SUNN OG GOD MIDDAG PÅ 1-2-3

– Reklame Grønt Pakkeri Øst –

Det er kanskje ikke verdens peneste grønnsak, men den er helt fantastisk å implementere inn i matlagingen. Jeg er ekstra glad i å lage sellerirotmos av den, men skal forsøke å få den inn i både lapskaus og fries neste gang. Her finner du oppskrift på en utrolig god søtpotet/sellerirotmos som smakte kjempe godt sammen med fisk👇🏼

Sellerirot, rotselleri og knollselleri. Kjært barn har mange navn, men det er den samme rotfrukten.

Grønt Pakkeri Øst sørger for kortreist og norsk produsert sellerirot som er å kjøpe hos både Rema, Kiwi, Meny og Spar butikkene rundt om i landet. Varene rengjøres og pakkes før de hentes av Bama som tar i mot alt de pakker.

Sellerirot har lavt energi – og fettinnhold og høyt innhold av folat og kostfiber. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Sellerirot har et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. I tillegg inneholder det kalium og kopper.

Torsk med avokado og søtpotet/sellerirotmos

ca. 3-4 porsjoner

Du trenger:

  • 1 sellerirot
  • 2 søtpoteter
  • 1-2 ss smør
  • salt & sitronpepper
  • fersk torsk
  • 1 avokado
  • saften av 1/2 lime

Gjør følgende:

Start med å skjære søtpotet og sellerirot i terninger. Husk å skrelle de godt før du skjærer de i små biter. Legg de i vann, gi et oppkok og la det småkoke på lav varme til de er møre og fine. I mellomtiden setter du på ovnen for å steke fisken. Denne har jeg saltet, pepret og klemt saften av 1/2 lime over. Legg så torsken på aluminiumsfolie i ovnen, 210 grader, over/under på ca 18-20 minutter.

Når grønnsakene er kokt møre heller du av vannet, moser grønnsakene med en stavmikser, tilsetter 1-2 ss smør, litt salt og sitronpepper. Rør rundt. Skjær så opp avokadoen i skiver og server! Bon apetitt!

Camilla

1 kommentar

  1. Hei har du noen tips til hvordan jeg kan bli kvitt magen etter graviditeten for 4 år siden? Jeg har gått ned 17 kilo, men magen ser ikke ut til å minske noe:( har ca 10 kilo igjen til jeg har nådd vekt målet mitt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *