Digge frokostpannekaker

Jeg elsker å overraske gutta med pannekaker til frokost, og det hender Jørgen bøtter nedpå også om han ikke vil starte dagen sin med havregrøt. Det er ikke så mye hokus pokus, og har du en blender er røra ferdig på 1-2-3. Jeg liker å pute i litt havregryn så de metter litt ekstra, så disse må du prøve!

Litt sunnere varianter av pannekaker er populære her i huset, men det hender jeg lager de med både sukker og mel også. Det er jo det gutta liker best, men innimellom kan det være greit å lagde de litt sunnere slik at vi kan spise de oftere. Disse er perfekt å ha med på skolen i matpakken også om du skulle være så heldig å få noen igjen. Ellers smaker de godt dagen etter, bare husk å ha de i kjøleskapet! Prøv gjerne litt vaniljekesam og frosne bær på, det er min favoritt

Ingredienser

 • 3 dl havregryn
 • 1 dl mel 
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 banan
 • klype salt
 • 2-3 dl melk
 • 3 egg
Slik gjør du:

Kjør havregryn i en blender til alt er knust. Har du havremel kan du selvsagt bruke dette. Tilsett resten av oppskriften og la røra blandes godt slik at du får en fin og jevn røre. Du ser lett om røra er for tykk eller tynn, men da er det bare å spe på med enten væske eller mel for å få den slik du vil. Jeg liker at den er som en vaffelrøre, det vil si litt tykk slik at den ikke renner ut i panna så lett. Stekes på middels varme. Når du ser at det pipler på oversiden snur du de og steker de ca 1 min. Legg på rist, avkjøl under et handkle og server.

Følg meg gjerne på YouTube her og Facebook her

Camilla

6 kommentarer

 1. Trenger de ikke smør når de ligger i panna?

  1. treningsfrue

   Hei, det kommer an på hvilken stekepanne du har! :)

 2. Disse ser så gode ut!!
  Prøver å leve mest mulig karbofritt pga betennelser i kroppen. Har du noen erfaring med å bytte ut havregryn med feks malte mandler?

  1. treningsfrue

   Hei Maia
   Usikker på hvor mye mandler du da trenger men gjør gjerne et forsøk. Jeg har ingen erfaring med å bytte ut havregrynen :)

 3. Hei! Hvor mange pannekaker gir oppskriften?

  1. treningsfrue

   Hei, mener det var rundt 12-14 stk :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *