UKAS INTERVALLER | motiverende økt

Det er så typisk når jeg først har fri at jeg våkner altfor tidlig. Kjente kaffelukta i nesa klokka 07.00 i dag ettersom Jørgen skulle på jobb, men da får jeg også vært effektiv før resten av huset står opp. Julia og Roger sover fortsatt, og Max og Leo våkner garantert ikke før om et par timer. Ukas intervall kommer i dag ettersom jeg regner med de fleste ikke hadde tid til å løpe i går, og denne skal løpes litt senere i dag.

Har du enda ikke meldt deg inn i min gratis løpegruppe på Facebook anbefaler jeg deg å gjøre det om du vil begynne å løpe, finne løpegleden eller liker å løpe. Den heter Treningsfrue Løpegruppe.

Et par bilder fra i går kommer her:

Feiret 17 mai med gode venner, søsteren min med familie og en haug av kompiser til gutta♥ Kringla ble en suksess, og restene ble med Jørgen på brannstasjonen i dag!💗☀️

UKAS INTERVALL👇🏼

Oppvarming er viktig

Det er viktig med oppvarming slik at du er god og varm i kroppen før du gjennomfører intervallen så løp lett i 10-15 minutter før du drar på et par drag på slutten før du setter i gang.

Hoveddel

 • 2 % stigning
 • 3 min + 2 min + 1 min + 45 sek + 15 sek
 • økende tempo for hver intervall, altså øke ved hvert drag
 • Jeg starter på 12 og ender opp på 16 km/h, men finn din egen startfart og ta det derfra.

☀️👟

 • 2×3 min
  1 min aktiv pause
 • 3×2 min
  1 min aktiv pause
 • 4×1 min
  30 sek pause (hopp av mølla)
 • 5×45 sek
  30 sek pause (hopp av mølla)
 • 6×15 sek
  15 sek pause (hopp av mølla)
Slik gjør du:

Løp 3 minutter for deretter å ha 1 minutts aktiv pause. Det vil si at du går rolig på mølla. Deretter løper du nye 3 minutter for så å ha 1 minutts aktiv pause igjen. Så kaster du deg på drag nummer to, altså 3×2 min. Det vil si 2 min på og 1 min aktiv pause. Gjenta dette 3 ganger før du tar 1 min pause og begynner på tredje draget. Slik fortsetter du til du er ferdig!

Avslutning

Ro ned og løp/gå i 5-10 minutter. Tag meg gjerne på Instagram (@treningsfrue) om du løper denne i løpet av uken! Kult å få med seg hvem som tester den ut!

Hverdagspodden er ute med ny episode. Tema;  tankefeller som kan prege oss og skape utfordringer i hverdagen. Camilla forteller om turen til Island ++ ukas oppfordring!

Camilla

UKAS VIDEO FRA ISLAND:

4 kommentarer

 1. Så fin bunad, nydelige farger, hvor er den fra?
  Jeg er ei dame på 40+ som er forholdsvis aktiv. Prøver å få til rundt 3 økter i uka + helger (jogging/løping, saltrening, fjellturer), Kunne du laget et innlegg som går på sko? Ville vært spennende og interessant å se hva slags sko du bruker til forskjellige typer trening – løping på hardt underlag, i skog (bruker du forskjellige sko i typisk lysløype-underlag og på stier), halltreninger, konkurranser, fjellturer….. Hvor mange par tenker du at man trenger når man er allsidig og er innom typene av aktivitet over? Vet selvfølgelig at sko er dyrt og at man kan kombinere sko på forskjellig underlag, men om du kunne skrive litt om hvordan du tenker og hva du ville anbefale til personer om man skulle tenke hva som ville vært det ideelle hadde det vært gøy :)

  1. treningsfrue

   Hei Bente, jeg har tidligere skrevet litt om sko, fjellsko, terrengsko og løpesko. På fjellturer og hinderløp/terrengløp har jeg brukt mye Salomon med litt grovere såle. Da får jeg også et godt feste. Intervallsko/løpesko varierer veldig og jeg har vel litt like merker skapet. :) Men liker Asics og Hooka til å løpe med!

   1. Jeg tenkte om du kunne gå litt mer i dybden. Alle merkene du viser til over har jo mange modeller:) Tenkte som en idé til et innlegg, hvor du viser skoene og forteller litt om dem.

   2. treningsfrue

    Hei Bente

    Jeg tror ikke jeg lager et helt innlegg på dette, men kan svare deg her om ok? Hva ønsker du å vite om sko? Jeg kan fortelle deg mine erfaringer og evt type sko her:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *