

Jeg passer jentene til søs denne helgen, og siden eldste jenta verken tåler egg eller banan tenkte jeg det var på tide å lage skikkelig digge pannekaker hun kan spise. Det er ikke lett å være liten og ikke tåle alt som blir servert både i bursdager, høytider osv, men det er heller ingen grunn til å ikke prøve å tilpasse maten deretter. Så i dag ble det deilige frokost-pannekaker uten egg og banan!
Jeg ble overrasket over hvor enkel oppskriften var å jobbe med, og jeg hadde heller ingen problemer med at pannekakene satt fast under stekingen. Selv uten smør. Oppskrift kommer her!

Oppskrift på pannekaker uten egg
- 1 dl havregryn
- 200 g hvetemel, siktet
- 1 ts bakepulver
- 1/2 boks cottage cheese
- 2,5-3 dl melk
Slik gjør du:
Jeg bruker en blender som knuser havregrynene før jeg tilsetter resten av det tørre. Tilsett så væsken og la blenderen gå til røra har en fin konsistens. Stek pannekakene på middels temperatur (gjerne uten smør) om pannen tillater det. I verste fall kan du ha i litt smør, tørke bort med papir bare for å slippe at de setter seg fast. Jeg hadde ingen problemer med at de satt seg fast.
Når det bobler på toppen snur du pannekakene og steker de på den andre siden. Server med frosne/friske bær, vaniljekesam eller syltetøy!
Her finner du pannekaker med egg om du heller ønsker det. God søndag!
Snapchat: Treningsfrue
Camilla♥
Denne oppskriften må jeg prøve,
Det er mange fine oppskrifter uten egg på kaker, heldigvis 🙂
Ja det er så fint at de som er allergisk har litt å velge mellom! Denne oppskriften ble en suksess! 🙂 Ha en nydelig uke!
Er det sånn at man må bruke cottage cheese i røra?
Neida det trenger du ikke 🙂
Tåler verken melkeprotein, egg eller gluten, så utrolig kjipt til tider, for det begrenser seg en del. Men gøy at dere viser at man kan lage god mat uten alle de «vanlige» ingrediensene.
Ja det er kjedelig å ha allergier – jeg har heldigvis sluppet unna. Hva pleier du å lage som du synes er godt da? Uten egg, melk og gluten?
Brukte du en liten eller stor boks med cottage cheese
Liten 🙂
Det går fint an å lage pannekaker med kun mel, vann og bakepulver. Spises med Oatly Creme Fraiche og syltetøy
Hørtes godt ut – takk for tips 🙂
Hei. Jeg holder på å lage disse nå, men jeg får sånn gummiaktig smak på de.. De blir ikke gjennomstekte og skorpa utenpå blir gummiaktig.. Vet ikke hva jeg gjør galt. Prøvd med både litt mindre melk, mer melk og nøyaktig det du skriver i oppskriften.. Forslag til hva årsaken kan være? Blir ikke noe lunsj her nå nei🙄
Å nei så kjedelig da… jeg fikk ikke den konsistensen på de. Aner ikke hvorfor det skjedde? Beklager 🙂