
Her kommer tidenes oppskrift dere bare må prøve! Kvikklunsjsnurrer ble enn hit her hjemme! Nå ligger det noen igjen i fryseren til senere, men de fikk bein å gå på!! Oppskrift finner du under!




Oppskrift på kvikklunsjsnurrer
ca. 20-25 stk
- 1/2 pk gjær, rød
- 170 g sukker
- 170 g smør
- 2 ts kardemomme
- 2 egg
- 0,5 liter melk
- ca. 1000-1100 g hvetemel
Fyll:
- 3 kvikk lunsj, i biter
- kanel
- smør, smeltet
Slik gjør du:
Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin utenom smøret. Det tilsettes senere. Deretter tilsetter du melken som du har varmet opp til romtemperatur. Bland dette sammen i en kjøkkenmaskin og la den gå på lav hastighet i ca 8-10 min. Tilsett romtemperert smør og la dette blandes i kjøkkenmaskinen i nye 8-10 minutter. (lav hastighet) Da vil du få en silkemyk deig som er fin å jobbe med! Deigen heves i ca 60-80 minutter på et trekkfritt sted.
I mellomtiden legger du 3 kvikk lunsj på et bakepapir, knekk de i små biter og legg et nytt bakepapir over. Knus med en tallerken, kjevle, hammer eller hva enn du har tilgjengelig. Det er enklere å knuse den om sjokoladen er kald.
Del deigen i 2 og kjevle ut en og en deig til et rektangel, se bilde. Smelt smør og pensle halve delen i tillegg til at du strør over kanel. Deretter strør du over knust kvikk lunsj før du bretter over andre delen av deigen. Se bildet. Del i små strimler, ta tak i hver ende og snurr de til kanelboller.
La de heve i nye 45-60 minutter. Sett ovnen på over/undervarme 225 grader og pensle de med egg. Sett de deretter midt i ovnen og la de steke i ca 7-10 minutter, alt avhengig av ovn.
Fikk du ikke med deg ukas house tour kan du sjekke den her.
For mer inspirasjon følg gjerne YouTube her Snapchat: Treningsfrue
Camilla♥
Hei, ser nydelig ut. La merke til at det var skrevet i «kvikklunsj-snurrer» og «kvikk lunsj snurrer». Det skal i dette tilfellet stå «kvikklunssnurrer», men «kvikklunsj-snurrer» er også akseptabel stavemåte. Les gjerne mer om orddelingsfeil her: . https://www.norsksidene.no/web/PageND.aspx?id=99906.
Ha en strålende fin dag videre. Og takk for flott oppskrift! Setter stor pris på bloggen.
Mvh
Ann
Takk for tilbakemelding:)
Ann, du har faen meg lite å finne på. Du skriver: skrevet i «kvikklunsj-snurrer» hva har denne i bokstaven der og gjøre? I tillegg har du skrivefeil, du skriver: kvikklunssnurrer. Her mangler du en j. Hvis du skal hakke på noen for ordelingsfeil så sørg for å ikke drit deg ut, nisse.
Ann – «kvikklunssnurrer» mangler vel en j..?
Takk 🙂
Tror jeg skrev det rett 🙂
Hei! Det står to egg.. ett egg til pensling ? Ett egg i deigen? Det står ikke noe om når jeg skal ha eggene i…
Hei, begge er til deigen! Pensling blir ekstra – beklager det!
Oi bra du svarte, takk?skal lage i morgen, gleder meg?
Bare hyggelig! Ønsker deg og dine en god jul! 🙂 Lykke til!
Herlighet så digg dette så ut:) Må teste det i helgen 🙂 Takk for oppskrift 🙂
Så herlig – håper de blir bra 🙂 <3
Bruker du fersk gjær eller tørrgjær? Har deigen på benken nå, og har latt den heve i 1,5 time.. enda ikke blitt dobbel strl… Huff, brukte tørrgjær her i alle fall, og burde sikkert brukt en hel pakke.. Såå kjedelig om jeg må lage ny deig nå.
Hei, jeg pleier å bruke fersk gjær om jeg har 🙂 Men går fint med tørr også!
Mener du tre «plater», eller tre striper?
Det skjønte jeg ikke – hva mente du? 🙂