
I går oppdaget Jørgen at det var tomt for boller i fryseren så da pleier han å komme med et par gloser…haha. Jeg skjemmer han jo bort, men alle vet jo at veien til mannes hjerte går gjennom magen. Derfor var det på tide å bake litt, og oppskriften har dere under. Bare husk å ta frem nugatti når du tar de ut av ovnen, det er nemlig obligatorisk hos oss. Trolig det beste jeg vet!


Oppskrift på boller
ca. 20-25 stk
1/2 pk gjær, rød
170 g sukker
170 g smør
2 ts kardemomme
2 egg
0,5 liter melk
ca. 1000-1100 g hvetemel
Slik gjør du:
Bland alt det tørre + eggene i en kjøkkenmaskin utenom smøret. Det tilsettes senere. Deretter tilsetter du melken som du har varmet opp til romtemperatur. Bland dette sammen i en kjøkkenmaskin og la den gå på lav hastighet i ca 8-10 min. Tilsett romtemperert smør og lar dette blandes i kjøkkenmaskinen i nye 8-10 minutter. (lav hastighet) Da vil du få en silkemyk deig som er fin å jobbe med!
Deigen heves i ca 60-80 minutter på et trekkfritt sted. Rull ut til boller, ha gjerne i rosiner om ønskelig og la de heve i nye 45-60 minutter. Sett ovnen på over/undervarme 225 grader og pensle bollene med et ekstra egg. Sett de deretter midt i ovnen og la de steke i ca 7-8 minutter, alt avhengig av ovn. Ta de ut før de er for mørke; da får du de saftige og gode. Etterstekes jo på rista uansett:) Lykke til – husk å server de med Nugatti. I hvert fall den første bolla! Magisk.
Camilla♥
De ser helt nydelige ut! Å jeg digger at du spiser boller med nugatti ❤️
Dette er trolig noe av det beste jeg vet!!! 🙂
Hei! Hvordan synes du det er best å tine boller fra frysa? Lar du de ligge på benken eller tar du de i ovnen? Evt hvor lenge og hvilken temperatur? 🙂
Ja benken er best om de ligger i pose, ellers er mannen veldig utålmodig så blir mikro! Men skal jeg velge synes jeg det er best at de tiner i romtemp 🙂
Hei! Tenkte å prøve oppskriften din 🙂 eggene? Skal de i deigen eller kun til pensling??
Hei, de skal i deigen! Du kan bruke ett egg til å smøre de med før de går i ovnen:)
Hei. Skal prøve å lage bollene dine nå til litt søndagskos:) Men det står ikke i oppskriften når man skal tilsette eggene?
Gjør det ikke? Hmmm så rart. Men eggene skal i deigen når du blander den første gang 🙂
Noen av de bedre bollene vi har spist, ungene elsket de
Så moro å høre!! 🙂
De beste bollene jeg noen gang har laget og jeg fikk de til Det har ikke skjedd før tusen takk for fantastisk oppskrift
Det var veldig hyggelig å høre! 🙂
Disse bollene ble kjempegode..:-)
Så herlig å høre 🙂
Prøvde disse bollene idag da jeg har laget med den andre oppskriften tidligere og trodde det var samme. Ikke like førnøyd med rød gjær som med blå. Hadde heller ikke i eggene siden det ikke sto at de skulle i og tenkte at det skulle kun til pensling :/
Jeg pleier å ha eggene oppi og rød gjær funker bra. Men ble deigen feil? 🙂
Så fantastiske boller. Og JEG fikk de til:-)
Jippi!!!! De er super gode 🙂
Går eggene i med det tørre? Er det fersk gjær du bruker? Og blandes denne i melken?
Hei Lisa
Eggene går i det tørre ja, beklager sent svar! Jeg bruker både fersk og tørr gjør avhengig av hva jeg har inne, men liker best fersk! Blandes i melken ja! Jeg liker å blande alt og bare elte det i maskinen! Ha en nydelig uke!
Hei. Så den one pot middagen på Snap ista, det så veldig godt ut! Mulig å få oppskrift?
Hei, ja den ble sykt bra! Er hentet fra Trines Matblogg – linken er her: https://trinesmatblogg.no/recipe/one-pot-pasta-med-kjottsaus/
Lykke til!! Middagen gjør seg helt selv:)
Takk for denne oppskrifta! Desse lagar eg ofte. ? Tips: Stavmiks kun cottagecheesen (først) og bland så i det andre. Eg syns det både er kjappare og gjer dei betre .
Oj… Eg trudde eg kommenterte på proteinrundstykka. ?
Hei Ingeborg – skjønte det…hehe:) Takk for tipset!
Takk for tips – det skal jeg teste ut! Regner med det var proteinrundstykkene du mente 🙂 ??
NAM!! Helt enig med deg – ingen ting slår deilig saftig hvetebakst ? Et lite tips fra oss er å erstatte sukkeret med dadler; lover deg din nye favorittoppskrift! I tillegg til å vite at du i stedet for prosessert sukker får i deg både vitaminer og sødme fra dadlene ?
Det har jeg faktisk hørt før – skal testes 🙂 ?
Litt merkelig å ikke skrive at gjæren skal i den romtempererte melken, og heller ikke når eggene skal inn. Nå sitter vi etter lang tid med elting og heving med en deig som ikke har hevet i det hele tatt 😢
Å nei, det beklager jeg. Har ikke hørt om noen problemer med denne oppskriften før, men da skal jeg inn å endre den med en gang 🙃😉
Beste boller ! Hver gang jeg lager så er de perfekte. Elsker dine oppskrifter, altid fornøyd med resultatet.
wohoo det er så gøy å høre!! Lite som slår de bollene der!!
Takk for nydelige boller. Har bakt de flere ganger. Senest i dag med sjokoladebiter inni. Beste oppskriften jeg har på boller.
Blir så glad for å høre det 🙂
Kan man bruke Tine smør i?
100 % 🙂