at det var tomt for boller i fryseren så da pleier han å komme med et par gloser…haha. Jeg skjemmer han jo bort, men alle vet jo at veien til mannes hjerte går gjennom magen. Derfor var det på tide å bake litt, og oppskriften har dere under. Bare husk å ta frem nugatti når du tar de ut av ovnen, det er nemlig obligatorisk hos oss. Trolig det beste jeg vet!

Oppskrift på boller

ca. 20-25 stk

1/2 pk gjær, rød
170 g sukker
170 g smør
2 ts kardemomme
2 egg
0,5 liter melk
ca. 1000-1100 g hvetemel

Slik gjør du:

Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin utenom smøret. Det tilsettes senere. Deretter tilsetter du melken som du har varmet opp til romtemperatur. Bland dette sammen i en kjøkkenmaskin og la den gå på lav hastighet i ca 8-10 min. Tilsett romtemperert smør og lar dette blandes i kjøkkenmaskinen i nye 8-10 minutter. (lav hastighet) Da vil du få en silkemyk deig som er fin å jobbe med!

Deigen heves i ca 60-80 minutter på et trekkfritt sted. Rull ut til boller, ha gjerne i rosiner om ønskelig og la de heve i nye 45-60 minutter. Sett ovnen på over/undervarme 225 grader og pensle bollene med egg. Sett de deretter midt i ovnen og la de steke i ca 7-8 minutter, alt avhengig av ovn. Ta de ut før de er for mørke; da får du de saftige og gode. Etterstekes jo på rista uansett:) Lykke til – husk å server de med Nugatti. I hvert fall den første bolla! Magisk.

Camilla♥

Lagret under: Oppskrifter

Tags: bakst, Boller, boller og nugatti, gjærbakst, matblogg, rosinboller, treningsfrue

Counter

Kommentarer

  1. Inger-lise Timannsvik sier:
    september 15, 2018, kl. 8:21 am

    De ser helt nydelige ut! Å jeg digger at du spiser boller med nugatti ❤️

    Svar
    1. treningsfrue sier:
      september 15, 2018, kl. 2:06 pm

      Dette er trolig noe av det beste jeg vet!!! 🙂

      Svar
  2. Ingeborg sier:
    september 15, 2018, kl. 2:37 pm

    Hei! Hvordan synes du det er best å tine boller fra frysa? Lar du de ligge på benken eller tar du de i ovnen? Evt hvor lenge og hvilken temperatur? 🙂

    Svar
    1. treningsfrue sier:
      september 16, 2018, kl. 5:30 pm

      Ja benken er best om de ligger i pose, ellers er mannen veldig utålmodig så blir mikro! Men skal jeg velge synes jeg det er best at de tiner i romtemp 🙂

      Svar
  3. Hg sier:
    september 19, 2018, kl. 1:12 pm

    Hei! Tenkte å prøve oppskriften din 🙂 eggene? Skal de i deigen eller kun til pensling??

    Svar
    1. treningsfrue sier:
      september 21, 2018, kl. 5:32 am

      Hei, de skal i deigen! Du kan bruke ett egg til å smøre de med før de går i ovnen:)

      Svar
      1. Kjersti sier:
        september 30, 2018, kl. 11:09 am

        Hei. Skal prøve å lage bollene dine nå til litt søndagskos:) Men det står ikke i oppskriften når man skal tilsette eggene?

        Svar
        1. treningsfrue sier:
          september 30, 2018, kl. 11:10 am

          Gjør det ikke? Hmmm så rart. Men eggene skal i deigen når du blander den første gang 🙂

          Svar
  4. Tine Dahl sier:
    september 19, 2018, kl. 5:20 pm

    Noen av de bedre bollene vi har spist, ungene elsket de

    Svar
    1. treningsfrue sier:
      september 21, 2018, kl. 5:32 am

      Så moro å høre!! 🙂

      Svar
  5. HG sier:
    oktober 6, 2018, kl. 10:52 pm

    De beste bollene jeg noen gang har laget og jeg fikk de til Det har ikke skjedd før tusen takk for fantastisk oppskrift

    Svar
    1. treningsfrue sier:
      oktober 7, 2018, kl. 6:26 am

      Det var veldig hyggelig å høre! 🙂

      Svar
  6. Bente sier:
    oktober 16, 2018, kl. 10:35 am

    Disse bollene ble kjempegode..:-)

    Svar
    1. treningsfrue sier:
      oktober 16, 2018, kl. 8:38 pm

      Så herlig å høre 🙂

      Svar
  7. Terese sier:
    oktober 31, 2018, kl. 12:26 am

    Prøvde disse bollene idag da jeg har laget med den andre oppskriften tidligere og trodde det var samme. Ikke like førnøyd med rød gjær som med blå. Hadde heller ikke i eggene siden det ikke sto at de skulle i og tenkte at det skulle kun til pensling :/

    Svar
    1. treningsfrue sier:
      november 1, 2018, kl. 9:52 pm

      Jeg pleier å ha eggene oppi og rød gjær funker bra. Men ble deigen feil? 🙂

      Svar
  8. Jane Nordby hartman sier:
    april 13, 2019, kl. 1:26 pm

    Så fantastiske boller. Og JEG fikk de til:-)

    Svar
    1. treningsfrue sier:
      april 15, 2019, kl. 9:28 am

      Jippi!!!! De er super gode 🙂

      Svar
  9. Lisa sier:
    november 9, 2019, kl. 8:38 am

    Går eggene i med det tørre? Er det fersk gjær du bruker? Og blandes denne i melken?

    Svar
    1. treningsfrue sier:
      november 11, 2019, kl. 7:50 am

      Hei Lisa

      Eggene går i det tørre ja, beklager sent svar! Jeg bruker både fersk og tørr gjør avhengig av hva jeg har inne, men liker best fersk! Blandes i melken ja! Jeg liker å blande alt og bare elte det i maskinen! Ha en nydelig uke!

      Svar
  10. Iselin sier:
    desember 11, 2019, kl. 10:17 pm

    Hei. Så den one pot middagen på Snap ista, det så veldig godt ut! Mulig å få oppskrift?

    Svar
    1. treningsfrue sier:
      desember 12, 2019, kl. 12:20 pm

      Hei, ja den ble sykt bra! Er hentet fra Trines Matblogg – linken er her: https://trinesmatblogg.no/recipe/one-pot-pasta-med-kjottsaus/
      Lykke til!! Middagen gjør seg helt selv:)

      Svar
  11. Ingeborg Nygjerd sier:
    desember 11, 2019, kl. 11:49 pm

    Takk for denne oppskrifta! Desse lagar eg ofte. 🤩 Tips: Stavmiks kun cottagecheesen (først) og bland så i det andre. Eg syns det både er kjappare og gjer dei betre .

    Svar
    1. Ingeborg Nygjerd sier:
      desember 11, 2019, kl. 11:51 pm

      Oj… Eg trudde eg kommenterte på proteinrundstykka. 🙈

      Svar
      1. treningsfrue sier:
        desember 12, 2019, kl. 12:21 pm

        Hei Ingeborg – skjønte det…hehe:) Takk for tipset!

        Svar
    2. treningsfrue sier:
      desember 12, 2019, kl. 12:21 pm

      Takk for tips – det skal jeg teste ut! Regner med det var proteinrundstykkene du mente 🙂 😘😘

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Les mer om vårt personvern
Powered by Webexpressen.no