INTERVALLER FOR NYBEGYNNERE

God morgen kjære lesere! Ny uke og nye muligheter, og denne gangen skal jeg dele intervaller som passer for dere som akkurat har kommet i gang. Etter en del tilbakemeldinger på dette var det like greit på slenge den ut til dere her. Er du viderekommen kan du bare avansere den til det nivået du er på.

For en person som er helt nybegynner er det lurt å begynne med relativt kort varighet. Om du ikke har løpt noe særlig tidligere kan løping være en belastning for beina, og det kan være greit å ta det litt med ro, tilpasse løpingen og venne kroppen litt etter litt. Det er utrolig fort gjort å få skader om man kjører på for hardt med en gang, og det kan ta lang tid å bli kvitt.

Dagens intervall | for nybegynnere 

Oppvarming

10-15 minutter rolig oppvarming hvor du går/jogger rolig på 2% stigning

Hoveddel

 • 2 minutter rolig jogg
 • 2 minutter aktiv hvile, det vil si rask gange
 • 2 minutter rolig jogg
 • 2 minutter aktiv hvile, det vil si rask gange
 • 2 minutter rolig jogg
 • 2 minutter aktiv hvile, det vil si rask gange
 • 2 minutter rolig jogg
 • 2 minutter aktiv hvile, det vil si rask gange
Slik gjør du:

Som du ser over kjører du 4×2 minutter hvor målet er å unngå å gå. Det vil si at du løper i 2 minutter og går i 2 minutter. Det var et drag. Dette skal du gjøre 4 ganger, altså 4×2 min + pause. Hastigheten styrer du helt selv, men husk at målet er å ikke gå. Du kan fortsatt ha en relativ lav hastighet på mølla uten å gå og pausene kan godt være på 2 minutter. Aktiv hvile betyr at du skal ha kroppen i aktivitet selv om du har pause, det vil si gå på mølla eller ute.

Avslutning

Avslutt med 10 minutter rolig jogg/gange før du er ferdig.

INTERVALLER FOR VIDEREKOMMEN

Om du har litt treningserfaring fra før kan du gjerne prøve noen lengre intervaller. Fortsatt 10 minutter rolig oppvarming. Deretter f.eks 4×4 minutter i slak motbakke på mølla (3-4 %) eller kupert terreng ute. Pausene er også her 2 minutter. Avslutt med 10 minutter rolig jogg/gange.

Håper du får en fin start på uka!

Camilla♥

2 kommentarer

 1. Treninsfrue fan

  Hei, jeg elsker treninga di!!? Men jeg er bare 12:/ så jeg lurte på om du kunne legge ut et treningsprogram eller no for oss unge som ser på?❤️❤️❤️

  1. treningsfrue

   Hei og tusen takk for melding! Veldig hyggelig å høre fra deg! Jeg tenker du kan finne noen av de hjemmetreningsøktene jeg har lagt ut og kjøre de sammen med foreldrene dine? Du kan søke på hjemmetrening på bloggen så finner du en hel del fine øvelser dere kan gjøre sammen. Klem Camilla <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *