Saftige rundstykker

Det er ikke bare ungen som elsker ferske rundstykker, for nå har Jørgen også begynt å tømme fryseren for både rundstykker og boller. Så da er det på tide å brette opp ermene og bake noen flere slik at fryseren igjen kan fylles. Det er så godt å bare ha rundstykker klart, for da er det så mye enklere å ta med seg en matpakke på farten, eller lage digge matpakker.

Oppskrift på speltrundstykker med havregryn og linfrø

ca 20 stk

  • 250 g siktet speltmel
  • 350 g sammalt speltmel
  • 100 g linfrø
  • 70 g havregryn, lettkokt
  • 25 g fersk gjær, blå
  • 1 ts flytende honning
  • 1,5 ts maldonsalt/havsalt
  • 3 dl melk (h-melk), lunken
  • 2 dl vann, lunken
Slik gjør du:

Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin og spe på med mer væske om deigen blir for tørr. Eventuelt mer mel om den blir for klissete. Legg den i en bakebolle med et handkle over og la den heve i 45 minutter før du baker ut rundstykkene i ca 20-24 stk deler. Legg de på bakepapir og la de heve i nye 30-45 minutter før du setter de inn i ovnen på 220 grader, over/under varme i ca 10-12 minutter. Husk å pensle de med vann før du setter de inn i ovnen.

Avkjøles og serveres med en god dose kjærlighet!

For mer inspirasjon følg gjerne YouTube her og Facebook siden min her

Camilla

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *